Nowości Z Gruntu Dobre
Spożywanie większej ilości warzyw jest jednym z głównych postulatów dietetyków, jak również istotnym warunkiem odpowiedniego zbilansowania jadłospisu. Pomocne są tu produkty, które w wygodny sposób pomagają wprowadzić składniki roślinne do przygotowywanych na co dzień dań. – Linię Z Gruntu Dobre stworzyliśmy w odpowiedzi na nowe trendy konsumenckie – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A. – Nasze produkty stanowią idealną propozycję dla fleksitarian, ale również dla wszystkich, którzy poszukują nowych smaków i pomysłów na zróżnicowanie codziennego jadłospisu. Są też odpowiednie dla osób na diecie bezmięsnej. Grupa konsumentów, którzy korzystają z naszych roślinnych produktów, jest więc różnorodna i nieustannie się powiększa. Dlatego wprowadzamy kolejne nowości Z Gruntu Dobre, w szerokim wyborze kategorii produktowych i wariantów smakowych.
Nowości Z Gruntu Dobre – roślinne smakołyki na każdą okazję
Wege smalczyki Z Gruntu Dobre – smakowite smarowidła na bazie warzyw strączkowych. Doskonałe jako dodatek do pieczywa czy sycący dip do warzyw i chrupiących przekąsek. Powstają z naturalnych składników i nie zawierają konserwantów. Są produktami bezglutenowymi. Wege smalczyki są dostępne w trzech rodzajach:
- Wege smalczyk z soczewicy z cebulką i majerankiem – w tym smalczyku soczewica została zestawiona z cebulą i majerankiem, tworząc doskonałą kompozycję smakową.
- Wege smalczyk z fasoli z jabłkiem – biała fasola to niekiedy niedoceniany, prawdziwy skarb polskich gruntów. Znakomite walory smakowe zapewniło tu połączenie jej ze słodkim jabłkiem.
- Wege smalczyk z ciecierzycy i śliwki – ciecierzyca, ze względu na swoje liczne atuty odżywcze, to jeden z podstawowych produktów w kuchni roślinnej. W zestawieniu ze słodkością śliwek nabiera wyśmienitego charakteru, dostarczając szczególnych wrażeń kulinarnych.
Vege snacki Z Gruntu Dobre – wegańskie kabanosy o smaku podsuszanych kiełbasek. Łatwo i wygodnie można sięgnąć po nie na spacerze czy wycieczce, podczas przerwy w pracy czy szkole. Mają duże walory odżywcze – stanowią źródło błonnika, wyróżnia je również wysoka zawartość białka. Vege snacki to produkty bezglutenowe. Są dostępne w trzech rodzajach:
- Vege snack z kaszą jaglaną – kasza jaglana to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka oraz witamin z grupy B. Wykazuje działanie zasadotwórcze, odgrywając tym samym istotną rolę w przywracaniu równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. W linii Z Gruntu Dobre została wykorzystana do stworzenia wyśmienitych Vege snacków.
- Vege snack classic – to propozycja dla tych, którzy cenią kulinarne klasyki. Odpowiednia kompozycja przypraw zapewnia doskonałe walory smakowe. Dzięki poręcznej formie opakowania, te roślinne kabanosy znakomicie sprawdzą się w wielu okazjach.
- Vege snack delikatny – te wegańskie kabanosy wyróżnia starannie zrównoważona nuta smakowa. Świetne do spożycia „solo”, jako pożywna przekąska w ciągu dnia. Dzięki delikatnemu smakowi, dobrze komponują się z wieloma dodatkami, na przykład w sałatkach.
Kiełbaski wegańskie Z Gruntu Dobre – wyśmienite kiełbaski, nie zawierające żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego. Można je przyrządzić na wiele sposób – ugotować w wodzie, usmażyć na patelni czy upiec na grillu bądź w piekarniku. Stanowią doskonałe urozmaicenie standardowego jadłospisu. Sprawdzą się również jako element zbilansowanej diety bezmięsnej. Są oferowane w dwóch rodzajach:
- Kiełbaski wegańskie klasyczne – szczególnie polecane na grilla. Odpowiednio przypieczone i zaserwowane z warzywnymi dodatkami, pozwolą cieszyć się smacznym, rodzinnym posiłkiem na świeżym powietrzu. Są również dobrym pomysłem na szybkie śniadanie.
- Kiełbaski wegańskie orientalne – to zaproszenie w kulinarną, egzotyczną podróż. Specjalnie dobrany zestaw przypraw i ziół dają gwarancję oryginalnego smaku i aromatu, które zostaną w pamięci na dłużej. To propozycja nie tylko dla osób na diecie roślinnej, ale też dla wszystkich, którzy poszukują ciekawych kompozycji smakowych.
Mielone wegańskie Z Gruntu Dobre - powstało z myślą o wielbicielach zielonej kuchni, dla których produkty warzywne stanowią podstawę codziennego menu. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Mielone wegańskie można wykorzystać do przyrządzenia wegetariańskich wersji sosu bolognese, burgerów czy kotletów mielonych. Znakomicie będzie się komponować z ulubionymi przyprawami. Jest to produkt bezglutenowy.
Burger wegański Z Gruntu Dobre - w 100 % roślinny, klasyczny w wyglądzie i innowacyjny w smaku. Nadaje się do grillowania, smażenia i pieczenia, jest doskonały do podania w formie klasycznej – z bułką lub na talerzu z sałatką. Może też być serwowany z ziemniakami i ulubioną surówką (jako zamiennik kotleta mielonego). Wyróżnia go wysoka zawartość białka i błonnika. Jest produktem bezglutenowym.
W linii Z Gruntu Dobre znaleźć można również warzywne pasztety, pasty, hummusy i plastry wegańskie.
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
Ciasta na sylwestrowy stół
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
NEWSERIA POLECA
Optegra otwiera dwunastą klinikę w Polsce i trzecią w Warszawie, dedykowaną specjalnie do korekcji wad wzroku
Sieć klinik okulistycznych Optegra, lider chirurgii korekcji wad wzroku w Polsce, otwiera nową, flagową klinikę w nowoczesnym biurowcu Warsaw Trade Tower w centrum Warszawy. Będzie to dwunasta placówka Optegra w Polsce oraz trzecia w Warszawie.
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Luna: Nie mam planu B na życie. Jestem jednak bardzo kreatywna, więc może kiedyś zrobię jakiś film lub napiszę książkę
Wokalistka podkreśla, że wiele lat pracowała na to, żeby być w miejscu, w którym jest teraz, i robić to, co kocha. Tworzenie muzyki i koncertowanie to dla niej nie tylko praca, ale i pasja, z którą zawsze będzie związana. Luna zdradza też, że co prawda czuje potrzebę eksploracji innych swoich umiejętności, takich jak taniec czy gotowanie, i czasami marzy o radykalnej zmianie swojego życia, ale nie mogłaby porzucić całego dotychczasowego dorobku artystycznego. Nie wyklucza natomiast, że kiedyś wyreżyseruje jakiś film albo napisze powieść.
Gwiazdy
Jakub Rzeźniczak: Z Radkiem Majdanem mamy dużo tematów do rozmowy. Jest świetnym współlokatorem, ale trochę ciężko się przy nim spało
Podczas realizacji zdjęć do programu „Mistrzowskie pojedynki. Eternal Glory” w Grecji Jakub Rzeźniczak mieszkał w pokoju z Radosławem Majdanem. Ucieszyło go to, bo w wolnych chwilach mogli wymieniać swoje spostrzeżenia dotyczące aktualnej sytuacji w piłce nożnej. Miał też okazję się przekonać, czy mąż Małgorzaty Rozenek również jest perfekcyjnym panem domu. Niestety byłemu bramkarzowi zdarzało się chrapać, co przełożyło się na bezsenne noce Jakuba Rzeźniczaka.
Ochrona środowiska
Susza stała się już corocznym zjawiskiem w Polsce. Lokalne inicjatywy mogą wiele zmienić
Polskie lato coraz bardziej zaczyna przypominać temperaturami to śródziemnomorskie. Rośnie liczba dni z temperaturą przekraczającą 30 st. C i tropikalnych nocy, a fale upałów sprzyjają nasilaniu się susz. Wylesianie i powiększanie obszarów nieprzepuszczalnych, w połączeniu z wadliwą gospodarką wodną, zwiększa w ostatnich dekadach „ucieczkę” wody z obszaru Polski, powodując większą intensywność skutków suszy – wynika z analizy „Nauki o klimacie”. Problemem jest brak spójnej i konsekwentnej polityki gospodarowania zasobami wodnymi.