Komunikaty PR

Ośmiominutowe wyzwanie od FRoSTY

2022-12-05  |  16:00
Biuro prasowe

Jesienno-zimowe popołudnie, kończysz pracę, a za oknami panuje już mrok. Marzysz o gorącej herbacie, ciepłym posiłku, odpoczynku. Czy da się spełnić to marzenie w 8 minut i oddać się słodkiemu lenistwu już do końca dnia? Z daniami gotowymi od FRoSTY jest to nie tylko możliwe, ale też smaczne!

Jaka jest największa zaleta dań gotowych? Są GOTOWE. Odnalezienie przepisu, sporządzenie listy zakupów, spacer po sklepowych alejkach w poszukiwaniu niezbędnych produktów, krojenie, przyprawienie, smażenie lub pieczenie, a w nagrodę  zmywanie patelni, które nie mieszczą się do zmywarki. Cały proces gotowania, choć dla niektórych smakoszy przyjemny i twórczy, to dla innych strata czasu, którą mogliby spożytkować na własne przyjemności lub błogi odpoczynek.

Ile czasu spędzasz w kuchni? 

Statystyczny Polak na przygotowywaniu posiłków spędza w ciągu roku aż 730 godzin. Najdłużej, bo aż połowę tego czasu, na przyrządzaniu obiadu. Drugie, zaszczytne, miejsce na podium zajmuje kolacja, gdyż w naszej kulturze to właśnie te dwa posiłki zazwyczaj spożywamy na ciepło. A teraz pomyśl ile czasu mógłbyś spędzić ze swoją rodziną, spacerując z psem czy realizując swoje pasje, gdybyś zredukował ten czas chociażby o połowę? To prawie godzina dodatkowego czasu dziennie tylko dla Ciebie!

Posiłek w 8 minut? To w ogóle możliwe?

8 minut. To długo, czy krótko? Odpowiedź brzmi – to zależy. Długo, kiedy na ekranie lecą reklamy, a my z niecierpliwością czekamy na odcinek ulubionego serialu. Długo, kiedy spóźnia się autobus, a nam przychodzi stać na mrozie, skacząc na przystanku z nogi na nogę. Długo, kiedy spieszymy się na spotkanie, a stoimy w korku, który posuwa się w prawdziwie ślimaczym tempie. Długo, kiedy na fotelu dentystycznym zdecydujemy się na borowanie bez znieczulenia.

Z drugiej strony to tylko krótka chwila. Bo ile rozdziałów książki zdążysz przeczytać w 8 minut? Ile tematów poruszysz z najlepszą przyjaciółką, z którą nie widziałyście się cały miesiąc? Gdzie, mieszkając w dużym mieście, dojedziesz w 8 minut? Jaki obiad uda Ci się przygotować w 8 minut? Na to ostatnie pytanie znamy odpowiedź!

Nowości FRoSTY w 8 minut

Na sklepowych półkach znajdziesz teraz szereg nowości od FRoSTY. Kluski z warzywami i pieczarkami z sosem śmietankowym? Wystarczy, że na patelnię wlejesz 50 ml mleka, dodasz zamrożone danie i pogrzejesz na dużym ogniu przez 6 - 7 minut. Maksimum smaku gwarantują aromatyczne przyprawy, naturalne składniki i chrupiące warzywa i .

Azjatycki Asian Wok od FRoSTYSmakowity makaron, z dodatkiem soczystego kurczaka, chrupiących brokułów i papryki z sosem sojowym. Jak go przygotować? Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wrzuć skomponowane przez FRoSTĘ gotowe danie i pomieszaj od czasu do czasu, pilnując aby składniki połączyły się nie przywierając do dna. 8 minut i gotowe!

Fanom ryb przedstawiamy zaś Rybę z pieca z puree ziemniaczanym i warzywami – kompletny posiłek, w którym znajdziesz ziemniaki, rybę i warzywa. Tę kompozycję możesz szybko podgrzać nawet w kuchence mikrofalowej, bez użycia dodatkowych składników, nawet jeśli Twoja lodówka świeci pustkami. Danie przygotujesz i  zjesz prosto z papierowej tacki, więc do mycia po obiedzie zostanie tylko widelec!

Jak widzisz, wszystkie dania wystarczy podgrzać i są gotowe, a Ty zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na błogi relaks!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe
2024-08-02 | 01:00

SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?

Miesiąc temu, restauracja NUTA pod batutą Chefa Andrei Camastry powtórzyła swój sukces sprzed roku, utrzymując kulinarnego Oscara – gwiazdkę Michelin. Jest to gwarancja
Żywienie Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
2024-07-30 | 15:35

Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!

Marzysz o podróży dookoła świata, smakując przy tym smaków różnorodnych kuchni? Dzięki produktom marki FRoSTA, z łatwością przygotujesz szybkie i smaczne dania
Żywienie Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
2024-07-30 | 13:15

Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!

Rooibos, Yerba Mate i Matcha, czyli propozycje z linii Herbatki Świata Big-Active, są niczym bilet w najodleglejsze rejony globu. Najwyższej jakości składniki i starannie

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Dom i ogród

Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii

Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.

Handel

Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE

Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.

Ochrona środowiska

Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami

Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.