Komunikaty PR

Odkryj etniczne smaki z nową marką Helcom Ethnic.

2022-06-14  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt

Barbara Trepka
2moro

Mazowiecka 125/1
30-023 Kraków
basia|2moro.pl| |basia|2moro.pl
503 119 029
2moro.pl

Firma Greek Trade prezentuje nową markę Helcom Ethnic. To wyjątkowa oferta, w której znalazły się pasty warzywne inspirowane popularnymi na świecie recepturami, z różnych zakątków świata.

 

Nowa marka Helcom Ethnic

W odpowiedzi na potrzeby konsumentów firma Greek Trade poszerza swoją ofertę o nową markę. Helcom Ethnic to propozycja dla wielbicieli podróży kulinarnych i tych, którzy szukają w kuchni wyjątkowych smaków. Jej flagowe produkty — pasty warzywne — świetnie uzupełniają śniadaniowe menu, jak również sprawdzą się jako dodatek do dań obiadowych. 

Helcom Ethnic to znakomite receptury inspirowane smakiem najbardziej znanych przysmaków z całego świata: Ukrainy, Hiszpanii, Egiptu, Libanu, Afryki, Brazylii i Meksyku. Przygotowane ze starannie dobranych produktów, zaspokoją oczekiwania nawet najbardziej wybrednych smakoszy. 

 

Oto siedem wyjątkowych odsłon smakowych Helcom Ethnic:

W ofercie marki dostępnych jest siedem odsłon smakowych, które swoim smakiem i aromatem zachęcają do niezapomnianych podróży kulinarnych bez wychodzenia z domu. 

 

Pasta z bakłażanów a’la Ukraina

Kremowa konsystencja pasty z bakłażanów z dodatkiem marchewki, papryki i cebuli świetnie sprawdzi się w śniadaniowym menu, a także jako dodatek do dań z makaronem lub ryżem. Takie klasyczne połączenie smaków z pewnością trafi w gusta każdego podniebienia. 

 

Pasta falafel a’la Egipt!

Falafel to przysmak kuchni egipskiej, który w ostatnich latach stał się bardzo popularny także w Polsce. Nowa pasta marki Helcom Ethnic nawiązując do tego dania, zaskoczy podniebienie smakiem ciecierzycy, pasty tahini, z dodatkiem niezwykle aromatycznego kuminu rzymskiego. 

 

Pasta a’la Hiszpania!

Jak smakuje Hiszpania? To połączenie ciecierzycy z dojrzewającymi w słońcu pomidorami, papryką i oliwkami. Wyrazisty smak pomidorów i delikatna ciecierzyca to sprawdzony w kuchni duet smaków.

 

Baba ghanoush a’la Liban!

Pod nietypową nazwą skrywa się najbardziej klasyczna arabska przystawka, w której skład wchodzą bakłażan, pasta tahini i czosnek. Dla wszystkich fanów hummusu, sałatek z kuskusem, czy past z tradycyjnym zatarem — pozycja obowiązkowa. 

 

Pasta  a’la afrykańskie Chakalaka!

Intensywna w kolorze, smaku i aromacie pasta na bazie ciecierzycy z aromatycznymi przyprawami m.in. chakalaką. To zestawienie znanych smaków, choć brzmi dość klasycznie, to może pozytywnie zaskoczyć nawet wytrawnych smakoszy. 

 

Pasta z batatów a’la Brazylia!

Pochodzący z Ameryki Południowej tak zwany słodki ziemniak w połączeniu z fasolą i rozmarynem to przystawka w iście brazylijskim stylu. Popularne w ostatnich latach w Polsce bataty, teraz można smakować także w tej propozycji Helcom Ethnic. 

 

Pasta fasolowa z papryką Chipotle a’la Meksyk!

Pierwsze skojarzenia kulinarne dotyczące Meksyku? Wszystko znajduje się w składzie nowej pasty. Jest to połączenie fasoli z wędzoną papryką chilli, w postaci oryginalnej pasty, o niepowtarzalnym smaku.

 

 

 Właścicielem marki Helcom Ethnic jest firma Greek Trade, znany producent, dystrybutor i importer produktów branży spożywczej, działający na rynku od 1992 roku.

 

---

Kontakt:

GREEK TRADE sp. z o.o.

ul. Tadeusza Śliwiaka 14

30-797 Kraków

sieci@greektrade.com.pl

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Spotkajmy się w te święta! Wawel prezentuje słodką Ofertę Zimową Biuro prasowe
2023-12-01 | 07:00

Spotkajmy się w te święta! Wawel prezentuje słodką Ofertę Zimową

Czas oczekiwania na święta to najbardziej magiczny okres w całym roku. W powietrzu unosi się przyjemna aura wzajemnej życzliwości i wyjątkowej atmosfery. To piękny czas podarunków
Żywienie Domowy „fastfood” pełen jesiennych aromatów
2023-11-28 | 01:00

Domowy „fastfood” pełen jesiennych aromatów

Czy „fastfood”, aby smakował, musi być wypełniony pustymi węglowodanami, pozbawionymi składników odżywczych wypełniaczami i ociekać niezdrowym tłuszczem? Jesień jest
Żywienie Listopadowy „comfort food” – czyli co?
2023-11-28 | 01:00

Listopadowy „comfort food” – czyli co?

Gdy za oknem listopadowa plucha, aż chce się wziąć do ręki miseczkę gorącej, gęstej, aromatycznej zupy i zaszyć pod kocem przy akompaniamencie deszczu, stukającego o szyby. Nie mniej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Handel

W okresie okołoświątecznym Polacy generują duże ilości elektroodpadów. Połowa nie wie, że nie można ich wyrzucić do śmietnika

Polacy mają problem z prawidłowym wskazaniem elektroodpadów i nie do końca wiedzą, gdzie oddawać takie zużyte sprzęty – pokazuje badanie agencji badawczej Zymetria na zlecenie RLG. 34 proc. badanych przyznało, że zdarzyło im się źle zutylizować wyrzucane elektroodpady. Odpady, które najczęściej trafiają w nieodpowiednie miejsce, to m.in. kable, ładowarki czy słuchawki. – Podobnie jest z różnego rodzaju golarkami, lokówkami, zabawkami na baterie i innymi małymi sprzętami, czyli tym, co niebawem będziemy kupować pod choinkę – zauważa Monika Wyciechowska z RLG w Polsce. Jak wskazuje, ponad połowa Polaków nie wie, że starych sprzętów nie wolno wyrzucać do pięciu frakcji, ale trzeba je oddać do specjalnych punktów zbiórki.

Finanse

Praca natychmiastowa zyskuje na popularności. Pracodawcy mogą znaleźć kadry w ciągu kilku godzin przez aplikację

Niemal 90 proc. firm odczuwa brak pracowników na szeregowych stanowiskach. Rozwiązaniem, które w takich okolicznościach coraz częściej ratuje firmy, jest praca natychmiastowa. Za pomocą specjalnej platformy firmy mogą w ciągu kilku dni, a nawet godzin znaleźć pracownika, który wykona dla nich określoną stawkę. Również dla osób szukających możliwości dorobienia jest to wygodna opcja, które nie wymaga długofalowych kontraktów. IV kwartał to tradycyjnie okres wzmożonego zapotrzebowania na prace dorywcze – na listopadowe i grudniowe tygodnie przypada bowiem szczyt aktywności w handlu tradycyjnym, e-commerce, logistyce i magazynach.