Nie przegap nowej atrakcji turystycznej Mazur – Szlaku Maślanki Mrągowskiej
Już tego lata miłośnicy Mazur poznają fermentowaną legendę regionu w zaskakującym wydaniu. Będą mogli odkrywać jej zalety, podążając najsmaczniejszą turystyczno-kulinarną trasą po 14 lokalnych restauracjach, w których serwowane jest unikatowe menu z Maślanką Mrągowską w roli głównej. Na najwytrwalszych zdobywców szlaku czekają atrakcyjne nagrody, m.in. rodzinne pobyty na Mazurach i gadżety związane z marką.
Szlak Maślanki Mrągowskiej to nowa propozycja turystyczna, stworzona dzięki współpracy Spółdzielni Mleczarskiej Mlekpol z Urzędem Miasta Mrągowa, a także z przedstawicielami lokalnej branży hotelarsko-gastronomicznej. To pierwsza tego rodzaju kooperacja pomiędzy przedsiębiorstwami i samorządem, a owo zjednoczenie sił sprawi, że najlepsze i najbardziej znane restauracje, hotele, kawiarnie oraz lodziarnie stworzą niezwykle ciekawą turystyczną atrakcję, dostępną dla zwiedzających już na początku lipca.
Nie mamy wątpliwości, że nasza propozycja zyska w tym roku opinię najsmaczniejszej oferty w regionie. Zagwarantuje bowiem nie tylko niezapomniane doznania kulinarne, ale przede wszystkim połączenie konsumpcji z lokalnością produktu, emocjami i możliwością poznania kuchni regionu od najlepszej strony. Dlatego zapraszamy do odwiedzenia Szlaku Maślanki Mrągowskiej wszystkich turystów, którzy w tym sezonie zawitają w okolice Mrągowa. Idea Szlaku zrodziła się w związku z 25-leciem marki. Maślanka Mrągowska to jeden z najbardziej rozpoznawalnych produktów Warmii i Mazur, dostępny nie tylko w Mrągowie w osiedlowych sklepikach, ale także w całej Polsce, w tym w dużych sieciach i dyskontach! Konsumenci uwielbiają i chętnie sięgają po wszystkie warianty smakowe Maślanki Mrągowskiej: od naturalnego, przez truskawkowy i wieloowocowy – z owocami leśnymi, aż po stracciatellę
– mówi Dorota Grabowska, Kierownik Marketingu SM Mlekpol.
Z okazji tegorocznego jubileuszu marki w mediach pojawiła się kampania marketingowa „Pysznie i zdrowo” w nowej, odświeżonej formule. Ćwierć wieku w kuchniach konsumentów zobowiązuje, dlatego SM Mlekpol zależy na edukacji i budowaniu świadomości kupujących nie tylko na temat smaku tego wartościowego produktu, ale także różnorodności kulinarnego zastosowania oraz prozdrowotnych właściwości, jakimi odznaczają się napoje fermentowane.
Ten sam wyjątkowy i znany od lat smak– teraz znaleźć można w nowej, jeszcze atrakcyjniejszej oprawie. SM Mlekpol odświeżyła bowiem wizerunek produktu, zmieniając szatę graficzną oraz kształt kartonów. Opakowania Pure-Pak Sense nie tylko wyróżniają się wśród tej kategorii produktowej, ale są też maksymalnie przyjazne środowisku.
Szlak Maślanki Mrągowskiej to smakowity kąsek dla miłośników kulinariów, sympatyków lokalnych produktów oraz atrakcja turystyczna dla rodzin z dziećmi. Więcej informacji, w tym zasady zabawy, lista lokalizacji i maślankowe menu można znaleźć na: www.szlak.maslankamragowska.pl.

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.