Komunikaty PR

Pyszne naleśniki wegańskie

2020-05-26  |  19:00
Biuro prasowe

Naleśniki smakują świetnie i na słodko, i w wersji wytrawnej. Istnieje mnóstwo ich odmian oraz pomysłów, z jakimi dodatkami je serwować. W różnorodnych formach są popularne w kuchniach z wielu stron świata: francuskie crepes, wschodnie bliny, amerykańskie pancakes, indyjskie dosa i roti– to tylko wybrane przykłady tych smakowitych placków.

Lista składników na wyśmienite, wegańskie naleśniki nie jest długa, warto jednak postawić na produkty dobre jakościowo. Wszyscy, którzy w codziennych wyborach zakupowych starają się wspierać polskich producentów, mogą wygodnie zamówić je online w sklepie Sante. Mąka naturalna z rodzinnej firmy (bez sztucznych polepszaczy jakości), naturalny, niefiltrowany olej rzepakowy tłoczony na zimno i nieodzowny w tym przepisie napój owsiany Sante Organic – z certyfikatem BIO, wyprodukowany z certyfikowanego owsa, o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. A jako dodatek – dżem z moreli, w 100% naturalny i bez środków konserwujących lub smakowita, oryginalna czekośliwka.

Delikatne, pyszne naleśniki wegańskie na bazie napoju owsianego Sante Organic – to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek, który zachwyci wszystkich smakoszy!

Naleśniki wegańskie z dżemem morelowym

Składniki:
1 szklanka napoju owsianego Sante Organic

2 szklanki mąki pszennej

30 ml oleju

dżem morelowy

szczypta soli morskiej jodowanej Sante

1 szklanka wody


Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce napój roślinny, wodę, mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno być płynnej konsystencji. Odstaw ciasto na ok. 15 minut. Do ciasta dodaj olej i wmieszaj go dokładnie w masę. Jeśli ciasto okaże się za gęste, dodaj odrobinę napoju roślinnego. Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki z dwóch stron na odrobinie oleju. Przygotowane naleśniki posmaruj dżemem morelowym i złóż w kopertki lub zwiń w rulonik. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.


Smacznego!

Napój owsiany Sante Organic – to napój w 100% pochodzenia roślinnego, który zachwyca kremową konsystencją i delikatnie owsianym smakiem. Został wyprodukowany z ekologicznego owsa i posiada certyfikat BIO. To produkt bez dodatku cukrów i bez sztucznych dodatków. Wyróżnia go niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli. Wspaniale smakuje solo, idealny jako dodatek do koktajli, kawy, herbaty. Z dodatkiem płatków czy musli stanowi pyszne, pożywne i szybkie śniadanie. Ma wiele zastosowań kulinarnych – m.in. jako składnik do przygotowania naleśników wegańskich.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.