Komunikaty PR

Rośl-INNA nowość na grilla od marki Tarczyński

2022-07-05  |  10:00
Biuro prasowe

Polacy kochają grilla i stale poszukują nowości, dlatego marka Tarczyński wraz z początkiem sezonu letniego wprowadza do swojej oferty kolejny produkt – Kiełbaski Rośl-INNE pikantne. Idealnie sprawdzą się na ruszcie, m.in. podczas wakacyjnych spotkań z rodziną czy znajomymi, ale równie dobrze smakują podsmażone na patelni jako składnik obiadu czy kolacji.

 

Polski gigant rewolucjonizuje rynek roślinnych alternatyw mięsa

Marka Tarczyński w 2020 roku zrewolucjonizowała rynek roślinnych alternatyw mięsa, wprowadzając autorską linię Rośl-INNE. W jej skład wchodzą kabanosy, parówki i kiełbaski, które szybko stały się hitem nie tylko wśród wegetarian, ale także flexitarian, poszukujących nowych źródeł białka i urozmaicenia swojej diety. Tarczyński Rośl-INNE to już marka nr 1 kategorii wędlin alternatywnych z 40% udziału w sprzedaży.

– Każdego roku oferta wegańskich i wegetariańskich produktów rośnie, a my jako marka mamy w tym rozwoju także swój udział. Wiemy, że Polacy potrzebują alternatywnych źródeł białka i z tego względu mocno stawiamy na rozwój naszej linii Rośl-INNE, rozbudowując portfolio o kolejne produkty na różne okazje. Tym razem wprowadzamy na rynek pikantne kiełbaski z linii Tarczyński Rośl-INNE. Idealnie sprawdzą się one na grillu, wypełniając niszę na półce tego typu artykułów spożywczych, spełniając oczekiwania tych, którzy lubią dobrze i smacznie zjeść – mówi Tomasz Tarczyński, Dyrektor Marketingu i Eksportu w Tarczyński S.A.
 

Wyrazisty smak i charakterystyczna struktura mięsa

Kiełbaski Rośl-INNE pikantne wyróżnia wyrazisty, ostry smak, a także charakterystyczna struktura mięsa, mimo w 100% roślinnego składu, stworzonego na bazie boczniaków. Ich atutem jest wysoka zawartość białka, żelaza i witaminy B12 oraz brak konserwantów.
 

Nowość w ofercie marki Tarczyński będąca idealną propozycją na grilla, obiad czy kolację jest już dostępna w sprzedaży.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.