Pyszne, pożywne i z dobrym składem – idealne na wakacje!
Lato pełne smaku
Wakacje to dla najmłodszych czas zabaw i licznych aktywności na świeżym powietrzu. Spacery, wycieczki rowerowe, ulubione gry sportowe – to wszystko nie tylko sprawia wiele frajdy i radości, ale też pochłania wiele energii. Dlatego tak ważna w tym okresie jest dbałość o właściwie zbilansowaną dietę. Jednak to, co wartościowe pod względem odżywczym, nie zawsze cieszy się uznaniem najmłodszych, dla których liczy się przede wszystkim ulubiony smak i ciekawa forma podania!
Produktami, które w idealny sposób łączą oczekiwania rodziców z wymaganiami małych smakoszy są wędliny Sokoliki. – Nasze produkty z linii Sokoliki doskonale trafiają w gusta dzieci, a jednocześnie świetnie wpisują się najnowsze trendy, związane z wysoką świadomością konsumencką – podkreśla Maciej Częścik, Wiceprezes ds. Handlu i Marketingu w Sokołów S.A. – Dziś coraz więcej osób poszukuje produktów o naturalnym składzie, bez dodatku konserwantów. Takie właśnie są Sokoliki, które odpowiadają na potrzeby najbardziej wymagających konsumentów.
Sokoliki – z myślą o młodych smakoszach
Wszystkie produkty z linii Sokoliki wyróżnia „czysta etykieta” – krótki i dobry skład, bez dodatku konserwantów. Ich ważnym wyróżnikiem jest także wysoka mięsność. Stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym elementem codziennej diety dzieci. Dzięki wysokiej jakości surowcom, z których powstają, a także odpowiednio dobranym, delikatnym przyprawom mają lubiany przez dzieci smak. Duży wybór produktów dostępnych w linii Sokoliki pozwala przygotować dania na każdą okazję i porę dnia.
Teraz w asortymencie Sokoliki pojawiły się nowe produkty:
- Schabik wieprzowy Sokoliki – wędlina w wygodnej, plastrowanej formie. Ma wyjątkowe walory smakowe i odżywcze. Stanowi doskonały dodatek do kanapek, zwłaszcza w towarzystwie sezonowych warzyw.
- Szyneczka tostowa z indyka Sokoliki – zawiera 90% mięsa z indyka. Gotowe do użycia plastry pozwalają szybko przygotować pyszne danie. Świetnie sprawdzi się do przygotowania tostów, a także jako dodatek do domowych zapiekanek czy kanapek.
- Paróweczki z szynki Sokoliki – są dostępne w dwóch wersjach: klasycznej i jako mini paróweczki. Powstają z wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Nie mają osłonek, dzięki czemu można je łatwo i szybko przyrządzić na ciepło, lub podać na zimno, jako przekąskę.
- Pasztecik drobiowy Sokoliki – pasztecik, który zawiera aż 97% mięsa gotowanego kurczaka. Ma znakomity smak, odpowiadający upodobaniom małych wielbicieli mięsnych specjałów i odpowiednią konsystencję. Świetnie się sprawdzi jako składnik kanapek.
W linii Sokoliki są także dostępne inne mięsne smakołyki: Szyneczka drobiowa i wieprzowa, Paróweczki, Foodbolówki (mini paróweczki w kształcie piłeczek), Kabanoski oraz Kiełbaski.

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.