Komunikaty PR

Pyszne naleśniki wegańskie

2020-05-26  |  19:00
Biuro prasowe

Naleśniki smakują świetnie i na słodko, i w wersji wytrawnej. Istnieje mnóstwo ich odmian oraz pomysłów, z jakimi dodatkami je serwować. W różnorodnych formach są popularne w kuchniach z wielu stron świata: francuskie crepes, wschodnie bliny, amerykańskie pancakes, indyjskie dosa i roti– to tylko wybrane przykłady tych smakowitych placków.

Lista składników na wyśmienite, wegańskie naleśniki nie jest długa, warto jednak postawić na produkty dobre jakościowo. Wszyscy, którzy w codziennych wyborach zakupowych starają się wspierać polskich producentów, mogą wygodnie zamówić je online w sklepie Sante. Mąka naturalna z rodzinnej firmy (bez sztucznych polepszaczy jakości), naturalny, niefiltrowany olej rzepakowy tłoczony na zimno i nieodzowny w tym przepisie napój owsiany Sante Organic – z certyfikatem BIO, wyprodukowany z certyfikowanego owsa, o kremowej konsystencji i delikatnym smaku. A jako dodatek – dżem z moreli, w 100% naturalny i bez środków konserwujących lub smakowita, oryginalna czekośliwka.

Delikatne, pyszne naleśniki wegańskie na bazie napoju owsianego Sante Organic – to idealny pomysł na śniadanie lub podwieczorek, który zachwyci wszystkich smakoszy!

Naleśniki wegańskie z dżemem morelowym

Składniki:
1 szklanka napoju owsianego Sante Organic

2 szklanki mąki pszennej

30 ml oleju

dżem morelowy

szczypta soli morskiej jodowanej Sante

1 szklanka wody


Sposób przygotowania:

Wymieszaj w misce napój roślinny, wodę, mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno być płynnej konsystencji. Odstaw ciasto na ok. 15 minut. Do ciasta dodaj olej i wmieszaj go dokładnie w masę. Jeśli ciasto okaże się za gęste, dodaj odrobinę napoju roślinnego. Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki z dwóch stron na odrobinie oleju. Przygotowane naleśniki posmaruj dżemem morelowym i złóż w kopertki lub zwiń w rulonik. Podawaj udekorowane świeżymi owocami.


Smacznego!

Napój owsiany Sante Organic – to napój w 100% pochodzenia roślinnego, który zachwyca kremową konsystencją i delikatnie owsianym smakiem. Został wyprodukowany z ekologicznego owsa i posiada certyfikat BIO. To produkt bez dodatku cukrów i bez sztucznych dodatków. Wyróżnia go niska zawartość tłuszczów nasyconych i niska zawartość soli. Wspaniale smakuje solo, idealny jako dodatek do koktajli, kawy, herbaty. Z dodatkiem płatków czy musli stanowi pyszne, pożywne i szybkie śniadanie. Ma wiele zastosowań kulinarnych – m.in. jako składnik do przygotowania naleśników wegańskich.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.