Komunikaty PR

Owocowe róże nie tylko na Dzień Matki

2024-05-24  |  01:00
Biuro prasowe

Każda mama będzie zachwycona, jeśli przyniesiemy jej pięknie pachnący bukiet, który do tego jest słodki i pyszny. Ekspresowy przepis na Owocowe Róże to świetna propozycja dla tych, którzy nie lubią skomplikowanych receptur, a zarazem szukają spektakularnych efektów. Te wyjątkowe ciasteczka z wykorzystaniem Cukru Dekoracyjnego Diamant sprawdzą się także przy innych okazjach.

Przełom maja i czerwca to nie tylko rodzinne święta takie, jak Dzień Mamy czy Dzień Dziecka, ale też piękna pogoda, a więc pikniki, spacery i picie porannej kawy na tarasie. Każda uroczysta chwila, będzie jeszcze przyjemniejsza, gdy towarzyszyć jej będą rozpływające się w ustach słodkości. Jeśli szukamy nieoczywistego przepisu, który daje wyjątkowy efekt, warto przygotować Owocowe róże. Wystarczy kilka prostych składników, w tym doskonałej jakości Cukier Diamant i zaledwie 30 minut pieczenia, żeby zachwycić bliskich.

SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego chłodzonego
  • 1 słoik dżemu brzoskwiniowego
  • Cukier Dekoracyjny Diamant
  • 3-4 sztuki brzoskwiń lub nektarynek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Owoce należy umyć i pokroić na cieniutkie półksiężyce. Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 6 równych pasków. Każdy pasek należy posmarować delikatnie dżemem brzoskwiniowym, a następnie ułożyć owoce na długości paska, tak żeby lekko wystawały ponad krawędź ciastka. Nakładamy najpierw jedną warstwę, a następnie w wolnych miejscach między owocami drugą. Pozostałą część ciasta z każdego paska zagniatamy na owoce i rolujemy całość, tworząc różyczki. Pieczemy je w formie do muffinek, w 180 stopniach przez 30 minut. Na sam koniec posypujemy Cukrem Dekoracyjnym Diamant.

Po więcej kulinarnych inspiracji, nie tylko na Dzień Matki, warto zajrzeć na stronę marki Diamant. Znajdziemy tam przepisy oraz wskazówki, jak w szybki i „zero waste” sposób przygotowywać posiłki tak, aby w naszej kuchni nic się nie marnowało:

https://www.diamant.pl/przepisy

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.