Płyta indukcyjna Hoover – niezawodny sprzęt do nowoczesnej kuchni
Firma Hoover prezentuje nową płytę indukcyjną, idealną dla osób, które chcą przyrządzać smaczne posiłki w krótszym czasie. Urządzenia Hoover H-HOB 500 umożliwiają zaawansowane i zdrowe gotowanie, zapewniają także funkcjonalność oraz ciekawy design.
Gotowanie pod pełną kontrolą
Zaawansowane możliwości, które oferuje płyta indukcyjna Hoover zdecydowanie ułatwią codzienne przygotowywanie dań. Dzięki funkcji niezależnego sterowania dotykowego można sprawdzić wszystkie ustawienia jednocześnie, zarządzając poziomem mocy każdej ze stref osobno (sterowanie jest bardzo wygodne, ponieważ odbywa się za pomocą intuicyjnego suwaka). Funkcja Power Management umożliwia indywidualne zarządzanie parametrami generowanej mocy i zaprogramowanie jej maksymalnego poboru (urządzenie można zatem bez problemu podłączyć do jednofazowej instalacji elektrycznej). Intuicyjny interfejs gwarantuje łatwy dostęp do szeregu przydatnych funkcji. Za pomocą sterowania dotykowego można wybrać strefę i ustawić moc, funkcję booster (umożliwia szybkie gotowanie z maksymalną mocą), timer, funkcję utrzymania ciepła i funkcję blokady dla dzieci. Płyta indukcyjna Hoover H-HOB 500 posiada również łączone pole bridge. Oznacza to, że można wykorzystywać do gotowania duże naczynia i wspólnie sterować pracą dwóch pól grzejnych, jak jednym. Urządzenie oferuje 9 poziomów mocy (dziesiątym jest funkcja booster).
Oprócz nowoczesnego designu, który z pewnością przypadnie do gustu osobom poszukującym sprzętów do nowoczesnej kuchni, płyty indukcyjne Hoover H-HOB 500 posiadają także funkcję Wi-Fi. Użytkownicy, którzy chcieliby zarządzać domowymi obowiązkami z poziomu smartfona, docenią możliwości oferowane przez aplikację Hoover Wizard.
Płyty indukcyjne Hoover H-HOB 500 dostępne są w wybranych studiach mebli kuchennych
w cenie 1999 zł.
![Urzekające lekkością wnętrza w wakacyjnych klimatach Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_1287864298,w_254,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Urzekające lekkością wnętrza w wakacyjnych klimatach
![Jak chronić wnętrza przed owadami?](/files/_uploaded/glownekonf_1148281484,w_299,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Jak chronić wnętrza przed owadami?
![Zielony taras potrzebny od zaraz!](/files/_uploaded/glownekonf_1066532999,w_225,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Zielony taras potrzebny od zaraz!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Żywienie
![](/files/1922771799/2000516306-el-gendy-wakacje2,w_274,_small.jpg)
Robert El Gendy: Za granicą można spędzić wakacje za dużo mniejsze pieniądze niż nad polskim morzem czy na Mazurach. U nas jest za drogo, często nieadekwatnie do jakości
Prezenter zaznacza, że jest łowcą okazji i dość szybko potrafi znaleźć atrakcyjną ofertę wyjazdu na wakacje za granicą. Dlatego nigdy nie planuje urlopu z dużym wyprzedzeniem, bo często rezerwuje ostatnie miejsca tuż przed wylotem. Robert El Gendy podkreśla, że ze względu na wysokie ceny żywności i miejsc hotelowych w polskich kurortach woli polecieć do innego kraju, gdzie ma gwarancję dobrej pogody, atrakcyjnej lokalizacji i wyśmienitego jedzenia. Jak tylko może, stara się unikać paragonów grozy i przykrych niespodzianek.
Konsument
Polacy wśród narodów najczęściej odwiedzających Czechy. Południowy sąsiad chce przyciągnąć więcej polskich turystów, nie tylko do Pragi
![](/files/1922771799/czechy-turystyka-foto,w_133,r_png,_small.png)
Prawie połowa polskich turystów podróżujących do Czech obiera za cel stolicę tego kraju. Chociaż w ostatnich latach chętniej podróżujemy do innych regionów naszego południowego sąsiada, wciąż wiele miejsc i atrakcji pozostaje nieodkrytych przez Polaków. Czesi chcą to zmienić i ruszają z dwiema kampaniami promocyjnymi skierowanymi do polskich turystów, które mają pokazać nieco inne Czechy, niż do tej pory znaliśmy. Potencjał jest, bo Polacy już dziś stanowią trzecią najliczniejszą grupę gości zagranicznych na czeskim rynku.
Konsument
Naukowcy stworzyli zdrowszą odmianę czekolady. Wykorzystali do tego wyrzucane dotąd części owocu kakaowca
![](/files/1922771799/mishra-czekolada-foto3,w_133,r_png,_small.png)
W ostatnich miesiącach o czekoladzie mówiło się przede wszystkim w kontekście rosnących w zawrotnym tempie cen kakao. Teraz głośno jest również o zupełnie nowym podejściu do produkcji tego słodkiego przysmaku. W czekoladzie 2.0, nad którą pracują naukowcy, maksymalnie wykorzystywane są składniki owocu kakaowca, m.in. soku z miąższu i części łupiny. Nowy produkt ma więcej wartości odżywczych, a cykl jego produkcji jest mniej inwazyjny dla środowiska, przy czym smak ma pozostać bez większych zmian. Nowość ma szansę trafić na sklepowe półki już za dwa–trzy lata.