Sekretny składnik w Ketchupach Kieleckich
Best Brands PR
Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl
Ketchupy Kieleckie produkowane przez Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” goszczą na stołach Polaków już od kilkunastu lat. W ofercie firmy znajdziemy różne ich wersje, zarówno te najbardziej popularne (łagodny i pikantny z dodatkiem papryczki chilli) jak i mniej oczywiste np. skierowany dla dzieci Ketchupik, zawierający w swoim składzie przecier jabłkowy. Wspomniane sosy wyróżniają się nie tylko gęstą konsystencją, bogatym i apetycznym aromatem, ale przede wszystkim niepowtarzalnym pomidorowym smakiem, który zawdzięczają…
…pulpie pomidorowej. A cóż to za tajemniczy składnik? Za tym określeniem kryją się starannie wyselekcjonowane, soczyste i dojrzałe w śródziemnomorskim słońcu włoskie pomidory, których smak Polacy tak bardzo kochają. Podczas produkcji wspomnianego składnika warzywa poddane są wyłącznie procesowi rozcierania i odparowywania. To właśnie tak przygotowana pulpa sprawia, że opisywane sosy są nie tylko wyjątkowo pyszne i aromatyczne, ale bardzo… naturalne w smaku. W składzie Ketchupów Kieleckich znajdziemy także koncentrat pomidorowy, wodę, paprykę suszoną i naturalne przyprawy. Nie znajdziemy tam zaś substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku itp.
Ketchupy Kieleckie, zarówno w wersji łagodnej, jak i pikantnej, doskonale sprawdzają się do kanapek, zapiekanek, marynat i dressingów, ale także ze względu na praktyczne, plastikowe opakowanie - podczas pikników czy grillowania na świeżym powietrzu. Niedawno zostały wyposażone w nowe nakrętki, dzięki którym są łatwiejsze i wygodniejsze w precyzyjnym dozowaniu, szczególnie w warunkach plenerowych.
Sugerowana cena Ketchupu Kieleckiego łagodnego i pikantnego: ok. 4,7 zł brutto / 500g

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego
Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.
Nauka
MNiSW reaguje na problemy psychiczne w środowisku akademickim. Specjalny zespół ma opracować skuteczne rozwiązania

W środowisku naukowym rośnie świadomość znaczenia dobrostanu psychicznego i potrzeby budowania bezpiecznego miejsca – zarówno dla studentów, jak i kadry akademickiej. Z badania SWPS wynika, że wiele osób w tym środowisku zmaga się z silnym stresem, wypaleniem zawodowym oraz zaburzeniami lękowymi i depresyjnymi. Do tego dochodzi także coraz częściej występujący problem mobbingu i dyskryminacji. Tematem zajmuje się MNiSW, powołując specjalny międzyresortowy zespół, ale też same uczelnie.
Media
Maciej Dowbor: Domówki i rolki przyniosły nam dużo większą popularność niż telewizja. Ludzie nas odbierają jak dobrych znajomych

Prezenter przyznaje, że domówki online i publikowane w mediach społecznościowych rolki pozwoliły im zbudować mocną pozycję w cyfrowym świecie. Dzięki nim zyskali dużo większą popularność niż z racji udziału w różnych projektach telewizyjnych czy serialowych. Maciej Dowbor odczuwa dużą satysfakcję z tego, że ich działalność internetowa przyciąga miliony odbiorców, zainteresowanie proponowanymi przez nich treściami nie słabnie, a widzowie, z którymi się spotykają na ulicy, traktują ich jak dobrych znajomych.