Komunikaty PR

Pistacjowe torrone – deser na świąteczny czas

2024-12-09  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Grudniowe wieczory, spędzane w domowym zaciszu, to doskonała okazja, by przygotować słodkie niespodzianki dla bliskich. Torrone z pistacjami i rodzynkami zachwyca delikatną konsystencją, chrupiącymi orzechami i subtelną słodyczą. Wyjątkowy smak deseru oraz jego efektowny wygląd sprawią, że stanie się on nie tylko przysmakiem, ale także ozdobą każdego świątecznego stołu.

Sekret przepisu tkwi w użyciu Cukru pudru Diamant, który nadaje masie odpowiednią gładkość i sprawia, że składniki doskonale się łączą, tworząc wyjątkowy deser. Przygotowywanie torrone to okazja do wspólnego spędzenia czasu w kuchni i cieszenia się świąteczną atmosferą. Gotowy smakołyk świetnie sprawdzi się jako słodki akcent podczas rodzinnych spotkań.

SKŁADNIKI:

  • 200 g Cukru pudru Diamant
  • 200 g płynnego miodu wielokwiatowego
  • 2 białka 
  • 150 g obranych pistacji
  • 50 g pokrojonych rodzynek

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Białka ubijamy na sztywną pianę. W międzyczasie do małego garnka wlewamy miód, wsypujemy Cukier puder Diamant i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy mieszając przez 6-8 minut. Powinien powstać gęsty syrop. Do ubitych białek wlewamy powoli syrop, ubijając na niskich obrotach. Po przelaniu całości syropu, dodajemy rodzynki oraz pistacje i zwiększamy obroty. Masę wyrabiamy przez 5 minut.

Przygotowujemy naczynie o wymiarach 20x20 lub mniejsze, wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę. Rozprowadzamy w miarę równomiernie i przykrywamy papierem do pieczenia. Wygładzamy ręką lub łyżką i odstawiamy do stwardnienia na około 5-6 godzin. Następnie kroimy na równe prostokąty.

Więcej inspiracji na desery, które podkreślą świąteczną atmosferę, znajdziemy na stronie marki Diamant. Warto odkrywać przepisy, które wypełnią ten wyjątkowy czas niepowtarzalnymi smakami i zapachami: https://www.diamant.pl/przepisy

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Edukacja

Idea STEM zmienia podejście do edukacji dzieci na całym świecie. Doświadczanie i współpraca zamiast wykładów

Odejście od wykładowej metody prowadzenia zajęć na rzecz doświadczeń, współpracy i partnerskich relacji z nauczycielem to podstawowe założenia idei edukacyjnej STEM. Ma ona wspierać rozwój dzieci i młodzieży w kierunkach, jakie wytycza zmieniająca się rzeczywistość i na jakie nastawiony będzie rynek pracy za kilka lat. Globalnie rynek edukacji STEM do końca dekady podwoi swoje przychody. Ten światowy trend jest obserwowany i rozwijany również w Polsce, m.in. poprzez projekt STEM Kindloteka.

Handel

Finansowanie, technologia i wola polityczna sprzyjają walce o klimat. Dołączają do niej także konsumenci

Eksperci apelują o intensyfikację wysiłków na rzecz ochrony klimatu. Tym bardziej że teraz są ku temu sprzyjające warunki: finansowanie, wola polityczna i zaawansowane technologie. Coraz częściej idzie za tym także gotowość społeczeństwa do zmian. Choć w kontekście zielonej rewolucji mówi się przede wszystkim o transformacji energetycznej i ograniczaniu emisji CO2, dbanie o zmiany zaczyna się również na poziomie decyzji konsumenckich. Polacy mają tego świadomość i wdrażają proekologiczne nawyki w codzienną rutynę i zakupy.