Sałatka warzywna inaczej
Soul&Mind
ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/
Świąteczne potrawy zyskują wyjątkowy charakter, gdy wprowadzimy do nich odrobinę kreatywności. Klasyczna sałatka ziemniaczana, stały element bożonarodzeniowego menu, w tym roku może zachwycić w nowej odsłonie. Majonez Kielecki oraz Musztarda Kielecka od WSP „Społem” to doskonałe składniki, które umożliwiają przygotowanie oryginalnych wersji tej potrawy. Oto kilka inspiracji, które pozwolą odkryć tradycyjne smaki w zupełnie nowym wydaniu.
Z nutą chrzanu i pieczonych buraków
Pokrojone w kostkę, upieczone buraczki oraz łyżka Chrzanu Luksusowego WSP „Społem” wzbogacą smak sałatki. Połączenie ich z Majonezem Kieleckim oraz Musztardą Kielecką Sarepską nada daniu wyrazistości. Dodatkowo, całość można posypać posiekaną natką pietruszki lub rukolą.
Śródziemnomorski twist
Suszone pomidory, czarne oliwki, pokruszona feta oraz świeże zioła takie, jak bazylia czy oregano, nadadzą potrawie południowego charakteru. Kremowy dressing z Majonezu Kieleckiego i Musztardy Kieleckiej Delikatesowej podkreśli harmonię składników tworząc wyjątkowy smak.
Z dodatkiem wędzonego łososia
Tradycyjna sałatka zyska elegancki, nieoczywisty charakter dzięki drobno pokrojonym kawałkom wędzonego łososia, kaparom, kilku kroplom soku z cytryny oraz garści posiekanego koperku. Do tego wariantu dania, można dodać Majonez Kielecki Lekki, zamiast klasycznego.
Z nutą curry i mango
Mieszając Majonez Kielecki z odrobiną pasty curry i jogurtu naturalnego, wprowadzimy do potrawy orientalny akcent. Można też użyć gotowego, Sosu kieleckiego amerykańskiego, który w swoim składzie ma curry, a także mieszankę przypraw takich, jak imbir, kolendra czy kozieradka. Ponadto, warto do pokrojonych w kostkę typowych dla tego dania lokalnych, sezonowych warzyw dodać jeszcze mango oraz uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca. To propozycja dla osób poszukujących niebanalnych smaków.
Gwiazda świątecznego stołu
Każdą sałatkę warzywną można ozdobić dekoracją z rukoli, czerwonych porzeczek czy gwiazdek wyciętych z pieczonych warzyw. Te detale podkreślą bożonarodzeniowy charakter potrawy i sprawią, że będzie wyglądała zachwycająco.
Zainspiruj się produktami WSP „Społem”
Majonez Kielecki, Musztarda Kielecka, Ćwikła z chrzanem oraz Chrzan Luksusowy pozwolą na szybkie przygotowanie nie tylko sałatki ziemniaczanej, ale również wielu innych świątecznych potraw. Warto zajrzeć na stronę WSP „Społem” po więcej kulinarnych inspiracji: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Moda

Klaudia Zioberczyk: Doszłam już do takiego momentu, że jak wchodzę do sklepu, to mówię: wcale tego nie potrzebuję. Teraz stawiam na jakość, a nie na ilość
Modelka zdaje sobie sprawę z tego, że trzeba być bardzo ostrożnym, by nie dać się nabrać na różne sztuczki marketingowe, nie ulegać czarowi wyprzedaży i promocji, a zamiast tego kompletować swoją garderobę z ponadczasowych zestawów, które będzie można wykorzystać na różne okazje. Klaudia Zioberczyk uważa, że greenwashing, czyli wywoływanie u konsumentów poszukujących towarów eko mylnego wrażenia, że oferowany produkt taki właśnie jest, to nieuczciwa praktyka. Temu zjawisku postanowiła więc dokładnie się przyjrzeć w swojej pracy magisterskiej.
Konsument
Możliwość zakupu online może zachęcić kolejne grupy Polaków do ubezpieczeń zdrowotnych. Dziś korzysta z nich już prawie 5,5 mln osób

Polska jest jednym z liderów Europy w obszarze cyfryzacji sektora usług medycznych. Świadczą o tym m.in. popularność elektronicznych narzędzi zapewniających dostęp do danych zdrowotnych, e-recept czy wirtualna diagnostyka. Polacy są też otwarci na innowacje w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych, z których korzysta już blisko 5,5 mln osób. Za pomocą nowej cyfrowej platformy Medicover chce zachęcić klientów do samodzielnej konfiguracji i zakupu polis online.
Żywienie
Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.