Komunikaty PR

Słodkiej Wielkanocy!

2022-03-28  |  11:20
Biuro prasowe

To właśnie nią chcemy się dzielić z bliskimi, również poprzez drobne podarunki, wśród których najpopularniejsze są czekoladowe zajączki i pisanki – symbole Wielkanocy. W wielkanocnej kolekcji Terravity znaleźć można figurki i czekolady w okazjonalnych opakowaniach - idealne, by w te święta sprezentować odrobinę słodkiej przyjemności. Wysokiej jakości czekolada będzie też nieodzowna do przygotowania i ozdobienia tradycyjnych wypieków – bab, mazurków czy serników.

Czekoladowe, wielkanocne figurki wkładamy do koszyczka, stawiamy na świątecznym stole i  obdarowujemy nimi bliskich. Sprawiają przyjemność nie tylko najmłodszym, wyczekującym upominków „od zajączka”. Wspaniałą zabawą w świąteczny poranek jest także poszukiwanie czekoladowych łakoci, ukrytych w zakamarkach domu i ogrodu przez rodziców czy dziadków. Tak niewiele potrzeba, by sprawić tak dużo radości!

Na nadchodzące święta Terravita przygotowała specjalną kolekcję słodkości. To różnego rodzaju czekoladowe figurki, w postaci wesołych zajączków czy zdobionych jajek – idealne na drobny upominek bądź jako dekoracja stołu. Czekoladowe zajączki są dostępne w czterech różnych formatach, dzięki czemu każdy znajdzie wersję idealną dla siebie. Tradycyjna, świąteczna kolorystyka figurek doskonale współgra z wiosennymi elementami. Jednak najważniejsza pozostaje aksamitna mleczna czekolada, z której powstały – to ona skrywa w sobie sekret słodkiej przyjemności. Oprócz figurek, Terravita przygotowała wielkanocną edycję czekolad mlecznych, w specjalnej szacie graficznej, dostępnych również w dużym formacie prezentowym. Czekolady mleczne Terravita powstają z wyselekcjonowanych ziaren kakaowca i zachwycają delikatną konsystencją. To prawdziwa klasyka smaku!

Czekolada jest też niezbędnym składnikiem świątecznych wypieków. By były one zawsze udane, warto postawić na produkty najwyższej jakości. Doskonale sprawdzą się tu czekolady Terravita – jako dodatek do ciast czy niezbędny składnik polew i dekoracji. Oto przepis na prostą, niezwykle puszystą babę wielkanocną. Czekolada gorzka 70% kakao doskonale uzupełnia smak ciasta, dodając mu przyjemnie wytrawnych, wyważonych nut. Natomiast z użyciem czekolady mlecznej 32% kakao można stworzyć wyjątkowo aksamitną polewę.

Babka wielkanocna z czekoladą

Ciasto

Masło - 170 g

Cukier puder - 215g

Jajka – 5 sztuk (rozmiar L)

Mąka pszenna – 340 g

Mąka migdałowa – 170 g

Proszek do pieczenia – 17 g

Sól - 3,5 g

Śmietana 30% - 170 g

Pasta waniliowa- 8,5 g

Migdały prażone – 85 g

Czekolada gorzka 70% Terravita - 1 tabliczka

Polewa

Czekolada mleczna Terravita - 2 tabliczki

Olej – 30 g

Przygotowanie:

Masło ubić z cukrem pudrem. Jajka dodawać partiami do ubitego masła. Wszystkie suche, sypkie składniki wymieszać razem. Śmietanę oraz pastę podgrzać do 60 stopni. Czekoladę posiekać na drobne kawałeczki, następnie wymieszać z migdałami. Dodać do ubitej masy suche, sypkie składniki. Wymieszać do połączenia się składników. Następnie dodać śmietanę do masy, połączyć. Na sam koniec dodać czekoladę oraz migdały, całość delikatnie wymieszać ręcznie do połączenia się składników. Formę wysmarować masłem. Piec w 180 stopniach przez 60 min (grzałki góra-dół).

Polewa z czekolady:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wymieszać dokładnie z olejem do uzyskania jednorodnej konsystencji. Polać babkę, poczekać do zastygnięcia.

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne? Biuro prasowe
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Transport

Rośnie skala agresji na polskich drogach. Problemem jest nie tylko nadmierna prędkość, ale też jazda na zderzaku

Za kilka dni zaczynają się wakacje, czyli statystycznie najniebezpieczniejszy czas na drogach. Wśród głównych przyczyn takich zdarzeń na prostych odcinkach drogi są nadmierna prędkość i jazda na zderzaku. Zarządca autostrady A4 Katowice–Kraków w ramach kampanii „Nie zderzakuj. Posłuchaj. Jedź bezpiecznie” zwraca uwagę na zjawisko agresji na polskich drogach i przypomina, że bezpieczeństwo zaczyna się od osobistych decyzji kierowcy.

Muzyka

Alicja Węgorzewska: Czuję się ambasadorką polskiej kultury. Czasami dokonuję niepopularnych wyborów, ale moje pomysły są bardzo odkrywcze

Dyrektor Warszawskiej Opery Kameralnej została uhonorowana prestiżową nagrodą ShEO Awards 2025 w kategorii „Ambasadorka polskiej kultury” i jak podkreśla, w stu procentach na nią zasłużyła. Przyznawane przez tygodnik „Wprost” wyróżnienie trafia bowiem do kobiet, które zmieniają świat, a Alicja Węgorzewska czyni to od lat, nadając polskiej kulturze operowej zupełnie nowy wymiar. Tym razem szczególne uznanie otrzymała za stworzenie i rozwijanie Festiwalu Mozart Junior. W tym roku odbywa się już jego szósta edycja.