Komunikaty PR

Romantyczna Walentynkowa kolacja w Restauracji Focaccia

2024-02-05  |  10:55
Biuro prasowe

Zbliżają się Walentynki, a Hotel Bellotto ma zaszczyt zaprosić na niezapomniany wieczór pełen romantyzmu w restauracji Focaccia. W tym wyjątkowym dniu, szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, które rozbudzą zmysły i stworzą niepowtarzalną atmosferę.

Warszawa staje się magicznym miejscem dla zakochanych, oferując niezliczone możliwości na spędzenie niezapomnianych Walentynek. Hotel Bellotto to idealne miejsce dla tych, którzy pragną uczcić miłość w wyjątkowy sposób. Romantyczny wieczór w restauracji Focaccia, gdzie Szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, stanowi kulinarne arcydzieło, które pobudzi zmysły
i dostarczy wyjątkowych doznań kulinarnych.

Z tej okazji na zakochanych będzie czekać specjalnie przygotowane menu, m.in. Carpaccio z ośmiornicy z kaparami, gremolatą i żelem z pomarańczy, tortellini cielęce w sosie truflowym czy ravioli z owocami morza w sosie winnym z chilli. Każde danie w walentynkowym menu zawierać będzie subtelne nuty afrodyzjaków, które pobudzą zmysły. Afrodyzjaki, znane od wieków ze swoich pobudzających właściwości, mają za zadanie wzmacniać romantyczną atmosferę i intensyfikować doznania kulinarne.

- Chcemy, aby nasze dania nie tylko smakowały wyjątkowo, ale także były piękne dla oczu. Z okazji Walentynek przygotowaliśmy menu, które łączy elegancję z romantyzmem, tworząc idealną przestrzeń dla miłośników dobrej kuchni. – podkreśla Norbert Szymul, Szef Kuchni Restauracji Focaccia.

Po niezapomnianej kolacji, polecamy romantyczny spacer po urokliwej Starówce, gdzie zabytkowe kamienice i malownicze uliczki tworzą magiczną atmosferę. Spacer pod gwiazdami doskonale uzupełni romantyczny nastrój Walentynek.

Aby zakończyć wieczór w słodkim stylu, zachęcamy do odwiedzenia malowniczej Cukierni Miodowa, która specjalnie z okazji Walentynek przygotowała monoporcje w kształcie serca  - wykwintny mus
o smaku pistacjowym z galaretką truskawkową. Poczujcie słodki smak miłości w każdym kęsie!

Hotel Bellotto, restauracja Focaccia, spacer po Starówce i słodkie zakończenie w Cukierni Miodowa to kompleksowa propozycja na spędzenie Walentynek w niezwykły sposób. Uwolnijcie miłość w sercu miasta!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute? Biuro prasowe
2025-04-17 | 12:20

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

Oferty first minute stają się coraz częstszym wyborem osób planujących wypoczynek z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. W przeciwieństwie do ofert last minute zakup wakacji first
Podróże 20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!
2025-04-11 | 14:40

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Corendon Airlines wraz ze swoimi pasażerami świętuje 20-lecie działalności w przestworzach W 2025 roku Corendon Airlines świętuje 20-lecie swojej działalności i zaprasza
Podróże Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
2025-03-19 | 12:00

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.

Mateusz Waligóra, znany polski podróżnik i eksplorator, dokonał kolejnego niezwykłego wyczynu – przejechał zimą mongolską część pustyni Gobi na rowerze.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.