Komunikaty PR

Nowe, jesienne menu w La Brasserie Moderne

2022-09-19  |  13:15
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.8 MB )

Executive Chef Paweł Kałuski zaprasza do restauracji La Brasserie Moderne na ucztę smaków z nowego, autorskiego menu. Goście będą mogli delektować się potrawami pełnymi sezonowych składników, nawiązujących do zbliżającej się jesieni.


Paweł Kałuski przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria w połowie kwietnia 2022 roku. To jego pierwsze pełne menu stworzone dla gości restauracji La Brasserie Moderne.


W nowej karcie, bazującej na rozmaitości sezonowych składników, znajdziemy wiele ciekawych pozycji. Warto zacząć od przystawek, wśród których znalazły się kiszone warzywa z boczniakiem, ziołową sałatką oraz puree z czarnego czosnku. Flagowe danie cieszące się szczególną popularnością gości – łosoś Gravad Lax - serwowany jest w nowej odsłonie: z burakiem, jabłkiem, wodorostami wakame oraz kawiorem z troci. Wśród zup znajdziemy natomiast m.in. francuska zupę rybną Bouillabaisse oraz cebulową z serem Gruyère. Z dań głównych Executive Chef poleca wyborny comber jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Miłośnikom ryb zapewne przypadnie do gustu filet z okonia morskiego serwowany w akompaniamencie dzikiego kalafiora oraz puree z selera.  Zwieńczeniem kulinarnej podróży będą przepyszne desery, między innymi sernik z pieczonej dyni z waniliowo – migdałową posypką i marynowanymi brzoskwiniami oraz wybór lodów i sorbetów.


Zespół La Brasserie Moderne poleca również dania wegetariańskie oraz lubiane przez wielu gości menu degustacyjne połączone z kolekcją starannie wyselekcjonowanych win, z których słynie restauracja.

Pełne menu dostępne jest na stronie: https://www.facebook.com/brasserie.moderne/menu

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute? Biuro prasowe
2025-04-17 | 12:20

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

Oferty first minute stają się coraz częstszym wyborem osób planujących wypoczynek z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. W przeciwieństwie do ofert last minute zakup wakacji first
Podróże 20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!
2025-04-11 | 14:40

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Corendon Airlines wraz ze swoimi pasażerami świętuje 20-lecie działalności w przestworzach W 2025 roku Corendon Airlines świętuje 20-lecie swojej działalności i zaprasza
Podróże Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
2025-03-19 | 12:00

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.

Mateusz Waligóra, znany polski podróżnik i eksplorator, dokonał kolejnego niezwykłego wyczynu – przejechał zimą mongolską część pustyni Gobi na rowerze.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.