Pomysł na apetyczne przekąski w ciągu dnia
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Zasady żywienia ewoluują. Zmieniają się też nasze ulubione smaki. Miejsce trzech posiłków zastępują mniejsze, za to częstsze porcje dań oraz przekąski. Wśród nich kanapki, koreczki oraz wrapy z ryb, wędlin i sera podawane z sosami. Na liście ulubionych dodatków króluje Sos Kielecki amerykański – uwielbiany za kremową konsystencję oraz wyrazistą nutę curry.
Ulubione przekąski można podzielić na serowe, warzywne oraz mięsne i serwować je w zależności od rozmiaru apetytu oraz pory dnia. Dla niektórych przekąską jest kanapka, naleśnik albo tost. Inni wolą pochrupać warzywa albo owoce, które najlepiej podawać w formie sałatki – z aromatycznym, ziołowym dipem. Licznych zwolenników mają też jajka na twardo z dodatkiem Sosu Kieleckiego amerykańskiego, który z powodzeniem podkreśla smak mini dań.
Serowe przekąski
Serowi smakosze wiedzą, że nic nie podkreśla charakteru ulubionej przekąski tak, jak dobry sos. Ketchup, majonez, musztarda, a może coś z nutą curry – tak jak Sos Kielecki amerykański? W duecie z serem jeszcze trudniej mu się oprzeć!
Gouda, pleśniowy, oscypek, brie – każdy z nich nabiera głębi smaku w towarzystwie żurawiny, korniszona, sałaty i wspomnianego wcześniej, aromatycznego sosu. Można go nakładać łyżeczką z niedużego słoiczka (180 g) lub wyciskać z większej (335 g), poręcznej butelki. Pyszności!
Warzywne przekąski
Wegetarianie, weganie oraz osoby, które nie wyobrażają sobie posiłków bez bukietu jarzyn twierdzą zgodnie, że to właśnie Sos Kielecki pozwala wyczarować aromatyczne dania i przekąski z warzyw. Takie jak sałatka z surowej marchwi, selera i rodzynek, buraczano-ziemniaczana zapiekanka na chłodniejsze dni oraz pyszne vege-kanapki smarowane amerykańskim i posypane cebulką.
Na mniejszy głód wystarczą zaś chlebowe paluszki, seler naciowy krojony w słupki, domowy humus oraz inne pasty. Lekko i smacznie.
Nie tylko mięsne przekąski
Sos amerykański pasuje do śledzia, karpia i pstrąga – przekonują wielbiciele ryb. Można go podawać z karkówką, szaszłykami oraz z kiełbaską i kaszanką – twierdzą miłośnicy grilla. Wprawieni smakosze pod dominująca nutą curry wyczują w nim również pieprz, chili, imbir, gałkę muszkatołową i suszoną cebulkę. Uczta dla podniebienia!
Kremowa konsystencja, wyszukany aromat, wygodne opakowania oraz sprawdzona receptura sprawiają, że Sos Kielecki amerykański podawany jest do dań głównych i do przekąsek – zarówno na co dzień, jak i na świątecznym stole.
Sugerowana cena: Sos Kielecki amerykański– 5,40 zł brutto /335 g
Sugerowana cena: Sos Kielecki amerykański – 3,00 zł brutto /180 g

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tylko 7% Polaków wie, co oznacza pierwotna czystość wody
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.