Komunikaty PR

Słodkie skarby ziemi – Terravita w nowej odsłonie!

2021-09-30  |  13:20
Biuro prasowe

Zwłaszcza, jeśli stworzono ją z najwyższej jakości ziaren kakaowca i połączono z wyśmienitymi dodatkami. Ekspertem w dostarczaniu tej wyszukanej przyjemności jest marka Terravita. Teraz pyszne czekolady mleczne i gorzkie Terravita są dostępne w zupełnie odmienionej  odsłonie! Oto nowa Terravita – słodkie skarby ziemi.

Odkrywanie skarbów natury

Świat czekolady jest niezmiernie bogaty, różnorodny i kusi obietnicą słodkich przyjemności. By w pełni cieszyć wszystkim, co może nam zaoferować, warto wybierać tę czekoladę, która powstaje z najwyższej jakości składników, za której recepturą stoi wieloletnia tradycja i która jest tworzona z prawdziwą pasją. A gdy dodatkowo będzie to polska marka – to prawdziwy czekolady strzał w dziesiątkę! Takim właśnie idealnym wyborem będzie Terravita – teraz w zupełnie nowej odsłonie.

Terravita oznacza „życie ziemi”, co doskonale oddaje charakter tej marki. Owoce kakaowca, z których powstają te pyszne czekolady, są prawdziwym skarbem natury. Odkrywanie darów natury i jej tajemnic, zawartych w każdej kostce nowych czekolad Terravita, to niezwykle przyjemne doświadczenie, do którego chce się wracać i sięgać po więcej.

Poznaj nową Terravitę

Nowe otwarcie w historii Terravita jest widoczne od razu, gdy sięgamy po opakowanie. Zdobi je unowocześnione logo, a nowa szata graficzna przykuwa spojrzenie ręcznymi ilustracjami z florystycznymi motywami, które podkreślają agrarny charakter Wielkopolski. Czekolady mleczne wyróżniają pastelowe kolory, a na oryginalnych opakowaniach czekolad gorzkich pojawiają się stylizowane na miedziane fonty, które podkreślają ich szlachetny i intensywny smak. Nie sposób nie zwrócić uwagi na szczególny papier, z którego jest wykonane opakowanie. Co ważne, całe opakowanie nadaje się w 100% do recyklingu – i „sreberko”, i papier, pokryty biodegradowalnym lakierem dyspersyjnym. To nowoczesność idąca w parze z dbałością o środowisko i życiem w duchu „eko” w najsłodszym wydaniu.

Prawdziwe słodkie skarby ziemi odkrywają swe pyszne tajemnice, gdy otworzymy opakowanie nowej Terravity. Kostki czekolady Terravita mają teraz formę poduszeczek, o wyjątkowo aksamitnej konsystencji. Rozkosznie delikatne, rozpływają się w ustach, dając 100% czekoladowej przyjemności. W asortymencie są dostępne czekolady z dwuwarstwowym nadzieniem (kremowym i owocowym), które zachwycają różnorodną strukturą smaku. Nowa, doskonała masa mleczna w czekoladach Terravita zawiera 32% kakao i 16% mleka. Czekolady gorzkie zawierają 70% kakao, dzięki czemu ich smak jest głęboki i wyrafinowany.

W linii czekolad Terravita w nowej odsłonie, każdy znajdzie swoją ulubioną wersję. Dostępne są:

  • czekolady mleczne pełne: klasyczna, orzechowa, kokosowa,
  • czekolady mleczne nadziewane: tiramisu, jogurtowo-truskawkowa, jogurtowo-malinowa, mięta-limonka
  • czekolada gorzka pełna
  • czekolady gorzkie nadziewane: cytrynowa, pomarańczowa, jogurtowo-wiśniowa, miętowa

Nowa Terravita odkryje przed Tobą słodkie skarby ziemi – tylko daj się skusić!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce Biuro prasowe
2024-10-01 | 11:20

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce

Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje, które odmienią doświadczenia klientów. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do
Żywienie PFHBiPM podsumowuje projekt
2024-09-30 | 14:00

PFHBiPM podsumowuje projekt

PFHBiPM od niemal 30 lat wspiera hodowców w ich codziennej pracy, realizując szereg przedsięwzięć, których celem jest promocja konsumpcji mleka. Z końcem 2021 roku
Żywienie Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą
2024-09-27 | 18:00

Jak wołowina z USA zmieniała rynek kulinarny nad Wisłą

Budowanie rynku wołowiny premium w Polsce to proces, który rozpoczął się niemal dwie dekady temu, kiedy steki były jeszcze egzotycznym rarytasem. Obecnie Polacy coraz chętniej

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Margaret: Wymowa języka francuskiego jest dla mnie bardzo wymagająca. Teraz znowu zaśpiewam w tym języku i mam nadzieję, że pójdzie mi lepiej

Wokalistka już po raz drugi w swojej karierze została zaproszona do udziału w show French Touch. Pięć lat temu na scenie towarzyszył jej Willy William i w duecie zaśpiewali utwór „Ego”. Margaret zaznacza, że nie było to łatwe zadanie, bo po prostu nie zna języka francuskiego. I do tej pory w tej kwestii nic się nie zmieniło, bo choć podoba jej się brzmienie tego języka i lubi słuchać Francuzów, to jej samej dużą trudność sprawia wymowa poszczególnych słów. Dlatego też i tym razem liczy na wyrozumiałość artysty, z którym będzie współpracować.

Media

Monika Mrozowska: Wcieliłam się w rolę prowadzącej formatu youtubowo-instagramowego. Testuję menu w restauracjach i rozmawiam z ciekawymi gośćmi

W rozmowie z agencją Newseria Lifestyle aktorka zdradza, że zawodowo jest teraz mocno zaangażowana w dwa projekty. Pracuje nad kolekcją bielizny dla znanej marki i nad kanałem wideo, w którym będzie testowała menu w różnych warszawskich restauracjach i rozmawiała z ciekawymi gośćmi. Przed wakacjami Monika Mrozowska zaskoczyła też diametralną zmianą fryzury, ale jak podkreśla – ta metamorfoza nie była wyrazem ekstrawagancji, nie chodziło też o charakteryzację do nowej roli.

Transport

Pozytywne doświadczenia w podróży mogą poprawić kondycję fizyczną i psychiczną. Naukowcy zbadali to za pomocą teorii fizyki

Naukowcy z Australii sprawdzili, w jakim stopniu turystyka wpływa na naszą kondycję oraz jaki ma wpływ na ciało i psychikę. Wykorzystali do tego teorię stosowaną do tej pory w fizyce. Wnioski nie są jednoznaczne. Podróżowanie sprzyja poprawie zdrowia, pozytywnie oddziałując na najważniejsze układy w organizmie, i opóźnia proces starzenia, ale wyjazdy mogą mieć też negatywne konsekwencje, w postaci np. większego narażenia na choroby zakaźne, wypadki czy przemoc.