Ośmiominutowe wyzwanie od FRoSTY
Jesienno-zimowe popołudnie, kończysz pracę, a za oknami panuje już mrok. Marzysz o gorącej herbacie, ciepłym posiłku, odpoczynku. Czy da się spełnić to marzenie w 8 minut i oddać się słodkiemu lenistwu już do końca dnia? Z daniami gotowymi od FRoSTY jest to nie tylko możliwe, ale też smaczne!
Jaka jest największa zaleta dań gotowych? Są GOTOWE. Odnalezienie przepisu, sporządzenie listy zakupów, spacer po sklepowych alejkach w poszukiwaniu niezbędnych produktów, krojenie, przyprawienie, smażenie lub pieczenie, a w nagrodę zmywanie patelni, które nie mieszczą się do zmywarki. Cały proces gotowania, choć dla niektórych smakoszy przyjemny i twórczy, to dla innych strata czasu, którą mogliby spożytkować na własne przyjemności lub błogi odpoczynek.
Ile czasu spędzasz w kuchni?
Statystyczny Polak na przygotowywaniu posiłków spędza w ciągu roku aż 730 godzin. Najdłużej, bo aż połowę tego czasu, na przyrządzaniu obiadu. Drugie, zaszczytne, miejsce na podium zajmuje kolacja, gdyż w naszej kulturze to właśnie te dwa posiłki zazwyczaj spożywamy na ciepło. A teraz pomyśl ile czasu mógłbyś spędzić ze swoją rodziną, spacerując z psem czy realizując swoje pasje, gdybyś zredukował ten czas chociażby o połowę? To prawie godzina dodatkowego czasu dziennie tylko dla Ciebie!
Posiłek w 8 minut? To w ogóle możliwe?
8 minut. To długo, czy krótko? Odpowiedź brzmi – to zależy. Długo, kiedy na ekranie lecą reklamy, a my z niecierpliwością czekamy na odcinek ulubionego serialu. Długo, kiedy spóźnia się autobus, a nam przychodzi stać na mrozie, skacząc na przystanku z nogi na nogę. Długo, kiedy spieszymy się na spotkanie, a stoimy w korku, który posuwa się w prawdziwie ślimaczym tempie. Długo, kiedy na fotelu dentystycznym zdecydujemy się na borowanie bez znieczulenia.
Z drugiej strony to tylko krótka chwila. Bo ile rozdziałów książki zdążysz przeczytać w 8 minut? Ile tematów poruszysz z najlepszą przyjaciółką, z którą nie widziałyście się cały miesiąc? Gdzie, mieszkając w dużym mieście, dojedziesz w 8 minut? Jaki obiad uda Ci się przygotować w 8 minut? Na to ostatnie pytanie znamy odpowiedź!
Nowości FRoSTY w 8 minut
Na sklepowych półkach znajdziesz teraz szereg nowości od FRoSTY. Kluski z warzywami i pieczarkami z sosem śmietankowym? Wystarczy, że na patelnię wlejesz 50 ml mleka, dodasz zamrożone danie i pogrzejesz na dużym ogniu przez 6 - 7 minut. Maksimum smaku gwarantują aromatyczne przyprawy, naturalne składniki i chrupiące warzywa i .
Azjatycki Asian Wok od FRoSTYSmakowity makaron, z dodatkiem soczystego kurczaka, chrupiących brokułów i papryki z sosem sojowym. Jak go przygotować? Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, wrzuć skomponowane przez FRoSTĘ gotowe danie i pomieszaj od czasu do czasu, pilnując aby składniki połączyły się nie przywierając do dna. 8 minut i gotowe!
Fanom ryb przedstawiamy zaś Rybę z pieca z puree ziemniaczanym i warzywami – kompletny posiłek, w którym znajdziesz ziemniaki, rybę i warzywa. Tę kompozycję możesz szybko podgrzać nawet w kuchence mikrofalowej, bez użycia dodatkowych składników, nawet jeśli Twoja lodówka świeci pustkami. Danie przygotujesz i zjesz prosto z papierowej tacki, więc do mycia po obiedzie zostanie tylko widelec!
Jak widzisz, wszystkie dania wystarczy podgrzać i są gotowe, a Ty zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na błogi relaks!
![SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI? Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1406821999,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
SERWIS NA GWIAZDKĘ MICHELIN – CZEGO SPODZIEWAĆ SIĘ W NAGRODZONEJ RESTAURACJI?
![Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!](/files/_uploaded/glownekonf_1665146849,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Kuchnie świata na talerzu z FRoSTA!
![Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!](/files/_uploaded/glownekonf_1256229714,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Egzotyczne podróże z Big-Active… bez wychodzenia z domu!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Nie żyje Bogumiła Wander
![](/files/1922771799/wander,w_274,r_png,_small.png)
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Dom i ogród
![](/files/1922771799/pawlikowska-indianie-dzungla-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Beata Pawlikowska: Wiele razy planowałam życie w różnych miejscach z dala od Polski. Kupiłam nawet kawałek dżungli w Amazonii
Podróżniczka zaznacza, że choć do tej pory przemierzyła świat wzdłuż i wszerz, odwiedzając wiele nietuzinkowych zakątków, to najbardziej ze wszystkich ukochała sobie dżunglę amazońską. Ma do tego miejsca ogromny sentyment, lubi tam wracać i ładować życiowe akumulatory. Jak zaznacza, przebywanie wśród Indian, którzy są niezwykle dobrzy, prawdomówni i uczciwi, przywraca jej wiarę w ludzi i w lepszy świat. Beata Pawlikowska cieszy się również z tego, że kiedyś udało jej się kupić kawałek dżungli i ten wyjątkowy nabytek ma dla niej szczególne znaczenie.
Handel
Branża kosmetyczna z coraz większym wpływem na krajową gospodarkę. Polska jest piątym największym eksporterem kosmetyków w UE
![](/files/1922771799/zeranska-branza-beauty-2,w_133,r_png,_small.png)
Z najnowszego raportu „Kosmetyczna Polska”, który opublikowano po siedmiu latach od poprzedniego raportu o stanie sektora, wynika, że krajowa branża kosmetyczna jest w dobrej kondycji, z roku na rok się rozwija, a jej znaczenie zarówno dla polskiej gospodarki, jak i eksportu rośnie. Zmieniają się odbiorcy polskich kosmetyków, co związane jest z brexitem i sankcjami nałożonymi na Rosję. Prognozy zakładają dalszy wzrost wartości sektora, jednak stoi przed nim wiele wyzwań, z których najważniejsze dotyczą implementacji przepisów Europejskiego Zielonego Ładu.
Ochrona środowiska
Ocieplenie się klimatu oznacza poważne zmiany leśnego ekosystemu. Sosny, świerki czy modrzewie będą stopniowo zastępowane innymi gatunkami
![](/files/1922771799/swierkosz-gatunki-drzew-foto,w_133,r_png,_small.png)
Sosna zwyczajna, świerk pospolity, modrzew europejski i brzoza brodawkowata zajmują dziś 75 proc. powierzchni lasów w Polsce. Te cztery gatunki są najbardziej wrażliwe na wzrost temperatury i jego pośrednie skutki. Wielomiesięczne okresy suszy i gwałtowne huragany osłabiają drzewostany, które następnie padają ofiarą patogenów pojawiających się w naszym klimacie. – Nie grozi nam wylesienie, tylko wyparcie jednych gatunków przez inne. W konsekwencji czeka nas rewolucyjna zmiana ekosystemów – ocenia przyrodnik, dr hab. Krzysztof Świerkosz, prof. Uniwersytetu Wrocławskiego.