Komunikaty PR

Pomysł na wakacyjne przetwory

2020-07-27  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Lato to bez wątpienia ta pora roku, w której dostęp do świeżych warzyw i owoców jest najłatwiejszy. Część z nich warto zamknąć w słoikach, aby zostały z nami na dłużej. Z pewnością urozmaicą naszą kuchnię przez długie, zimowe miesiące!

Marynowanie warzyw i owoców w zalewie octowej to szybki i prosty sposób na przygotowanie trwałych i smacznych przetworów. Aby osiągnąć oczekiwany efekt, warto postawić na najlepszej jakości bazę – w tym przypadku ocet spirytusowy. Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” posiada imponujące doświadczenie w produkcji tego popularnego dodatku. Ocet Kielecki spirytusowy 10%  jest nieprzerwanie wytwarzany od 1932 roku, a więc niemal od 90 lat. Wysokiej jakości składniki oraz tradycyjna metoda produkcji to gwarancja wyjątkowego smaku naszych wakacyjnych przetworów!

Buraki dobre na wszystko i… coraz bardziej popularne!

Na przełomie lata i jesieni sezon na młode buraki trwa w najlepsze! Wielu z nas kojarzy je jedynie z zupą z botwinki lub ćwikłą. To oczywiście kanon polskiej kuchni ale możemy je wykorzystać na dziesiątki innych sposobów np. zamarynować w zalewie octowej. Tak przygotowane buraki sprawdzą się doskonale nie tylko jako dodatek do tradycyjnego, polskiego obiadu, ale też składnik wyśmienitej sałatki z rukolą i kozim serem. Produkcję naszych przetworów zaczynamy od umycia i ugotowania warzyw do miękkości. Po wystygnięciu obieramy buraki i przekładamy je do dużych słoików z liściem laurowym, kilkoma ziarenkami pieprzu oraz zielem angielskim. Gotujemy wodę i Ocet Kielecki w proporcjach 2:1 z dodatkiem łyżki cukru i łyżki soli na każdy litr wody. Tak przygotowaną zalewę wlewamy do odpowiednio przygotowanych - wyparzonych - słoików, zakręcamy i na 20 minut odwracamy do góry dnem. Smacznego!

Lato w słoiku

Istnieją owoce, na których widok od razu przypomina nam się pełnia lata. Bez wątpienia należą do nich czereśnie! Niestety w sklepach możemy dostać je jedynie przez kilka tygodni w roku.  Mamy jednak rozwiązanie, które z pewnością poprawi humor wszystkim wielbicielom tych owoców. Przedstawiamy wyjątkowy przepis na czereśnie marynowane w occie z dodatkiem czerwonego wina! Zaczynamy od przygotowania zalewy. Podgrzewamy szklankę wody z dodatkiem 100 ml czerwonego wina, szklanki cukru, ¼ szklanki Octu Kieleckiego spirytusowego 10% oraz kilku goździków, trzech lasek cynamonu, gwiazdki anyżu i kawałka świeżego imbiru. Tak przygotowany syrop wlewamy do słoików z wydrylowanymi czereśniami (ok. 1 kg), lekko zakręcamy i pasteryzujemy przez 15-20 minut. Po ostudzeniu dokręcamy wieczka. Lato w słoiku gotowe!

Sugerowana cena Octu Kieleckiego spirytusowego 10%: 2,30 zł brutto/ 500 ml

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polski e-commerce rośnie w siłę. Konsumentów przyciągają przede wszystkim promocje

Rynek e-commerce w Polsce jest już wart ok. 152 mld zł. Rośnie zarówno częstotliwość zakupów, jak i średnia wartość koszyka – wynika z raportu Strategy&. Polacy doceniają wygodę zakupów przez internet, szybką dostawę i łatwy zwrot. Coraz częściej zwracają też uwagę na cenę i chętnie korzystają z promocji. To właśnie ten trend wykorzystuje Amazon.pl, organizując co roku festiwal z okazji Prime Day. W tym roku zaplanowano go po raz pierwszy aż na cztery dni: 8–11 lipca, a nie dwa jak w poprzednich latach.

Problemy społeczne

Do 2029 roku rynek pracy skurczy się o milion pracowników. Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone dotąd zawodowo grupy [DEPESZA]

W latach 2020–2029 zmiana struktury społecznej doprowadzi do skurczenia się rynku pracy aż o milion pracowników. Trend ten wymusi na pracodawcach konieczność podejmowania konkretnych działań zmierzających do aktywizacji pomijanych dotąd grup społecznych. – Inkluzywność to nie tylko kwestia etyczna, to strategiczna odpowiedź na kryzys demograficzny i niedobór siły roboczej – wskazuje Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.