Komunikaty PR

Nowości Z Gruntu Dobre

2020-07-22  |  17:00
Biuro prasowe

Spożywanie większej ilości warzyw jest jednym z głównych postulatów dietetyków, jak również istotnym warunkiem odpowiedniego zbilansowania jadłospisu. Pomocne są tu produkty, które w wygodny sposób pomagają wprowadzić składniki roślinne do przygotowywanych na co dzień dań. – Linię Z Gruntu Dobre stworzyliśmy w odpowiedzi na nowe trendy konsumenckie – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Nasze produkty stanowią idealną propozycję dla fleksitarian, ale również dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków i pomysłów na zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Są też odpowiednie dla osób na diecie bezmięsnej. Grupa konsumentów, którzy korzystają z naszych roślinnych produktów, jest więc różnorodna i nieustannie się powiększa. Dlatego wprowadzamy kolejne nowości Z Gruntu Dobre, w szerokim wyborze kategorii produktowych i wariantów smakowych.

Nowości Z Gruntu Dobre – roślinne smakołyki na każdą okazję

Wege smalczyki Z Gruntu Dobre – smakowite smarowidła na bazie warzyw strączkowych. Doskonałe jako dodatek do pieczywa czy sycący dip do warzyw i chrupiących przekąsek. Powstają z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Są produktami bezglutenowymi. Wege smalczyki są dostępne w trzech rodzajach:

  • Wege smalczyk z soczewicy z cebulką i majerankiem – w tym smalczyku soczewica została zestawiona z cebulą i majerankiem, tworząc doskonałą kompozycję smakową.
  • Wege smalczyk z fasoli z jabłkiem – biała fasola to niekiedy niedoceniany, prawdziwy skarb polskich gruntów. Znakomite walory smakowe zapewniło tu połączenie jej ze słodkim jabłkiem.
  • Wege smalczyk z ciecierzycy i śliwki – ciecierzyca, ze względu na swoje liczne atuty odżywcze, to jeden z podstawowych produktów w kuchni roślinnej. W zestawieniu ze słodkością śliwek nabiera wyśmienitego charakteru, dostarczając szczególnych wrażeń kulinarnych.

Vege snacki Z Gruntu Dobre – wegańskie kabanosy o smaku podsuszanych kiełbasek. Łatwo i wygodnie można sięgnąć po nie na spacerze czy wycieczce, podczas przerwy w pracy czy szkole. Mają duże walory odżywcze – stanowią źródło błonnika, wyróżnia je również wysoka zawartość białka. Vege snacki to produkty bezglutenowe. Są dostępne w trzech rodzajach:

  • Vege snack z kaszą jaglaną – kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka oraz witamin z grupy B. Wykazuje działanie zasadotwórcze, odgrywając tym samym istotną rolę w przywracaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. W linii Z Gruntu Dobre została wykorzystana do stworzenia wyśmienitych Vege snacków.
  • Vege snack classic – to propozycja dla tych, którzy cenią kulinarne klasyki. Odpowiednia kompozycja przypraw zapewnia doskonałe walory smakowe. Dzięki poręcznej formie opakowania, te roślinne kabanosy znakomicie sprawdzą się w wielu okazjach.
  • Vege snack delikatny – te wegańskie kabanosy wyróżnia starannie zrównoważona nuta smakowa. Świetne do spożycia „solo”, jako pożywna przekąska w ciągu dnia. Dzięki delikatnemu smakowi, dobrze komponują się z wieloma dodatkami, na przykład w sałatkach.

Kiełbaski wegańskie Z Gruntu Dobre – wyśmienite kiełbaski, nie zawierające żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Można je przyrządzić na wiele sposób – ugotować w wodzie, usmażyć na patelni czy upiec na grillu bądź w piekarniku. Stanowią doskonałe urozmaicenie standardowego jadłospisu. Sprawdzą się również jako element zbilansowanej diety bezmięsnej. Są oferowane w dwóch rodzajach:

  • Kiełbaski wegańskie klasyczne – szczególnie polecane na grilla. Odpowiednio przypieczone i zaserwowane z warzywnymi dodatkami, pozwolą cieszyć się smacznym, rodzinnym posiłkiem na świeżym powietrzu. Są również dobrym pomysłem na szybkie śniadanie.
  • Kiełbaski wegańskie orientalne – to zaproszenie w kulinarną, egzotyczną podróż. Specjalnie dobrany zestaw przypraw i ziół dają gwarancję oryginalnego smaku i aromatu, które zostaną w pamięci na dłużej. To propozycja nie tylko dla osób na diecie roślinnej, ale też dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych kompozycji smakowych.

Mielone wegańskie Z Gruntu Dobre - powstało z myślą o wielbicielach zielonej kuchni, dla których produkty warzywne stanowią podstawę codziennego menu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Mielone wegańskie można wykorzystać do przyrządzenia wegetariańskich wersji sosu bolognese, burgerów czy kotletów mielonych. Znakomicie będzie się komponować z ulubionymi przyprawami. Jest to produkt bezglutenowy.

Burger wegański Z Gruntu Dobre - w 100 % roślinny, klasyczny w wyglądzie i innowacyjny w smaku. Nadaje się do grillowania, smażenia i pieczenia, jest doskonały do podania w formie klasycznej – z bułką lub na talerzu z sałatką. Może też być serwowany z ziemniakami i ulubioną surówką (jako zamiennik kotleta mielonego). Wyróżnia go wysoka zawartość białka i błonnika. Jest produktem bezglutenowym.

W linii Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty, hummusy i plastry wegańskie. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polski e-commerce rośnie w siłę. Konsumentów przyciągają przede wszystkim promocje

Rynek e-commerce w Polsce jest już wart ok. 152 mld zł. Rośnie zarówno częstotliwość zakupów, jak i średnia wartość koszyka – wynika z raportu Strategy&. Polacy doceniają wygodę zakupów przez internet, szybką dostawę i łatwy zwrot. Coraz częściej zwracają też uwagę na cenę i chętnie korzystają z promocji. To właśnie ten trend wykorzystuje Amazon.pl, organizując co roku festiwal z okazji Prime Day. W tym roku zaplanowano go po raz pierwszy aż na cztery dni: 8–11 lipca, a nie dwa jak w poprzednich latach.

Problemy społeczne

Do 2029 roku rynek pracy skurczy się o milion pracowników. Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone dotąd zawodowo grupy [DEPESZA]

W latach 2020–2029 zmiana struktury społecznej doprowadzi do skurczenia się rynku pracy aż o milion pracowników. Trend ten wymusi na pracodawcach konieczność podejmowania konkretnych działań zmierzających do aktywizacji pomijanych dotąd grup społecznych. – Inkluzywność to nie tylko kwestia etyczna, to strategiczna odpowiedź na kryzys demograficzny i niedobór siły roboczej – wskazuje Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.