Komunikaty PR

Nowa karta w La Brasserie Moderne

2022-02-23  |  10:00
Biuro prasowe

Sofitel Warsaw Victoria zaprasza gości do odświeżonych wnętrz restauracji La Brasserie Moderne. Z tej okazji Szef Kuchni, Maciej Majewski, przygotował nowe, wykwintne menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi orzeźwiających akcentów, nawiązujących jednocześnie do zbliżającej się wiosny.

Sofitel Warsaw Victoria, zlokalizowany w samym sercu Warszawy, przy pl. Piłsudskiego, nieopodal Teatru Wielkiego, Ogrodu Saskiego czy Zamku Królewskiego, to ikoniczne miejsce na mapie Warszawy. Hotel zaprasza gości do świata doświadczeń kulinarnych we francuskim stylu serwowanych w La Brasserie Moderne. Odświeżone właśnie wnętrza restauracji podkreśla nowe menu, skomponowane z tej okazji przez Szefa Kuchni, Macieja Majewskiego. Propozycje łączące francuską nowoczesność i wyrafinowanie z lokalnymi inspiracjami rozpieszczą podniebienia nawet najbardziej wymagających gości.

W menu znajdziemy dania podkreślające rozmaitość sezonowych składników. Warto zacząć od przystawek, spośród których na uwagę zasługuje dziki brokuł z pastą miso udekorowany wakame. Szczególnym uznaniem gości cieszy się stała autorska pozycja w menu, stanowiąca dumę restauracji – łosoś Gravad Lax z chrzanem i koperkiem. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. krem z pietruszki wzbogacony gruszkowym aromatem oraz orzechami włoskimi. Co na danie główne? Tutaj godny polecenia jest wyborny dorsz Skrei z mulami. Uwagę zwraca też kaczka Confit serwowana w akompaniamencie czerwonej kapusty i suski sechlońskiej, czyli tradycyjnych suszonych śliwek wywodzących się z rejonu doliny Dunajca. Dopełnieniem wspaniałej uczty będą wyszukane desery, między innymi twaróg z nutą mięty i marakui, beza cytrynowo-jabłkowa oraz domowe lody i sorbety.

Do wszystkich przygotowywanych przez nas dań podchodzimy w wyjątkowy sposób. Każda pora roku to okazja do przedstawienia potraw od nieco innej strony. Sprzyja temu dostępność świeżych składników pojawiających się sezonowo. Dokonując ich przemyślanej fuzji staramy się zaakcentować nie tylko francuska duszę marki Sofitel, ale też rozmaitość lokalnych smaków. Misja ta przyświeca mi od początków kariery kulinarnej, a doceniona została przez gości z całego świata - podkreśla Maciej Majewski, Szef Kuchni La Brasserie Moderne.


Zespół La Brasserie Moderne poleca również menu degustacyjne połączone z selekcją pierwszorzędnych win, z których słynie restauracja.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę Biuro prasowe
2025-06-05 | 12:20

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Z najnowszych badań serwisu turystycznego e-wczasy.pl wynika, że w 2025 roku Polacy coraz częściej odkładają planowanie wakacji na ostatnią chwilę. Ten trend potwierdzają
Podróże Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre
2025-05-26 | 15:30

Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre

Corendon Airlines, jeden z wiodących europejskich przewoźników lotniczych, uczcił 20. lecie swojego istnienia podczas wyjątkowej gali zorganizowanej w Antalya Cosmos Theatre.
Podróże Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?
2025-04-17 | 12:20

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

Oferty first minute stają się coraz częstszym wyborem osób planujących wypoczynek z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. W przeciwieństwie do ofert last minute zakup wakacji first

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.