Komunikaty PR

Rozgrzewające napary i dania z Dalekiego Wschodu!

2024-10-07  |  13:05
Biuro prasowe

Jesień to czas, gdy szukamy ciepła nie tylko w przytulnych swetrach i kocach, ale także w smakach, które rozgrzeją nas od środka. Jeżeli chodzi o kulinarną podróż po ciepłe, pełne aromatów dania, to Azja jest niezrównanym przewodnikiem!  W tym sezonie warto zwrócić uwagę na tradycyjne azjatyckie napary i potrawy, które nie tylko przyniosą ukojenie w chłodniejsze dni, ale także zaskoczą wyjątkowymi smakami!

Azjatycka kuchnia to prawdziwe źródło ciepła na jesienne dni. Aromatyczne przyprawy takie jak chilli, kurkuma czy imbir nie tylko nadają potrawom intensywny smak, ale także wspierają nas w chłodniejsze dni. Chili rozgrzewa i pobudza krążenie - jest idealnym składnikiem do rozgrzewających potraw. Imbir działa przeciwzapalnie oraz jest kluczowym dodatkiem pomagającym w walce z jesiennymi przeziębieniami. Z kolei kurkuma nie tylko nadaje potrawom pięknego koloru, ale również wspiera naszą odporność dzięki swoim właściwościom zdrowotnym. Połączenie tych smaków to idealny sposób, by ogrzać się, gdy za oknem robi się chłodniej.

Tajskie curry

Danie, które zachwyca na każdym poziomie – od zapachu, przez wygląd, aż po smak. Czerwone, zielone, a może żółte? Każda wersja charakteryzuje się unikalną mieszanką przypraw i pasty. Zielone curry jest najostrzejsze dzięki dużej ilości zielonych chili, żółte łagodniejsze z delikatnym smakiem kurkumy, a czerwone oferuje zrównoważoną ostrość z bogatym, aromatycznym smakiem czerwonych chili. Mleczko kokosowe nadaje całości delikatności, a trawa cytrynowa i kolendra tworzą intensywną mieszankę, która rozgrzewa nawet w najbardziej pochmurny dzień.

Tom Kha

Połączenie delikatności mleczka kokosowego i intensywnych, cytrusowo-pikantnych akcentów galangalu, trawy cytrynowej oraz chili. Delikatne kawałki kurczaka idealnie wpasowują się w kremowy bulion, sprawiając, że jest to jedno z tych dań, które błyskawicznie rozgrzewa i koi zmysły, gdy za oknem zaczyna wiać chłodny wiatr.

Herbata z prażonym ryżem

Genmaicha, czyli herbata z dodatkiem prażonego ryżu, to coś, czego warto spróbować, jeśli szukasz czegoś innego niż klasyczne smaki herbaty. Jej lekko orzechowy, prażony aromat nadaje naparowi wyrazistości. Idealna na jesienne popołudnia, żeby się zrelaksować i wyciszyć.

Kawa po wietnamsku

Napar, który z pewnością zachwyci każdego miłośnika intensywnych smaków. Mocno parzona kawa powoli przesiąkająca przez filtr, a następnie połączona ze słodkim, skondensowanym mlekiem, stanowi połączenie idealne na chłodne jesienne poranki. Jej gęsta, aromatyczna konsystencja i przyjemna słodycz dodają energii na cały dzień!

Od pikantnych zup, przez aromatyczne napary, aż po dania pełne przypraw – Azja oferuje mnóstwo kulinarnych skarbów, które warto odkryć w najchłodniejszej porze roku.  Każdej z tych pozycji można skosztować w Wi-Taj na Placu Konstytucji 4 w Warszawie. Restauracja specjalizuje się w dostarczaniu warszawiakom wietnamskich i tajskich smaków bez wyjeżdżania w odległe zakątki świata!

___

Kontakt dla mediów:

Natalia Juszczak

Senior Marketing & PR Specialist 

Agencja kreatywna Od kuchni

natalia.juszczak@odkuchni.co

tel: 883 921 264

Restauracja Wi-Taj oferuje dania kuchni wietnamskiej i tajskiej, opierające się na autentycznych azjatyckich smakach. Szef Kuchni przyjechał do Warszawy prosto z Hanoi, specjalnie na kontrakt w Wi-Taj. W menu restauracji znajdują się zarówno tradycyjne dania, takie jak Pad Thai, jak i autorskie wizje Szefa Kuchni. To wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy mieści się przy Placu Konstytucji 4.

www.wi-taj.pl / facebook.com/wi.taj.warszawa / instagram.com/witaj_restauracja

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Muzyka

Piotr Kupicha: Feel to jeden z ostatnich bastionów żywego rock’n’roll’owego grania. Myślę, że to jest klucz do tego, że jesteśmy na scenie już 20 lat

Lider zespołu Feel przyznaje, że 2025 rok jest szczególnym w ich karierze, świętują bowiem 20-lecie istnienia. Muzyk nie kryje wzruszenia i jest dumny z tego, że udało im się przetrwać w branży przez tyle lat i odnieść duży sukces. Swój jubileusz grupa będzie świętować w piątek, 23 maja podczas Sopot Hit Festival. Z tej okazji nie zabraknie niespodzianek. Na scenie pojawi się chociażby Zespół Pieśni i Tańca Śląsk.

Problemy społeczne

60 proc. młodych ludzi chce posiadać mieszkanie na własność. Główna bariera to brak wkładu własnego

Posiadanie własnego mieszkania jest aspiracją większości młodych Polaków – wskazują dane badaczy z SGH. Jednak ze względów finansowych jest ono dostępne dla części z nich, a na dodatek wiąże się ze zobowiązaniem na kilkadziesiąt lat. W luce czynszowej, czyli w sytuacji, gdy kogoś nie stać na zakup własnego M, ale jest zbyt bogaty na mieszkanie komunalne, jest ok. 35 proc. społeczeństwa. I to dla tej grupy potrzebna jest oferta państwa. Budownictwo społeczne mogłoby być alternatywą, ale nie odpowiada na potrzebę posiadania nieruchomości na własność.