IBIS STYLES NOWY SĄCZ I ALCHEMIA GOŚCINNOŚCI
38 pr & content communication
Łódź
91-035 Łódź
38|pr.pl| |38|pr.pl
000000000
www.38pr.pl
Uwielbiana przez gości z całego świata marka ibis Styles zaprasza turystów do Nowego Sącza i odkrycia, czym jest alchemia gościnności w sądeckim wydaniu. ibis Styles Nowy Sącz to hotel, w którym na każdego czeka unikalny design, angażujące motywy przewodnie oraz doświadczenia serwowane z lokalnym akcentem. Jak podkreśla dyrektor hotelu, Krzysztof Kos – to miejsce nie tylko dla rozrywki, ale i nauki, w myśl przekonania, że podróże kształcą.
Żyjący na przełomie wieków XVI i XVII Michał Sędziwój to najsłynniejszy polski alchemik, o którym za życia głośno było w całej Europie za sprawą jego niezwykłych wyczynów związanych z poszukiwaniem kamienia filozoficznego przemieniającego ołów w złoto. Pozostawione przez mistrza traktaty rzucały nowe światło na rozumienie zjawisk chemicznych, cieszyły się uznaniem wśród późniejszych uczonych i przyczyniły do rozwoju nowożytnej nauki. Ten niezwykły człowiek urodził się w Łukowicach, niewielkiej wsi położonej nieopodal Nowego Sącza. To właśnie jego postać i dokonania stanowią motyw przewodni wnętrz hotelu ibis Styles Nowy Sącz, w którym inspiracje historią regionu łączą się w harmonii z nowatorskim podejściem do świadczenia usług hotelarskich.
– Marka ibis Styles znana jest przede wszystkim z kreatywnego designu. Wystrój każdego obiektu opiera się na wyrazistym, często inspirowanym lokalnie motywie przewodnim. Gdy przed otwarciem naszego hotelu w 2016 roku dyskutowaliśmy o tym, co powinno się stać jego stylistycznym wyróżnikiem, od razu przyszedł nam do głowy mistrz Sędziwój. Ten owiany legendą alchemik to postać z pogranicza magicznej wiedzy tajemnej i nowoczesnej nauki. Dla nas jest symbolem łączenia tradycji i nowoczesności oraz przełamywania schematów, co wspaniale oddaje charakter ibis Styles Nowy Sącz – opowiada Krzysztof Kos, dyrektor hotelu ibis Styles Nowy Sącz.
Motyw łączący magiczną tajemnicę i odkrycia naukowe wyraża się w ibis Styles Nowy Sącz poprzez detale dekoracyjne nawiązujące do kolb, probówek, alembików i innych przyrządów typowych dla pracowni dawnych adeptów alchemii, a ściany zdobią heksagonalne formy, przywodzące na myśl symbole cząsteczek chemicznych, oraz fragmenty układu okresowego pierwiastków. Design łączy się tu z funkcją, a ta polega na zapewnieniu gościom nie tylko wrażeń estetycznych, lecz także dobrego snu i wszelkich udogodnień niezbędnych dla komfortowego pobytu. Hotel oferuje 57 pokoi, z których każdy odznacza się indywidualnym charakterem, w tym pokoje jedno- i dwuosobowe oraz trzy apartamenty. Cały obiekt zarządzany jest za pomocą inteligentnego systemu, który pozwala gościom sterować parametrami pokoju przez panel dotykowy służący także do obustronnej komunikacji z pozostającą do ich dyspozycji załogą hotelową.
Bogaty bufet śniadaniowy, pożywny lunch i wykwintna kolacja czekają na gości w hotelowej restauracji Atelier Sędziwoja, która sprawdzi się także przy okazji kameralnych imprez rodzinnych lub firmowych. Większe wydarzenia z powodzeniem obsłuży natomiast centrum konferencyjno-bankietowe złożone z pięciu nowoczesnych sal, w tym z sali balowej z drewnianym parkietem tanecznym. Seminarium czy szkolenie zwieńczone wystawnym bankietem, firmowy jubileusz lub impreza teambuildingowa, wydarzenia rodzinne od chrzcin przez kinderbale po wesela – w ibis Styles Nowy Sącz zarówno klienci biznesowi, jak i prywatni mogą liczyć na wyłącznie miłe niespodzianki. Restaurację mogą odwiedzić także goście spoza hotelu: mieszkańcy, turyści czy lokalne społeczności.
– Nasz obiekt nie tylko dysponuje nowoczesnym zapleczem konferencyjno-bankietowym z możliwością jego swobodnego dostosowywania do indywidualnych potrzeb klienta, lecz także oferuje wsparcie planistów, których wyobraźnia i zdolności organizacyjne po prostu nie znają granic. Jak kamień filozoficzny miał zamieniać metale nieszlachetne w złoto, tak oni niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki potrafią wyczarować dla naszych klientów dowolną scenerię, choć specjalizują się, rzecz jasna, w miejscowych klimatach. Lachowski, góralski, łemkowski czy romski folklor, lokalne produkty i atrakcje… podczas imprez w naszym hotelu Sądecczyzna zawsze roztacza swój niepowtarzalny urok – dodaje Krzysztof Kos, dyrektor hotelu ibis Styles Nowy Sącz.
Nie trzeba jednak czekać na specjalną okazję, by cieszyć się zarówno naturalnym pięknem, jak i kulturowym bogactwem regionu. Hotel ibis Styles Nowy Sącz to świetna baza wypadowa dla każdego, kto pragnie w pełni wykorzystać swój pobyt w tej malowniczej okolicy. Latem spływ Dunajcem lub żagle na Jeziorze Rożnowskim, zimą białe szaleństwo na stokach i trasach narciarskich Beskidu, przez cały rok – dziedzictwo wielokulturowego regionu o przebogatej historii. Hotel ibis Styles Nowy Sącz oferuje swoim gościom i partnerom biznesowym pełne wsparcie w zakresie organizacji wycieczek krajoznawczych i jak najlepszego wykorzystania lokalnych atrakcji podczas indywidualnych pobytów turystycznych lub wyjazdów firmowych.

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.