Romantyczna Walentynkowa kolacja w Restauracji Focaccia
Zbliżają się Walentynki, a Hotel Bellotto ma zaszczyt zaprosić na niezapomniany wieczór pełen romantyzmu w restauracji Focaccia. W tym wyjątkowym dniu, szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, które rozbudzą zmysły i stworzą niepowtarzalną atmosferę.
Warszawa staje się magicznym miejscem dla zakochanych, oferując niezliczone możliwości na spędzenie niezapomnianych Walentynek. Hotel Bellotto to idealne miejsce dla tych, którzy pragną uczcić miłość w wyjątkowy sposób. Romantyczny wieczór w restauracji Focaccia, gdzie Szef Kuchni Norbert Szymul osobiście poda wykwintne dania, stanowi kulinarne arcydzieło, które pobudzi zmysły
i dostarczy wyjątkowych doznań kulinarnych.
Z tej okazji na zakochanych będzie czekać specjalnie przygotowane menu, m.in. Carpaccio z ośmiornicy z kaparami, gremolatą i żelem z pomarańczy, tortellini cielęce w sosie truflowym czy ravioli z owocami morza w sosie winnym z chilli. Każde danie w walentynkowym menu zawierać będzie subtelne nuty afrodyzjaków, które pobudzą zmysły. Afrodyzjaki, znane od wieków ze swoich pobudzających właściwości, mają za zadanie wzmacniać romantyczną atmosferę i intensyfikować doznania kulinarne.
- Chcemy, aby nasze dania nie tylko smakowały wyjątkowo, ale także były piękne dla oczu. Z okazji Walentynek przygotowaliśmy menu, które łączy elegancję z romantyzmem, tworząc idealną przestrzeń dla miłośników dobrej kuchni. – podkreśla Norbert Szymul, Szef Kuchni Restauracji Focaccia.
Po niezapomnianej kolacji, polecamy romantyczny spacer po urokliwej Starówce, gdzie zabytkowe kamienice i malownicze uliczki tworzą magiczną atmosferę. Spacer pod gwiazdami doskonale uzupełni romantyczny nastrój Walentynek.
Aby zakończyć wieczór w słodkim stylu, zachęcamy do odwiedzenia malowniczej Cukierni Miodowa, która specjalnie z okazji Walentynek przygotowała monoporcje w kształcie serca - wykwintny mus
o smaku pistacjowym z galaretką truskawkową. Poczujcie słodki smak miłości w każdym kęsie!
Hotel Bellotto, restauracja Focaccia, spacer po Starówce i słodkie zakończenie w Cukierni Miodowa to kompleksowa propozycja na spędzenie Walentynek w niezwykły sposób. Uwolnijcie miłość w sercu miasta!

Dlaczego warto wybrać wakacje all inclusive?

Mercure Szczyrk Resort prezentuje ofertę na Wielkanoc

Malediwy drogie? Tak, ale tylko w resorcie!
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Malwina Wędzikowska: Luksusowe marki bardzo podupadły. Miliarderzy noszą się bez logo, a influencerzy przebodźcowali odbiorców towarami z górnej półki
Prezenterka uczestniczyła w Paris Fashion Week, który dla niej jest nie tylko wydarzeniem modowym, ale i szansą do obserwacji dynamicznych zmian w branży. Malwina Wędzikowska uważa, że kryzys, z jakim boryka się obecnie rynek mody, może skłonić marki do uproszczenia swoich kolekcji oraz wprowadzenia bardziej funkcjonalnych rozwiązań. Odpowiedzią na potrzebę oszczędności oraz zrównoważonego rozwoju w modzie powinna być chociażby możliwość wykorzystania tych samych modeli w propozycjach na różne sezony. Jej zdaniem może się również zmienić kształt tradycyjnych pokazów mody, które wiążą się z dużymi kosztami i spektakularnymi efektami.
Prawo
Polska w końcówce europejskiej stawki pod względem udziału kobiet w zarządach spółek. Zmienić ma to unijna dyrektywa

Udział kobiet w zarządach i radach nadzorczych 140 największych spółek notowanych na warszawskiej giełdzie na koniec 2024 roku wyniósł 18,4 proc. – wynika z danych 30% Club Poland. Zgodnie z dyrektywą Women on Boards, żeby zapewnić równowagę płci, 33 proc. wszystkich stanowisk zarządczych powinno być zajmowane przez osoby należące do niedostatecznie reprezentowanej płci. Sytuację kobiet powinny poprawić obowiązkowe parytety, transparentność rekrutacji oraz merytoryczne kryteria wyboru kandydata.
Żywienie
Prawidłowe odżywianie ma największy wpływ na zdrowie i długość życia. Niewiele osób stosuje odpowiednią dietę

– Skomponowanie odpowiedniego jadłospisu i kultura jedzenia są obecnie sporym wyzwaniem – uważa prof. dr hab. n. med. Grzegorz Dworacki, ekspert z Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Jego zdaniem zaszkodzić może nam chociażby spożywanie produktów tuż po wyjęciu ich z lodówki. Ekspert medycyny stylu życia zaznacza też, że bardzo ważną rolę w naszym organizmie odgrywają jelita, a żeby właściwie funkcjonowały, powinniśmy włączyć do swojego menu probiotyki oraz prebiotyki.