Komunikaty PR

Sałatka warzywna inaczej

2024-12-10  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Ewa Kawiecka
Soul&Mind

ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/

Świąteczne potrawy zyskują wyjątkowy charakter, gdy wprowadzimy do nich odrobinę kreatywności. Klasyczna sałatka ziemniaczana, stały element bożonarodzeniowego menu, w tym roku może zachwycić w nowej odsłonie. Majonez Kielecki oraz Musztarda Kielecka od WSP „Społem” to doskonałe składniki, które umożliwiają przygotowanie oryginalnych wersji tej potrawy. Oto kilka inspiracji, które pozwolą odkryć tradycyjne smaki w zupełnie nowym wydaniu.

Z nutą chrzanu i pieczonych buraków

Pokrojone w kostkę, upieczone buraczki oraz łyżka Chrzanu Luksusowego  WSP „Społem” wzbogacą smak sałatki. Połączenie ich z Majonezem Kieleckim oraz Musztardą Kielecką Sarepską nada daniu wyrazistości. Dodatkowo, całość można posypać posiekaną natką pietruszki lub rukolą.

Śródziemnomorski twist

Suszone pomidory, czarne oliwki, pokruszona feta oraz świeże zioła takie, jak bazylia czy oregano, nadadzą potrawie południowego charakteru. Kremowy dressing z Majonezu Kieleckiego i Musztardy Kieleckiej Delikatesowej podkreśli harmonię składników tworząc wyjątkowy smak.

Z dodatkiem wędzonego łososia

Tradycyjna sałatka zyska elegancki, nieoczywisty charakter dzięki drobno pokrojonym kawałkom wędzonego łososia, kaparom,  kilku kroplom soku z cytryny oraz garści posiekanego koperku. Do tego wariantu dania, można dodać Majonez Kielecki Lekki, zamiast klasycznego.

Z nutą curry i mango

Mieszając Majonez Kielecki z odrobiną pasty curry i jogurtu naturalnego, wprowadzimy do potrawy orientalny akcent. Można też użyć gotowego, Sosu kieleckiego amerykańskiego, który w swoim składzie ma curry, a także mieszankę przypraw takich, jak imbir, kolendra czy kozieradka.  Ponadto, warto do pokrojonych w kostkę typowych dla tego dania lokalnych, sezonowych warzyw dodać jeszcze mango oraz uprażone na suchej patelni orzechy nerkowca. To propozycja dla osób poszukujących niebanalnych smaków.

Gwiazda świątecznego stołu

Każdą sałatkę warzywną można ozdobić dekoracją z rukoli, czerwonych porzeczek czy gwiazdek wyciętych z pieczonych warzyw. Te detale podkreślą bożonarodzeniowy charakter potrawy i sprawią, że będzie wyglądała zachwycająco.

Zainspiruj się produktami WSP „Społem”

Majonez Kielecki, Musztarda Kielecka, Ćwikła z chrzanem oraz Chrzan Luksusowy pozwolą na szybkie przygotowanie nie tylko sałatki ziemniaczanej, ale również wielu innych świątecznych potraw. Warto zajrzeć na stronę WSP „Społem” po więcej kulinarnych inspiracji: https://www.wspspolem.com.pl/produkty

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Soul&Mind
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe
2024-12-31 | 10:00

Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!

Wraz z nowym rokiem OSM Piątnica powraca z kampanią reklamową „Przejdź na dobrą stronę mocy”, promującą Skyry – jogurty typu islandzkiego. Dzięki wysokiej zawartości
Żywienie Ciasta na sylwestrowy stół
2024-12-30 | 14:50

Ciasta na sylwestrowy stół

Ile ciast potrzeba na świąteczno-noworoczny stół, aby domownicy byli zadowoleni? Wszystko zależy od liczby zaproszonych gości, ale jesteśmy pewni, że często wystarczy jedno ciasto,
Żywienie Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
2024-12-23 | 12:00

Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]

Aż 83% Polaków wyrzuca jedzenie świąteczne między 23 a 30 grudnia. To przekłada się na 61,7 tys. ton, czyli aż 1,6 kg na osobę. Choć najczęściej wyrzucaną kategorią

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Teatr

Edukacja

Idea STEM zmienia podejście do edukacji dzieci na całym świecie. Doświadczanie i współpraca zamiast wykładów

Odejście od wykładowej metody prowadzenia zajęć na rzecz doświadczeń, współpracy i partnerskich relacji z nauczycielem to podstawowe założenia idei edukacyjnej STEM. Ma ona wspierać rozwój dzieci i młodzieży w kierunkach, jakie wytycza zmieniająca się rzeczywistość i na jakie nastawiony będzie rynek pracy za kilka lat. Globalnie rynek edukacji STEM do końca dekady podwoi swoje przychody. Ten światowy trend jest obserwowany i rozwijany również w Polsce, m.in. poprzez projekt STEM Kindloteka.

Handel

Finansowanie, technologia i wola polityczna sprzyjają walce o klimat. Dołączają do niej także konsumenci

Eksperci apelują o intensyfikację wysiłków na rzecz ochrony klimatu. Tym bardziej że teraz są ku temu sprzyjające warunki: finansowanie, wola polityczna i zaawansowane technologie. Coraz częściej idzie za tym także gotowość społeczeństwa do zmian. Choć w kontekście zielonej rewolucji mówi się przede wszystkim o transformacji energetycznej i ograniczaniu emisji CO2, dbanie o zmiany zaczyna się również na poziomie decyzji konsumenckich. Polacy mają tego świadomość i wdrażają proekologiczne nawyki w codzienną rutynę i zakupy.