Komunikaty PR

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

2022-09-19  |  13:15
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.8 MB )

Executive Chef Paweł Kałuski zaprasza do restauracji La Brasserie Moderne na ucztę smaków z nowego, autorskiego menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi sezonowych składników, nawiązujących do zbliżającej się jesieni.


Paweł Kałuski przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.


W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. Flagowe danie cieszące się szczególną popularnością gości – łosoś Gravad Lax - serwowany jest w nowej odsłonie: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère. Z dań głównych Executive Chef poleca wyborny comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Miłośnikom ryb zapewne przypadnie do gustu filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą przepyszne desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.


Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz lubiane przez wielu gości menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.

Pełne menu dostępne jest na stronie: https://www.facebook.com/brasserie.moderne/menu

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Smart travel w 5 krokach. Jak wypocząć i nie przepłacić? Biuro prasowe
2025-06-24 | 08:50

Smart travel w 5 krokach. Jak wypocząć i nie przepłacić?

Czerwiec jest miesiącem o którym marzy większość uczniów – oznacza on odpoczynek i planowanie wymarzonych wakacji. Co ciekawe, w tym roku Polacy stawiają na
Podróże Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę
2025-06-05 | 12:20

Polacy rezerwują wczasy na ostatnią chwilę

Z najnowszych badań serwisu turystycznego e-wczasy.pl wynika, że w 2025 roku Polacy coraz częściej odkładają planowanie wakacji na ostatnią chwilę. Ten trend potwierdzają
Podróże Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre
2025-05-26 | 15:30

Linie lotnicze Corendon Airlines świętowały 20. lecie działalności podczas spektakularnej Gali w Antalya Cosmos Theatre

Corendon Airlines, jeden z wiodących europejskich przewoźników lotniczych, uczcił 20. lecie swojego istnienia podczas wyjątkowej gali zorganizowanej w Antalya Cosmos Theatre.

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Problemy społeczne

W 2030 roku zetki będą stanowić jedną trzecią globalnej siły roboczej. Ich odmienne od starszej generacji oczekiwania zmienią podejście firm

Wśród kluczowych kryteriów, którymi przedstawiciele pokolenia Z kierują się przy wyborze pracodawcy, są: atrakcyjne wynagrodzenie, atmosfera w firmie i zachowanie równowagi między życiem zawodowym i prywatnym. Trzy czwarte managerów nie jest zadowolonych z młodych absolwentów szkół wyższych, wskazując na ich słabą motywację, brak profesjonalizmu i niskie umiejętności organizacyjne. Analitycy rynku pracy podnoszą, że aby przyciągnąć do siebie młode talenty i utrzymać je w strukturach firmy, pracodawcy muszą wprowadzić szereg zmian, szczególnie w zakresie kultury organizacyjnej.

Muzyka

Dorota Gardias: Moja piosenka nagrana z Bartasem Szymoniakiem odniosła ogromny sukces. Wiążę z nią pewne plany

Prezenterka pogody podkreśla, że ma w życiu kilka pasji, które szczególnie pielęgnuje. Jedną z nich jest śpiewanie. Nuci nie tylko pod prysznicem, ale swoje umiejętności wokalne prezentuje również na eventach, imprezach okolicznościowych i w programach rozrywkowych. Dorota Gardias nie kryje satysfakcji z tego, że kilka miesięcy temu mogła zaśpiewać w duecie z Bartasem Szymoniakiem, a utwór „Wszystko i nic” bardzo przypadł do gustu odbiorcom. Teraz marzy o tym, by móc wykonać go „na żywo” podczas festiwalu.