Rozmowy ze smakiem – rusza nowy cykl spotkań dla architektów
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Architekci i projektanci z Wielkopolski wkrótce wezmą udział w premierowym spotkaniu z cyklu Rozmowy ze smakiem, zorganizowanym przez firmy Cosentino oraz PEKA. Wydarzenie odbędzie się w dniu 4 kwietnia 2023 r. w showroomie PEKA, mieszczącym się przy ulicy Wrzesińskiej 183 w Swarzędzu. Prezentacje przybliżą zebranym najnowszą ofertę firm, a także trendy obowiązujące we współczesnych kuchniach, a gościem specjalnym wydarzenia będzie dr Jo Jurga, zajmująca się badaniami dotyczącymi wpływu przestrzeni na nasze samopoczucie.
Przybyli na spotkanie goście będą mieli okazję w praktyce sprawdzić właściwości popularnych powierzchni ultrakompaktowych Dekton i konglomeratów kwarcowych Silestone z oferty hiszpańskiego producenta Cosentino. Zostaną zaprezentowane również nowoczesne rozwiązania, ułatwiające prace w kuchni, z których słynie firma PEKA. Gościem specjalnym spotkania, odbywającego się w swarzędzkim showroomie PEKA, będzie dr Joanna Jurga, projektantka produktu i przestrzeni, innowatorka i wykładowczyni, specjalistka projektowania dedykowanego poczuciu bezpieczeństwa.
W służbie komfortu
Nowoczesna technologia produkcji materiałów wykończeniowych Cosentino stwarza możliwość wykreowania kuchni i łazienek, w których wzór zapoczątkowany na blacie kontynuujemy na ścianie, zabudowie i podłodze, tworząc z ich pomocą estetyczną harmonię we wnętrzach. Wielkoformatowe powierzchnie ultrakompaktowe Dekton, popularnie zwane spiekami kwarcowymi oraz konglomeraty Silestone, poza swoją odpornością na zaplamienia i inne czynniki zewnętrzne, umożliwiają montowanie jednoelementowych blatów, bez cięć i połączeń. Tym samym uzyskujemy wrażenie doskonałej spójności. Podczas spotkania Cosentino zaprezentuje swoje najnowsze materiały na blaty kuchenne, okładziny frontów mebli i ścian. Poza niewątpliwymi wartościami użytkowymi, podkreślają styl wnętrz wielu realizacji architektonicznych, grając w nich jedną z głównych ról.
Jeszcze lepsza organizacja w kuchni
PEKA już od przeszło dwudziestu lat działa na polskim rynku projektowania i aranżacji wnętrz. Wprowadza innowacyjne rozwiązania, cechujące się nowoczesnym designem i certyfikowaną jakością. Misją marki jest dostarczanie klientom rozwiązań, które ułatwiają wykonywanie codziennych obowiązków domowych. Rozsądnie zaprojektowane pomieszczenie to przestrzeń, w której każdy mebel ma swoje uzasadnienie funkcjonalne, a zarazem wszystkie szafy, regały, półki i akcesoria tworzą jedną zgraną i dobrze wyglądającą całość. Dostępne w ofercie PEKA ekskluzywne systemy do wnętrz szafek umożliwiają takie zaprojektowanie mieszkania, że niezależnie od wielkości, będzie ono wyglądać schludnie, estetycznie i funkcjonalne. Zaplanowanie przestrzeni, która umożliwi wykonywanie codziennych prac mniejszym nakładem sił, to klucz do lepszego, bardziej komfortowego życia. Ekskluzywne systemy kuchenne do zabudowy oraz akcesoria, takie jak carga, wyjeżdżane narożniki, czy wkłady na sztućce, pozwalają urządzić pomieszczenie, w którym przygotowywanie posiłków będzie sprawiać wiele radości. Na rynku marka PEKA funkcjonuje nie tylko jako dostawca wyposażenia wnętrz mebli kuchennych, ale również specjaliści od urządzania pomieszczeń. R
Live cooking z Grzegorzem Filozofem
O podniebienia architektów i projektantów wnętrz zadba tego wieczoru Grzegorz Filozof, uznany szef kuchni, związany przez większość swojej kariery z Poznaniem, który tworzył i prowadził przez wiele lat miejsca takie jak Avocado Restaurant & Wine czy Restauracja Sarbinowska, szkolił w akademiach kulinarnych oraz brał udział w licznych wydarzeniach gastronomicznych. Jego dania to autorskie kompozycje doświadczeń, wspomnień i otaczających go możliwości. W swym autorskim live cookingu Grzegorz Filozof przybliży gościom swoje ulubione smaki.
Wejście tylko z zaproszeniem.
Więcej na www.cosentino.com/pl-pl/, www.peka.pl
5 powodów dlaczego warto stosować nowe grzejniki pionowe Purmo
Zaprojektuj wnętrze z telewizorem Samsung The Frame i lodówką Bespoke
Metal pod kompleksową ochroną
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Nie żyje Bogumiła Wander
Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy
Sport
Odpowiednio skomponowany jadłospis zwiększa efektywność treningów. Sportowcy amatorzy zapominają o warzywach i owocach
Specjaliści do spraw żywienia zauważają, że amatorzy sportu popełniają wiele błędów dietetycznych. Najczęstsze z nich to zbyt mała ilość warzyw i owoców w codziennej diecie, rezygnacja z produktów zbożowych, a jednocześnie zbyt duże spożycie białka. – Jeżeli sportowiec zapomina o warzywach i owocach, to dostarcza bardzo mało związków przeciwutleniających, które nie są w stanie w tej sytuacji neutralizować wolnych rodników wytwarzanych w czasie intensywnego wysiłku. One z kolei niszczą struktury komórkowe, ale też wpływają na gorszą pracę mózgu, szybsze starzenie się i zwiększają ryzyko nowotworów – mówi Monika Stromkie-Złomaniec, dietetyczka kliniczna.
Gwiazdy
Justyna Szyc-Nagłowska: Mam odłożone pieniądze na czarną godzinę. Teraz muszę też myśleć o emeryturze i zabezpieczyć sobie moje życie
Trzy razy więcej mężczyzn (17 proc.) niż kobiet (6 proc.) inwestuje na rynkach finansowych – wynika z raportu przygotowanego dla mBanku. Justyna Szyc-Nagłowska, która była prelegentką podczas prezentacji tych badań, uważa, że taka sytuacja może wynikać chociażby z tego, że panie boją się wychodzić przed szereg i wkraczać na płaszczyznę przez lata zarezerwowaną dla płci męskiej.
Konsument
Przybywa konsumentów aronii. Mimo właściwości prozdrowotnych wciąż jest jednak za mało doceniana
Mimo że aronia jest znana z właściwości prozdrowotnych, to nadal nie może się przebić i trafić do grona ulubionych owoców sezonowych Polaków. Dietetycy ubolewają nad tym, że sięgamy po nią dużo rzadziej, niż powinniśmy. Producenci z kolei z powodzeniem wykorzystują ją w sokach, dżemach, koncentratach i innych przetworach, udowadniając, że wcale nie musi być ona kojarzona tylko z kwaśnym, cierpkim smakiem. Zawarte w niej związki działają antynowotworowo i przeciwzapalnie, zapobiegają miażdżycy i chorobom serca, chronią przed udarami, opóźniają rozwój choroby Parkinsona i Alzheimera, a także obniżają ciśnienie krwi.