Linie Emirates zwiększają częstotliwość lotów do Polski
Linie Emirates ogłosiły, że zwiększą częstotliwość połączeń z Warszawy do Dubaju z czterech do siedmiu tygodniowo – piąty lot będzie realizowany od 1 czerwca (w każdy wtorek), szósty od 3 lipca (w każdą sobotę), a siódmy od 2 sierpnia (w każdy poniedziałek). Wprowadzenie dodatkowych lotów zaspokoi zapotrzebowanie rynku i zapewni klientom lepszą łączność na trasie Warszawa – Dubaj.
We wtorki Boeing 777-ER Emirates EK177 wyleci z Dubaju o 15:25 i przyleci do Warszawy o 19:30 czasu lokalnego. Lot powrotny EK178 będzie realizowany z Warszawy o godzinie 21:40 z lądowaniem w Dubaju o 05:25 czasu lokalnego. W soboty i poniedziałki samolot Emirates EK179 wyleci z Dubaju o godzinie 08:10 i wyląduje w Warszawie o 12:15 czasu lokalnego. Lot powrotny EK180 z Warszawy wystartuje o godzinie 15:00, lądując w Dubaju o 22:45 czasu lokalnego.
Loty liniami Emirates do Warszawy będą realizowane szerokokadłubowym samolotem Boeing 777-300ER. Bilety można zarezerwować na emirates.com, w biurach sprzedaży Emirates lub w biurach podróży.
Klienci będą mogli cieszyć się większą elastycznością, wyborem i łącznością podczas planowania podróży do Dubaju i do dalszych kierunków, w tym popularnych miejsc wakacyjnych, takich jak Malediwy.
Linie Emirates bezpiecznie wznowiły loty do ponad 90 miejsc docelowych w swojej globalnej sieci. Nowoczesne centrum linii lotniczych, Dubaj, pozostaje jednym z najpopularniejszych miejsc na wakacje i międzylądowanie. Od skąpanych w słońcu plaż po światowej klasy gościnność i obiekty rekreacyjne, Dubaj oferuje różnorodne doświadczenia na światowym poziomie. Jest jednym z pierwszych miast na świecie, które otrzymało oznaczenie „Safe Travels” od Światowej Rady Podróży i Turystyki (WTTC). To potwierdzenie wszechstronnych i skutecznych działań podjętych przez władze, które mają na celu zapewnienie gościom zdrowia i bezpieczeństwa.
Emirates słyną ze swoich wiodących w branży usług i produktów we wszystkich klasach podróży. Klienci mogą korzystać z ponad 4500 kanałów na żądanie w wielokrotnie nagradzanym systemie rozrywki pokładowej ice, a także spróbować wielodaniowych posiłków inspirowanych różnymi kuchniami świata oraz bezpłatnych napojów w każdej klasie.
Tłuczenie jajek i “wybuch wozu”, czyli Wielkanoc w krajach śródziemnomorskich
Pupil na pokładzie. Bezpieczna i komfortowa świąteczna podróż z czworonogiem
Odkryj ponadczasowe tradycje lecznicze i rytuały SPA w Pamukkale
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Partner Serwisu Zdrowie
Media
Michel Moran: Dorota Szelągowska jest dobrą i prawdziwą osobą, a coraz mniej prawdziwych ludzi na tym świecie. Jesteśmy przyjaciółmi, odkąd spotkaliśmy się w programie
Znany szef kuchni cieszy się z tego, że dane mu jest realizować tak ważny dla niego projekt zawodowy wspólnie z Dorotą Szelągowską. Choć wcześniej sporadycznie spotykali się na korytarzach TVN–u, to dopiero na planie programu „MasterChef Nastolatki” mieli okazję bliżej się poznać. Szybko nawiązali nić porozumienia i zostali przyjaciółmi. Teraz obydwoje nie szczędzą sobie pochwał i miłych słów.
Styl życia
Maria Sadowska: Niektórym się nie chce i zamiast malowania pisanek używają gotowych barwników albo naklejek. Dla mnie to jedna z najważniejszych tradycji świątecznych
Reżyserka podkreśla, że w kultywowaniu tradycji przygotowywania pisanek nigdy nie wybiera drogi na skróty. Nie dla niej więc gotowanie jajek w łupinach cebuli czy ozdabianie naklejkami. Maria Sadowska preferuje ręcznie malowane pisanki i tuż przed Wielkanocą angażuje do tego swoich bliskich. Jej zdaniem to doskonała okazja do pogłębienia relacji rodzinnych, a także do uruchomienia czasem uśpionych pokładów wyobraźni i kreatywności.
Handel
Polacy jedzą coraz mniej jaj. Częściej sięgają po te z chowu alternatywnego, za które są skłonni zapłacić więcej
Od 10 lat sukcesywnie rośnie udział alternatywnych systemów chowu kur niosek. Pochodzi z nich już co trzecie opakowanie jaj, choć nadal w klatkach żyje ponad 37 mln kur. Stopniowe zmiany w hodowli to skutek większej świadomości konsumentów, za którymi podąża branża HoReCa. Są oni gotowi nawet zapłacić więcej za jajka, które pochodzą z chowu nieklatkowego.