Komunikaty PR

Poznaj inspirujące pomysły na przekąski i przystawki z Pasztetem Dworskim

2024-06-04  |  17:20
Biuro prasowe

Pasztet to jeden z ulubionych dodatków do chrupiącego i aromatycznego chleba, zwłaszcza gdy podamy go ze świeżymi warzywami. Jednak potencjał tego specjału sięga daleko poza tradycyjne kanapki. Dlatego dzisiaj podpowiemy Wam, jak przyrządzić wyborne smakołyki, korzystając z pysznych i wysokiej jakości Pasztetów Dworskich.

Podczas rodzinnej imprezy lub spotkania z przyjaciółmi, pasztet może być ciekawym urozmaiceniem różnorodnych przystawek. Dzięki jego zastosowaniu nie tylko zaskoczymy gości ciekawymi połączeniami smaków, ale również zaoszczędzimy czas przygotowując poszczególne potrawy.

Na kanapki i nie tylko

Pasztety Dworskie, przyrządzone ze szlachetnego mięsa dzika, jelenia, królika lub kaczki, doprawione bogatą kompozycją ziół i przypraw, to idealny wybór, aby nasze przekąski zachwyciły smakiem.

Pomysłów znajdzie się wiele! Pasztet sprawdzi się doskonale jako nadzienie do klasycznych wytrawnych ciastek lub ślimaczków z ciasta francuskiego, jak również do tartaletek. A jeśli chcemy podać pieczywo w inny sposób niż tradycyjny, warto np. upiec ziołowe bułeczki z pasztetem w środku lub skomponować chrupiące grzanki. Do zrobienia tych ostatnich wystarczy podpieczony tost, wybrany Pasztet Dworski, konfitura z suszonych śliwek i cebuli oraz świeże kiełki do dekoracji. I gotowe!

Warto pamiętać, że dodanie wysokiej jakości pasztetu do przekąski potrafi całkowicie zmienić jej smak, tworząc zupełnie nowe, kulinarne doznania. Dlatego zachęcamy Was do skorzystania z naszych inspiracji.

Naturalnie szlachetne

Pasztety Dworskie powstały z najlepszych gatunków mięs oraz aromatycznych przypraw. Inspirowane są staropolskimi recepturami i nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników. Doskonale urozmaicają zarówno rodzinne spotkania, jak i codzienne posiłki.

Producent: PROFI S.A.                                                                                                                                

  • Pasztety Dworskie z dzikiem (130 g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztety Dworskie z królikiem (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztety Dworskie z jeleniem (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Pasztety Dworskie z kaczką (130g), cena det. ok 8,99 zł
  • Więcej informacji na www.pasztetdworski.pl
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.