Samsung zaprasza do kuchni MasterChef Junior
Młodzi kucharze znów będą nas zaskakiwać! Już po raz 6. zmierzą się w kulinarnej rozgrywce serwując dania, których nie powstydziliby się najwięksi mistrzowie kuchni. 7 marca br. kuchnia MasterChef Junior wypełni się energią i talentem uczestników, którzy w pełni zaprezentują swoje możliwości. O jej wyposażenie zadbał Samsung.
Program MasterChef Junior to dla uczestników dobra zabawa, ale także prawdziwa szkoła gotowania i inspirująca rywalizacja. W każdym z odcinków liczą się nie tylko doskonałe efekty w postaci skomplikowanych i wyrafinowanych dań, ale i czas gotowania. Partnerem 6. edycji programu jest Samsung, który wyposażył kuchnię MasterChef Junior w innowacyjne urządzenia, które pomagają małym kucharzom osiągnąć mistrzowski poziom i przechodzić przez kolejne etapy eliminacji.
Podwójne pieczenie – szybsze efekty
Umiejętności uczestników dziecięcej edycji programu robią niemałe wrażenie. W tej edycji mali szefowie będą korzystać z piekarnika Samsung Dual Cook Flex™. Zaletą tego rewolucyjnego urządzenia jest jego wyjątkowa konstrukcja. Jako pierwszy piekarnik na rynku pozwolił na pieczenie dwóch potraw jednocześnie[1]. Dzięki specjalnemu separatorowi możemy piec w tym samym czasie tak różne dania jak ryba i sernik w dwóch odmiennych trybach i temperaturach bez ryzyka przenikania się zapachów. To doskonałe rozwiązanie, gdy oczekujemy gości w sobotnie popołudnie lub gdy nasze pociechy mają ochotę na zupełnie różne potrawy. Oszczędzamy w ten sposób czas, który możemy poświęcić swoim bliskim. Z kolei innowacyjne, dzielone drzwi Flex Door pozwalają na otwarcie tylko górnej części urządzenia, pozostawiając dolną komorę szczelnie zamkniętą. Dzięki temu możemy doglądać dania, które pieką się na pierwszym poziomie bez ingerencji w drugą, dolną strefę pieczenia. To szczególnie istotne, gdy jednocześnie pieczemy na przykład pieczeń wymagającą podlewania i ciasto, które jest wrażliwe na zmianę temperatury i potrzebuje dłuższego czasu pieczenia.
Świeżość produktów – podstawa w kuchni
Aby sprostać kulinarnym wyzwaniom potrzebujemy dużej lodówki, w której zmieszczą się wszystkie potrzebne produkty. Ich doskonała świeżość jest bowiem podstawą, jeśli chcemy cieszyć się idealnym smakiem i aromatem potraw. Dzięki technologii SpaceMax™, zastosowanej w lodówkach Samsung Side by Side oraz Combi z dolnym zamrażalnikiem, zyskujemy dodatkową przestrzeń wewnętrzną przy zachowaniu standardowych wymiarów zewnętrznych urządzenia. Jednocześnie, za sprawą technologii Twin Cooling Plus™ optymalizującej temperaturę i wilgotność w lodówce oraz zamrażarce, żywność pozostaje soczysta i świeża nawet dwa razy dłużej*. Dzięki niezależnym obiegom powietrza zapachy nie mieszają się, a żywność zachowuje swój naturalny aromat. Co więcej kompresor Digital Inverter w lodówkach Samsung optymalizuję pracę tak, aby maksymalnie ograniczyć wahania temperatury do ±0,5°C**. W zachowaniu stałej temperatury pomaga też elegancki, metalowy panel Metal Cooling™, który stabilizuje temperaturę wewnątrz urządzenia po otwarciu drzwi.
Poza piekarnikami Dual Cook Flex™ i lodówkami Samsung, młodzi mistrzowie kuchni będą korzystać również z płyt gazowych Samsung.
Zarezerwuj sobie niedzielny wieczór – zobacz jak doskonale radzą sobie uczestnicy 6. edycji MasterChef Junior i daj się zainspirować.
TVN, niedziela 7.03.2021, godz. 20:00
* Poziom świeżości podany na podstawie wyników prób przeprowadzonych przez SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH* dla lodówek RS6*N8* w porównaniu do konwencjonalnego modelu Samsung RSA1U*
** Działa wyłącznie w komorze lodówki, przy zamkniętym urządzeniu.
[1] W różnych trybach oraz temperaturach pieczenia i bez obawy o mieszanie się zapachów.

BLIKUJ na raty w IKEA! Nowy sposób płatności dostępny w całej Polsce

Deweloperzy ukrywają ceny mieszkań. Z troski o klientów czy swoje portfele?

Więcej przestrzeni, mniej hałasu – dlaczego Polacy coraz częściej wybierają przedmieścia?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Qczaj: Moja siostra przeszła załamanie psychiczne. Dźwigamy na swoich barkach bardzo dużo i czasami po prostu nie mamy już siły
Trener przeżył niedawno prawdziwe chwile grozy po tym, gdy jego siostra trafiła do szpitala. Mimo że jest już dorosła, to nadal czuje się za nią odpowiedzialny, tak samo jak wtedy, kiedy opiekował się nią po wyjeździe mamy do USA. Jednocześnie Qczaj apeluje do tych, którzy zmagają się z jakimś kryzysem psychicznym, by nie wstydzili się mówić o swoich problemach i mieli odwagę prosić o pomoc. Dzięki temu można zapobiec tragedii.
Konsument
Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.
Gwiazdy
Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.