Komunikaty PR

Serek z krówką – poznaj historię kultowego produktu marki Rolmlecz

2020-07-22  |  15:00

Kultowy „serek z krówką”

Marka Rolmlecz jest obecna na polskim rynku od lat 80-tych XX wieku. Najbardziej rozpoznawalnym produktem jest waniliowy serek homogenizowany, nazywany przez konsumentów „serkiem z krówką”. To właśnie ona wzbudza ogromną sympatię, a jej wizerunek jest nierozerwalnie związany z marką od 1974 roku. Od tamtej pory opakowanie przechodziło jedynie subtelne modyfikacje szaty graficznej, pozostając niemal niezmienione po dziś dzień. Kolorystyka oraz układ poszczególnych elementów dają serkowi rozpoznawalność.

„O wyjątkowości smaku serka Rolmlecz decydują świeże surowce oraz oryginalna technologia produkcji, która zapewnia bardzo krótki czas ich przetwarzania. Zaufanie i sympatia, jaką konsumenci go obdarzają jest dla nas powodem do dumy już od blisko pół wieku. Serek doceniany jest nie tylko za smak, konsystencję, ale także wierność tradycji, czyli sprawdzonej recepturze, która gwarantuje niezmienną jakość” – mówi Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol, producenta serka Rolmlecz.

Ciągle na czasie

Mimo upływu lat i zmieniających się potrzeb oraz preferencji konsumentów, serek Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością. Z coraz większą uwagą czytamy etykiety, bo wiemy, w jak istotnym stopniu skład produktu przekłada się na jego smak oraz jakość. Serek Rolmlecz z krótką i czystą etykietą, idealnie wpasowuje się w dzisiejsze oczekiwania klientów i współczesne trendy żywieniowe.

Różne oblicza serka

Serek homogenizowany to nie tylko przekąska czy deser, to także idealna baza do różnych potraw, zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Każdy może wybrać swój ulubiony smak, bo waniliowego oraz tego z dodatkiem laski wanilii, Rolmlecz oferuje jeszcze serek truskawkowy i czekoladowy oraz naturalny, który doskonale komponuje się z owocami i warzywami. Taki produkt zawsze warto mieć w lodówce. Brak pomysłu na kolację? Wykorzystaj go do naleśników lub placuszków! Nie masz drugiego śniadania do szkoły dla dziecka? Zapakuj do plecaka kultowy „serek z krówką”. Możliwości jest wiele - użyj go do wypieków albo do przygotowania przekąsek dla znajomych.

Łączy pokolenia

Rzadko spotyka się produkty, które smakują tak samo wnukom, jak i dziadkom. Starsi pamiętają, jak kupowali serek swoim dzieciom, obecnym rodzicom kojarzy się z czasem dzieciństwa, gdy był on dla nich rarytasem, a w sklepach nie było dużego wyboru słodkich przekąsek. Dla dzieci to pyszna przekąska, po którą mama i tata pozwalają sięgać bez ograniczeń i wyrzutów sumienia. Od ponad 40 lat Rolmlecz cieszy się niesłabnącą popularnością wśród konsumentów.

Symbol Radomia

W 2018 roku serek z krówką doczekał się swojego pomnika w Radomiu! Rzeźba z brązu, przedstawiająca opakowanie serka, stanęła w centrum miasta. Marka czerpie z tradycji, podkreśla pochodzenie oraz sposób wytwarzania wyrobów według regionalnych receptur. Pozwala cieszyć się prawdziwą przyjemnością smaku. Warto doceniać to, co polskie. 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.