Komunikaty PR

Rozpoczynamy sezon grillowy!

2022-04-28  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Coraz wyższe temperatury na termometrze, słoneczne dni i wiosenna aura zachęca… czas więc zacząć sezon grillowy! Kiełbaski, skrzydełka z kurczaka i karkówka to znane klasyki, ale pojawia się sposobność aby przyrządzić na grillu też kilka nowych smakołyków – możliwości z pewnością nie brakuje, zarówno mięsnych, jak i tych wegetariańskich.

Smaczne, aromatyczne dania z grilla to tylko połowa sukcesu. Warto wzbogacić je o równie pyszne dodatki. Świetnie sprawdzą się między innymi gotowane młode ziemniaki z masłem i koperkiem, sałatki ze świeżych warzyw oraz wyraziste sosy, wśród których z pewnością powinny znaleźć się dobrej jakości ketchup i musztarda. Koniecznie trzeba zwrócić uwagę na Musztardy Kieleckie, dostępne w wygodnych plastikowych opakowaniach, które doskonale spisują się w warunkach plenerowych. Do tej pory w tym wydaniu dostać można było Musztardę Kielecką delikatesową oraz grillową, jednak już teraz do grona sosów w plastikowych opakowaniach dołącza Musztarda Kielecka sarepska. Szczególnie dobrze sprawdzi się ona jako składnik wszelkiego rodzaju marynat oraz dodatek do kiełbasek czy innych mięs z grilla.

Nowe oblicze marchewki

Marchewka nie należy do warzyw często przygotowywanych na grillu. Czas to zmienić! Delikatna słodycz marchewki doskonale skomponuje się z aromatem dymu, a jeśli wzbogacimy jej smak poprzez zastosowanie wyrazistej marynaty na bazie musztardy i miodu, powstanie naprawdę wyjątkowe danie.

Potrzebne składniki:

  • ok. 0,5 kg marchewek
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • świeża kolendra lub natka pietruszki

Marchewki obieramy i kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, po czym przekładamy do miski. W oddzielnym naczyniu przygotowujemy glazurę/marynatę. Łączymy ze sobą miód, Musztardę Kielecką delikatesową (dostępna jest również w wygodnym plastikowym opakowaniu), sos sojowy, oliwę z oliwek oraz czosnek. Tak przygotowaną marynatą polewamy marchewkę i wszystko dokładnie mieszamy. Ważne aby każdy kawałek był nią równomiernie pokryty. Przekładamy warzywa na aluminiową tackę i grillujemy aż będą prawie całkiem miękkie (ok. 20 minut), co jakiś czas obracając je na drugą stronę. Gotowe marchewki polewamy marynatą (lub wodą), a w razie potrzeby dodatkowo solimy i posypujemy dużą ilością natki pietruszki lub kolendry.

Aromatyczne szaszłyki

Szaszłyk z polędwicy wołowej w ciekawym wydaniu z azjatyckim twistem? To danie z pewnością podbije serca wszystkich wielbicieli mięs z grilla. Grzechem było by nie spróbować! Potrzebne składniki:

  • 500 g polędwicy wołowej
  • 3 cebule
  • 2 papryki
  • ananas w puszce
  • 2 łyżki Musztardy Kieleckiej sarepskiej + więcej jako dodatek do gotowego dania
  • 3 łyżki miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru (ok. 5 cm)
  • 3 łyżki sosu sojowego

Zaczynamy od przygotowania marynaty do mięsa. Łączymy w misce Musztardę Kielecką sarepską, miód, oliwę z oliwek, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany imbir oraz sos sojowy. Polędwicę wołową kroimy w niewielkiej grubości plastry i dokładnie pokrywamy marynatą. Na tym etapie najlepiej odstawić mięso na kilka godzin do lodówki, jednak nie jest to konieczne. Następnie kroimy cebulę w grube plastry, a paprykę i ananasa w dużą kostkę. Wszystkie składniki nakłuwamy na patyczek do szaszłyków naprzemiennie z polędwicą. Grillujemy krótko, aż mięso będzie przyrumienione z każdej strony. Podajemy z dodatkową porcją Musztardy Kieleckiej sarepskiej.

Sugerowana cena Musztardy Kieleckiej w opakowaniu plastikowym: ok. 4,26 zł brutto / 500g

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Food trucki przed Atrium Kasztanowa na zakończenie wakacji Biuro prasowe
2024-08-19 | 11:15

Food trucki przed Atrium Kasztanowa na zakończenie wakacji

Przedostatni weekend wakacji zapowiada się w Atrium Kasztanowa wyjątkowo smacznie. W dniach 23-25 sierpnia przed pilskim centrum handlowym staną mobilne restauracje oferujące potrawy z całego
Żywienie Nowość w stałej ofercie marki Grześki!
2024-08-14 | 13:45

Nowość w stałej ofercie marki Grześki!

Idealnie kruche wafelki przełożone pysznym kremem o smaku kakao lub masła orzechowego, oblane po bokach mleczną czekoladą Goplana. Mowa oczywiście o dwóch nowych wariantach wafli
Żywienie Colian rozszerza podniebną ekspansję!
2024-08-14 | 13:45

Colian rozszerza podniebną ekspansję!

Wafle Grześki w formacie Mega, należące do polskiego producenta Colian, są dostępne w ofercie sprzedażowej linii WizzAir. Kultowy produkt, doskonale znany na rynku krajowym, można zakupić

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Bogumiła Wander

Bogumiła Wander: Bardzo tęsknię za telewizją, oglądam bez przerwy. Żałuję, że tak wcześnie odeszłam z pracy

Z wielkim smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Bogumiły Wander, jednej z najbardziej cenionych postaci polskiego świata medialnego. Z tej okazji pragniemy podzielić się z Państwem jednym z ostatnich wywiadów, jakich udzieliła naszej redakcji.

Media

Agnieszka Hyży: Marzyłam o programie porannym, choć myślałam, że ten projekt już się nie wydarzy. Mam nadzieję, że format „Halo tu Polsat” wprowadzi na rynek nową jakość

Prezenterka mocno trzymała kciuki, by pomysł na program śniadaniowy w Polsacie stał się rzeczywistością, i teraz cieszy się, że może być jego częścią. Agnieszka Hyży poprowadzi „Halo tu Polsat” w duecie z Maciejem Rockiem. Jednocześnie kieruje słowa uznania i wdzięczności pod adresem dyrektora programowego stacji, Edwarda Miszczaka, bo ma świadomość, że gdyby nie on, to taki format nie trafiłby na antenę stacji, z którą jest związana. Wierzy też, że ich poranna propozycja przyciągnie widzów, którzy do tej pory oglądali „Dzień dobry TVN” bądź „Pytanie na śniadanie”.

Muzyka

Natalia Nykiel: Dla mnie to jest bardzo szalony rok, ale ja uwielbiam, jak mam wypchany kalendarz. Wtedy czuję, że żyję i czerpię z tego bardzo dużo energii

Artystka dzieli teraz swój czas pomiędzy scenę, studio nagrań i parkiet taneczny. Pod koniec lipca miał premierę jej singiel „Daylight”, w którym zaprezentowała słuchaczom brzmienia z gatunku drum & bass. Utwór zapowiada zaplanowaną na wrzesień EP-kę zatytułowaną „Atom”, na której znajdą się tylko piosenki w języku angielskim. Jednocześnie trwają prace nad nową płytą artystki z polskimi kompozycjami. Już wkrótce Natalię Nykiel będzie można również oglądać w popularnym show Polsatu, a fani mogą liczyć na spotkanie z nią podczas koncertów plenerowych, festiwali i innych wydarzeń masowych, jakie latem odbywają się w różnych miejscach Polski.

Problemy społeczne

Co czwarta kobieta poniżej 20. roku życia doświadczyła przemocy ze strony partnera. Problem dotyczy nie tylko krajów o niskich dochodach i dużych nierównościach

Jedna czwarta kobiet w wieku 15–19 lat doświadczyła choć raz przemocy ze strony swojego partnera, a 16 proc. w ciągu ostatniego roku – alarmuje Światowa Organizacja Zdrowia (WHO). To zjawisko powszechne na całym świecie, choć – jak wskazuje WHO – największy odsetek występowania tego problemu notuje się w krajach o niższych dochodach i takich, w których występują duże nierówności płci, m.in. w dostępie do edukacji, warunków zatrudnienia czy wynagrodzenia.