Poznaj 5 powodów, dla których warto jeść granolę
Pamiętajmy, że znaczenie ma, jaki produkt wybierzemy – granola powinna powstawać z wysokiej jakości składników i nie zawierać żadnych zbędnych dodatków. Takie są produkty Sante, i Granola Gold – stworzona przez ekspertów dla najbardziej wymagających konsumentów.
Przełamuje kanapkową rutynę
Kanapki z serem, kanapki z szynką - w wielu domach to nadal standard w śniadaniowym menu. Nic więc dziwnego, że coraz częściej pojawia się chęć, by rano przygotować zupełnie inny posiłek. Granola będzie znakomitą alternatywą dla wszystkich znudzonych tradycyjnymi kanapkami. Co ważne, możemy ją podać błyskawicznie – a w zabieganym poranku zazwyczaj liczy się każda minuta. Ale granola to również świetny pomysł na leniwe, weekendowe śniadanie, gdy mamy więcej czasu, by rozkoszować się chrupiącą przyjemnością.
Jeden produkt – wiele pomysłów
Mleko, kefir, maślanka, a może jogurt naturalny lub owocowy? Granolę można podawać z każdym z tych nabiałowych produktów. Świetnie smakuje z napojami roślinnymi – np. Sante Organic, które oferowane są w kilku rodzajach. Dzięki temu, możemy stworzyć wiele różnorodnych kompozycji smakowych. Jeszcze więcej możliwości dają nam dodatki – sezonowe, świeże owoce lub ulubione bakalie. Sante Granola Gold jest tak smaczna, że można chrupać ją solo, jako zdrową przekąskę w ciągu dnia. Doskonale sprawdzi się jako posypka owocowej sałatki, a także dodatek do fit deserów, takich jak pudding z chia czy tapioki.
Syci na dłużej
Bazą Sante Granoli Gold są bogate w błonnik pokarmowy pełnoziarniste płatki owsiane. Jedną z najbardziej cennych właściwości błonnika jest hamowanie nadmiernego apetytu i zachowanie uczucia sytości. Dzięki temu, po porannym posiłku opartym na Granoli Gold, minie dłuższy okres czasu, zanim pojawi się głód. To nie jedyna zaleta błonnika, który również reguluje procesy trawienne i wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu.
Dostarcza witamin i minerałów
Sante Granola Gold jest naturalnym źródłem witaminy E, cenionej za silne właściwości antyoksydacyjne oraz tiaminy, czyli witaminy B1, niezbędnej do prawidłowego przebiegu procesów metabolicznych w organizmie. Granola zawiera również składniki mineralne:
- potas - pomaga kontrolować ilość wody w organizmie
- fosfor - odpowiada za zdrowe kości, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- magnez - wpływa na układ odpornościowy oraz nerwowo-mięśniowy
- żelazo – jest ważnym składnikiem hemoglobiny
- cynk - wzmacnia odporność, poprawia kondycję włosów, skóry, paznokci
- miedź - chroni przed osteoporozą, wpływa na dobrą pracę mózgu
- mangan – jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, odpowiada za mocne kości.
Po prostu smaczna!
Wysokiej jakości granola, o dobrym składzie, nie tylko przyniesie korzyści naszemu organizmowi – ale też po prostu pozwala się cieszyć wyśmienitym smakiem. Dopełnieniem smaku Granoli Gold od Sante są starannie wybrane dodatki. Granola Gold orzechowa zawiera pyszną i zdrową kompozycję orzechów (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca, orzechy pekan), a naturalną słodkość nadaje jej miód. Dla koneserów klasycznych, deserowych smaków Sante proponuje Granolę Gold z dodatkiem wybornej belgijskiej czekolady i pomarańczy.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Czas dyni... i budyni limitowanych WINIARY!
Jabłkowy zawrót głowy – jak przygotować pyszne przetwory?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Media
Ada Fijał: Młode pokolenie jest niezwykle obeznane z modą. Kiedyś my uczyliśmy uczestników naszych programów, co mają robić, a teraz często to my uczymy się od nich
Aktorka i jurorka programu „Shopping Queens. Królowe zakupów” zauważa, że w ciągu dekady nie tylko zmienił się ten format telewizyjny, ale także podejście do mody. Trendy dyktują bowiem teraz nie tyle znani projektanci, ile ulica i zwykli ludzie. Na jej szczególne uznanie zasługuje młode pokolenie, które wykazuje się ogromną kreatywnością i wręcz nie sposób przejść obojętnie obok ich wyszukanych stylizacji.
Muzyka
Zespół Enej: Na Ziemi mamy skrajności – od suszy po ulewę. Martwi nas, jak będzie wyglądał świat naszych dzieci
Mirosław Ortyński i Piotr Sołoducha z zespołu Enej przyznają, że obawiają się skutków suszy, która negatywnie wpływa na rolnictwo, czy ulewnych opadów deszczu prowadzących do powodzi i podtopień. Niestety klimat się ociepla i coraz częściej mamy do czynienia z ekstremalnymi zjawiskami w pogodzie, a wszystkie anomalie odczuwamy w naszych portfelach. Muzycy zdają sobie więc sprawę z tego, jak ważne jest uzmysłowienie społeczeństwu rangi problemu i propagowanie kultury ekologicznej. Chodzi też o to, aby wzbudzić poczucie odpowiedzialności za stan środowiska, bo lekkomyślność i zaniedbania mogą jeszcze pogorszyć sytuację.
Edukacja
MNiSW wspiera programy badawcze dotyczące żywienia. W planach jest też popularyzacja zdrowej diety
Resort nauki współfinansuje programy, które mają odpowiedzieć na wyzwania związane ze zdrowiem uczniów. Ruszyła właśnie kolejna edycja programu JEŻ – Junior-Edu-Żywienie, w którym rodzice i dzieci będą uczestniczyć w badaniu dotyczącym marnowania żywności. – Innym ważnym i nowatorskim komponentem jest program telewizyjny, który będzie popularyzował zdrowe żywienie – zapowiada Maciej Gdula, wiceminister nauki i szkolnictwa wyższego. Jak podkreśla, to przykład na to, jak wykorzystywać w praktyce wyniki badań naukowych.