Komunikaty PR

Gospodarstwa agroturystyczne Roter Hahn ponownie witają gości

2020-06-09  |  01:00
Biuro prasowe

Granice Włoch są otwarte od 3 czerwca, dlatego też farmy Roter Hahn witają pierwszych turystów. Loty międzynarodowe z Polski nie zostały jeszcze wznowione, ale do Południowego Tyrolu położonego w północnych Włoszech niebawem będzie można dojechać samochodem. Po miesiącach domowej izolacji piękne tereny Południowego Tyrolu, z widokami na Dolomity i rozległe, otwarte pastwiska, będą idealnym miejscem na odpoczynek.

 

Ucieczka na łono natury

Po miesiącach zamknięcia i łączenia obowiązków związanych z domowym nauczaniem najmłodszych i pracą zdalną farmy Roter Hahn oferują gościom utęskniony reset od świata online. Wieś to świetne miejsce, aby połączyć się z naturą, odetchnąć świeżym powietrzem i „naładować baterie” na nadchodzące miesiące. Spoglądanie w dal na majestatyczne góry będzie miłą odmianą po miesiącach pracy przed ekranem komputera i, co ważne, korzystne dla wzroku. Pobyt na farmie spod znaku czerwonego koguta to także doskonały sposób na zejście z utartej trasy turystycznej i spędzenie czasu z dala od innych. Wszystkie gospodarstwa zrzeszone w organizacji Roter Hahn przestrzegają określonych zasad - mogą na przykład oferować maksymalnie 5 apartamentów, zapewniając w ten sposób komfort, prywatność i intymność, czego podróżni nie doświadczą w żadnym dużym hotelu. Zalecany dwumetrowy odstęp bezpieczeństwa można tu więc utrzymać w naturalny sposób.

 

Środki bezpieczeństwa w gospodarstwach

Farmy oferujące zakwaterowanie turystom są starannie przygotowane na przyjęcie gości dzięki stosowaniu odpowiednich środków ostrożności. Bezpieczeństwo odwiedzających Południowy Tyrol zapewni m.in. zachowanie dystansu społecznego, dodatkowa dezynfekcja i czyszczenie apartamentów, a także przestrzeni wspólnych, takich jak recepcja i jadalnia. Śniadanie są zwykle serwowane w pokojach gościnnych - każdego ranka gospodyni przynosi turystom koszyk z pysznymi domowymi dżemami, mięsem i świeżymi produktami. Właśnie taki sposób spożywania śniadania jest w obecnych czasach idealnym rozwiązaniem. Personel gospodarstwa regularnie przechodzi testy na obecność wirusa, sprawdzana jest też temperatura ciała. Ponadto, zarówno personel, jak i wszyscy goście są zobowiązani do przestrzegania podstawowych zasad higieny.

 

Powrót do aktywności na świeżym powietrzu

Podczas pobytu dozwolone są wszystkie zajęcia na świeżym powietrzu, czyli piesze wędrówki, jazda na rowerze, bieganie lub wspinaczka górska. Ponownie dostępne są też odkryte baseny, spa, jeziora czy zabytki, otwarto również muzea i teatry. Turyści mogą wypożyczać sprzęt sportowy i samochody, a także korzystać z lokalnego transportu publicznego, kolejek linowych oraz taksówek. Wznowiono także organizację wycieczek z przewodnikiem. W każdym przypadku obowiązują odpowiednie środki bezpieczeństwa.

Wakacje na farmie Roter Hahn to nie tylko wędrówki po niekończących się górskich szlakach i niezapomniane widoki. Goście mogą skosztować wyjątkowych dań kuchni regionalnej, zarówno klasycznych potraw włoskich, takich jak pizza i makarony, jak i alpejskich produktów mlecznych. Na chętnych czekają także typowe dla wsi atrakcje jak pomoc w gospodarstwie, przy zwierzętach, zabawa na sianie czy wspólne gotowanie i pieczenie z gospodynią. Te i wiele innych rozrywek czeka na turystów w gospodarstwach agroturystycznych Roter Hahn.


Roter Hahn (tłum. Czerwony Kogut)

Marka Roter Hahn zrzesza ponad 1600 gospodarstw wiejskich z terenu Południowego Tyrolu. Wszystkie oznaczone są charakterystycznym znakiem Czerwonego Koguta. W ramach Roter Hahn działalność prowadzona jest w czterech segmentach: agroturystyka, wiejskie gospody i gospody u winiarzy, wyroby z Południowego Tyrolu, a także rzemiosło ludowe. Wszystkie gospodarstwa podlegają wysokim standardom jakości, przez co klienci mają gwarancję, że trafia do nich prawdziwy produkt. Warto wybrać się do jednego z gospodarstw agroturystycznych  Południowego Tyrolu, by poznać pełną ofertę tego regionu Włoch i zakosztować unikatowych smaków. Więcej informacji na www.roterhahn.pl i www.facebook.com/roterhahnpl/ 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Plecaki Hama z serii Lightweight na laptop i tablet. Już mają premierę Biuro prasowe
2024-05-23 | 13:38

Plecaki Hama z serii Lightweight na laptop i tablet. Już mają premierę

Niemiecka marka prezentuje dwa designerskie plecaki o mieszance biznesowego oraz casualowego stylu - Premium Lighweight (19 l pojemności ) i Ultra Lightweight (13 l). Oba dysponują wieloma
Podróże BRAK ZDJĘCIA
2024-05-23 | 01:00

Opóźniony lub odwołany lot w trakcie urlopu! Uzyskaj odszkodowanie nawet 600euro

Opóźniony lub odwołany lot w trakcie urlopu! Sprawdź, czy masz prawo do odszkodowania!   W okresie długich weekendów, ludzie chętnie podróżują samolotami. Oznacza to większy ruch na lotniskach, a także
Podróże Krótkie podróże – wielkie przygody: Top 5 europejskich stolic na weekend
2024-05-22 | 12:00

Krótkie podróże – wielkie przygody: Top 5 europejskich stolic na weekend

Przed nami lato – idealny czas na szybkie weekendowe wypady. Dla osób poszukujących krótkiej, ale pełnej wrażeń podróży, mamy doskonałe wiadomości! Z Polski

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Filip Chajzer: Jestem samozwańczym królem kebaba. Miałem już ponad 700 zapytań o franczyzę i za dwa–trzy lata będzie to bardzo poważny biznes

Dziennikarz zamienił studio telewizyjne na budkę z kebabami i jak przekonuje, była to jedna z najlepszych decyzji w jego życiu zawodowym. Nie przejmuje się więc drwinami kolegi po fachu z TVN-u, za nic ma jakiekolwiek głosy krytyki i nie ogląda się na innych, tylko robi swoje. Wierzy bowiem, że ten biznes ma sens i szybko odniesie sukces w branży fast food. Filip Chajzer zdradza, że jego pomysł natychmiast odbił się szerokim echem. Po wyjątkowy przysmak do food trucka ustawiają się długie kolejki klientów i już teraz ma siedemset zapytań o franczyzę.

Zdrowie

Mikołaj Roznerski: W wieku 40 lat zrozumiałem, że powinienem regularnie się badać. Mam dziecko i chcę jak najdłużej żyć w zdrowiu

Aktor wspomina, że jakiś czas temu ani myślał o profilaktyce. Regularne badania spychał na margines, bo był przekonany, że jeśli dobrze się czuje i jest aktywny, to nie ma powodu do obaw. W końcu zrozumiał jednak, że nie tędy droga. Aby zachować dobre zdrowie, a w przypadku choroby móc błyskawicznie zareagować i rozpocząć leczenie, trzeba się badać. Teraz Mikołaj Roznerski zachęca też innych nieprzekonanych do tego, by zmienili podejście i nie zapominali o kontroli swojego organizmu.

Konsument

Polacy coraz częściej rezygnują z mięsa na rzecz roślinnych zamienników. Blisko połowa próbowała już produktów tego rodzaju

Już 24 proc. polskich konsumentów identyfikuje się jako fleksitarianie, a 6 proc. stosuje dietę roślinną – wynika z raportu ProVeg „Plant-Based Food in Poland”. Choć pod względem spożywanego mięsa wciąż plasujemy się w europejskiej czołówce, to ponad 40 proc. Polaków je go mniej niż rok wcześniej. – Potencjał rozwoju rynku roślinnych alternatyw w Polsce jest bardzo duży, zwłaszcza że rośnie świadomość o potrzebie ograniczenia mięsa – ocenia Marcin Tischner, public affairs coordinator w ProVeg.