Komunikaty PR

Romantyczna Walentynkowa kolacja w Restauracji Focaccia

2024-02-05  |  10:55
Biuro prasowe

Zbliżają się Walentynki, a Hotel Bellotto ma zaszczyt zaprosić na niezapomniany wieczór pełen romantyzmu w restauracji Focaccia. W tym wyjątkowym dniu, szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, które rozbudzą zmysły i stworzą niepowtarzalną atmosferę.

Warszawa staje się magicznym miejscem dla zakochanych, oferując niezliczone możliwości na spędzenie niezapomnianych Walentynek. Hotel Bellotto to idealne miejsce dla tych, którzy pragną uczcić miłość w wyjątkowy sposób. Romantyczny wieczór w restauracji Focaccia, gdzie Szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, stanowi kulinarne arcydzieło, które pobudzi zmysły
i dostarczy wyjątkowych doznań kulinarnych.

Z tej okazji na zakochanych będzie czekać specjalnie przygotowane menu, m.in. Carpaccio z ośmiornicy z kaparami, gremolatą i żelem z pomarańczy, tortellini cielęce w sosie truflowym czy ravioli z owocami morza w sosie winnym z chilli. Każde danie w walentynkowym menu zawierać będzie subtelne nuty afrodyzjaków, które pobudzą zmysły. Afrodyzjaki, znane od wieków ze swoich pobudzających właściwości, mają za zadanie wzmacniać romantyczną atmosferę i intensyfikować doznania kulinarne.

- Chcemy, aby nasze dania nie tylko smakowały wyjątkowo, ale także były piękne dla oczu. Z okazji Walentynek przygotowaliśmy menu, które łączy elegancję z romantyzmem, tworząc idealną przestrzeń dla miłośników dobrej kuchni. – podkreśla Norbert Szymul, Szef Kuchni Restauracji Focaccia.

Po niezapomnianej kolacji, polecamy romantyczny spacer po urokliwej Starówce, gdzie zabytkowe kamienice i malownicze uliczki tworzą magiczną atmosferę. Spacer pod gwiazdami doskonale uzupełni romantyczny nastrój Walentynek.

Aby zakończyć wieczór w słodkim stylu, zachęcamy do odwiedzenia malowniczej Cukierni Miodowa, która specjalnie z okazji Walentynek przygotowała monoporcje w kształcie serca  - wykwintny mus
o smaku pistacjowym z galaretką truskawkową. Poczujcie słodki smak miłości w każdym kęsie!

Hotel Bellotto, restauracja Focaccia, spacer po Starówce i słodkie zakończenie w Cukierni Miodowa to kompleksowa propozycja na spędzenie Walentynek w niezwykły sposób. Uwolnijcie miłość w sercu miasta!

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute? Biuro prasowe
2025-04-17 | 12:20

Na co zwrócić uwagę, wybierając oferty first minute?

Oferty first minute stają się coraz częstszym wyborem osób planujących wypoczynek z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. W przeciwieństwie do ofert last minute zakup wakacji first
Podróże 20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!
2025-04-11 | 14:40

20 lat Corendon Airlines – jubileuszowe niespodzianki na pokładzie!

Corendon Airlines wraz ze swoimi pasażerami świętuje 20-lecie działalności w przestworzach W 2025 roku Corendon Airlines świętuje 20-lecie swojej działalności i zaprasza
Podróże Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.
2025-03-19 | 12:00

Mateusz Waligóra przejechał zimą pustynię Gobi na rowerze. Samotnie.

Mateusz Waligóra, znany polski podróżnik i eksplorator, dokonał kolejnego niezwykłego wyczynu – przejechał zimą mongolską część pustyni Gobi na rowerze.

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Jadwigi Jankowskiej-Cieślak jednej z najbardziej wybitnych polskich aktorek. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Gwiazdy

Handel

Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.

Infrastruktura

Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.