Smacznych świąt z bakaliami KRESTO
Suszone owoce i chrupkie orzechy są nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych tradycji kulinarnych. Ich bogactwo smaków i wartości odżywczych sprawia, że są niezastąpionym składnikiem wielu potraw, bez których trudno wyobrazić sobie najpyszniejsze święta w roku. Bakalie KRESTO doskonale wpisują się w uroczyste menu, dodając potrawom niepowtarzalnego charakteru.
Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie
Święta Bożego Narodzenia to czas, gdy na stołach królują aromatyczne wypieki. Mak KRESTO jest niezastąpiony w tradycyjnym makowcu czy kutii, z kolei rodzynki KRESTO, zarówno klasyczne, jak i te w wersji Jumbo, dodadzą sernikom niepowtarzalnej słodyczy i zadbają o ich soczystość. Orzechy włoskie KRESTO wzbogacą świąteczne pierniki oraz keksy w chrupiącą nutę, a suszone morele i figi KRESTO doskonale będą komponować się z bakaliowymi ciasteczkami, tworząc niepowtarzalną mieszankę smaków idealną na zimowe wieczory.
Wytrawne dania z nutą słodyczy
Bakalie doskonale sprawdzają się nie tylko w deserach, ale również w daniach wytrawnych. Orzechy nerkowca KRESTO stanowią idealny dodatek do sałatek czy farszów mięsnych, wzbogacając ich smak i wartość odżywczą. Pestki dyni KRESTO mogą być wykorzystane w daniach z kapusty czy jako posypka do zup kremów, z kolei suszone śliwki KRESTO, dzięki swojemu głębokiemu aromatowi, wspaniale komponują się z duszoną kapustą, pieczeniami i bigosem.
Do chrupania między posiłkami
W tym wyjątkowym czasie warto zadbać o wartościowe przekąski dla gości. Mieszanka KRESTO, zawierająca mix słonecznika, pestek dyni i orzechów pinii, to smaczna alternatywa dla słodyczy. Może być ona podawana w formie lekkiej przegryzki między posiłkami jako dodatek do sałatek lub składnik świątecznych ciasteczek. To idealna propozycja dla tych, którzy w świątecznym okresie pragną połączyć tradycję z troską o dobre samopoczucie i zdrowe nawyki.
Do jedzenia i… ozdoby
Bakalie mogą pełnić również funkcję dekoracyjną. Migdały w płatkach czy słupkach KRESTO doskonale nadają się do ozdabiania wypieków, a wiórki kokosowe KRESTO to idealny dodatek do świątecznych ciasteczek lub jako posypka do deserów z egzotyczną nutą. Wykorzystanie chrupiących orzechów i suszonych owoców KRESTO w świątecznych potrawach to doskonały sposób na podkreślenie ich wyjątkowego charakteru i smaku.
CENY:
Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł
Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,89 zł, 500g – 13,99 zł/szt.
Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 300g – 22,69 zł
Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 6,09 zł, 200g – 11,69 zł, 400g – 23,19 zł
Figi suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 13,59 zł
Orzechy nerkowca marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 9,09 zł; 200 g – 17,49 zł; 400g – 34,79 zł, 500g – 43,29 zł
Pestki dyni marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,89 zł; 200g – 11,69 zł; 500g – 28,59 zł
Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79 zł, 200g – 9,09 zł, 400g – 17,99 zł/szt.
KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/ORZ.PINII
Dostępne gramatury: 50 g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 50g – 3,59 zł, 300g – 18,19 zł
Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 7,99 zł/szt.
Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g – 7,99 zł, 150g – 11,39 zł/szt.
Wiórki kokosowe marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g
Sugerowana cena detaliczna: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,99 zł

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.