Marcin Lis obejmuje stanowisko Food & Beverage Director w Accor Eastern Europe
Accor, wiodąca grupa hotelowa na świecie, powołuje Marcina Lisa na stanowisko Food & Beverage Director w Accor Eastern Europe. W nowej roli Marcin pracuje od początku września. Z branżą hotelarską związany jest już od ponad 15 lat.
Marcin Lis zdobywał bogate doświadczenie w hotelarstwie w Europie i na Bliskim Wschodzie. W trakcie swojej dotychczasowej kariery zajmował stanowiska kierownicze w zakresie zarządzania produktami spożywczymi. Do jego zadań należało wsparcie i odpowiedzialność działań na szczeblu operacyjnym. Dzięki temu mógł w pełni poznać międzynarodowe organizacje, grupy restauracyjne, sieci QSR w kategorii premium, a także niezależne hotele i duże parki rozrywki.
Poprzednio pełnił tymczasową funkcję Director of Food and Beverage w hotelu Crystal Mountain w Wiśle. Wcześniej pracował jako Director of Food & Beverage w Suntago, gdzie zdobył doświadczenie w zarządzaniu złożonymi kompleksami, działalności pre-openingowej oraz tworzeniu nowych koncepcji projektowych. W ramach tego stanowiska był odpowiedzialny za P&L oraz opracowanie i wdrożenie planów działalności sześciu pełnowymiarowych restauracji i pięciu barów, wliczając w to operacje F&B.
W swojej karierze ściśle współpracował z innowacyjnymi startupami w Zjednoczonych Emiratach Arabskich, koordynując działania z inwestorami, projektantami i konsultantami. Obejmował stanowiska wspierające zarządzanie F&B, tworzenia oraz rozwoju marki, strategii i standardów. W jego doświadczeniu znajdują się także obszary takie jak zaopatrzenie, merchandising i bezpieczeństwo żywności.
Marcin jest kompetentnym, pełnym pasji oraz zapału restauratorem i hotelarzem, który koncentruje się na dostarczaniu gościom światowej klasy usług gastronomicznych. Jesteśmy dumni, że może dołączyć do zespołu F&B Accor Northern Europe oraz pewni, że jego umiejętności pozwolą skutecznie wesprzeć nasze hotele w tworzeniu jak najlepszych konceptów restauracyjnych, barowych i kawiarnianych w całym regionie – podkreśla Shane Munro Vice President Food & Beverage Accor Northern Europe.
Marcin posiada tytuł Bachelor of Science BSC (z wyróżnieniem), który uzyskał w Dubaju na Emirates Academy of Hospitality Management, na kierunku Międzynarodowe Zarządzanie Hotelami. Ponadto ukończył staż oraz program dla absolwentów zarządzania w Jumeirah Hotels. Wolny czas lubi spędzać między innymi na lekturze literatury biznesowej, w podróży i na wędrówkach po lasach i górach, a także w kuchni, gdzie przygotowuje dla swoich przyjaciół i rodziny pyszne dania.

Dlaczego warto wybrać wakacje all inclusive?

Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc

Malediwy drogie? Tak, ale tylko w resorcie!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Sylwia Bomba: Przez 10 lat odchudzałam się bezskutecznie. Potrafiłam codziennie biegać 15 km albo w ogóle nie jeść
Influencerka od lat mierzy się z insulinoopornością. Zanim jednak trafiła na odpowiednich specjalistów i podjęła właściwe leczenie, jej waga wciąż stała w miejscu – mimo stosowania restrykcyjnych diet i morderczych treningów. Dopiero trafna diagnoza i wdrożenie odpowiedniej diety pozwoliła Sylwii Bombie zrzucić 30 kg.
Problemy społeczne
Na rynku nieruchomości rośnie popularność rewitalizacji. Odnowa dotyczy nie tylko zabytkowych budynków, ale też dawnych terenów poprzemysłowych

Rewitalizacja byłych terenów przemysłowych i budynków jest kluczowym aspektem zrównoważonego rozwoju miejskiego i szansą na zachowanie dziedzictwa kulturowego. Jak podkreślają eksperci Deloitte’a, prawidłowo przeprowadzona rewitalizacja może pobudzić do życia dany obszar miasta i zwiększyć jego atrakcyjność inwestycyjną. Poprawi też jakość życia mieszkańców.
Transport
Wypadki pod wpływem alkoholu częściej powodują młodzi kierowcy. Sytuację poprawiają kontrole prędkości oraz stanu trzeźwości kierujących

Najczęściej do picia i wsiadania za kierownicę przyznają się osoby, które nie ukończyły jeszcze 20. roku życia – informuje Centrum Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, opierając się na dostępnych statystykach i badaniach opinii społecznej. Między innymi z tego powodu ważna jest prewencja oraz systematyczne kontrole stanu trzeźwości kierowców. W ub.r. w Polsce doszło do 1201 wypadków drogowych, których sprawcami były osoby pod wpływem alkoholu. Zginęły w nich 154 osoby.