Smacznych świąt z bakaliami KRESTO
Suszone owoce i chrupkie orzechy są nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych tradycji kulinarnych. Ich bogactwo smaków i wartości odżywczych sprawia, że są niezastąpionym składnikiem wielu potraw, bez których trudno wyobrazić sobie najpyszniejsze święta w roku. Bakalie KRESTO doskonale wpisują się w uroczyste menu, dodając potrawom niepowtarzalnego charakteru.
Ciasta i ciasteczka na Boże Narodzenie
Święta Bożego Narodzenia to czas, gdy na stołach królują aromatyczne wypieki. Mak KRESTO jest niezastąpiony w tradycyjnym makowcu czy kutii, z kolei rodzynki KRESTO, zarówno klasyczne, jak i te w wersji Jumbo, dodadzą sernikom niepowtarzalnej słodyczy i zadbają o ich soczystość. Orzechy włoskie KRESTO wzbogacą świąteczne pierniki oraz keksy w chrupiącą nutę, a suszone morele i figi KRESTO doskonale będą komponować się z bakaliowymi ciasteczkami, tworząc niepowtarzalną mieszankę smaków idealną na zimowe wieczory.
Wytrawne dania z nutą słodyczy
Bakalie doskonale sprawdzają się nie tylko w deserach, ale również w daniach wytrawnych. Orzechy nerkowca KRESTO stanowią idealny dodatek do sałatek czy farszów mięsnych, wzbogacając ich smak i wartość odżywczą. Pestki dyni KRESTO mogą być wykorzystane w daniach z kapusty czy jako posypka do zup kremów, z kolei suszone śliwki KRESTO, dzięki swojemu głębokiemu aromatowi, wspaniale komponują się z duszoną kapustą, pieczeniami i bigosem.
Do chrupania między posiłkami
W tym wyjątkowym czasie warto zadbać o wartościowe przekąski dla gości. Mieszanka KRESTO, zawierająca mix słonecznika, pestek dyni i orzechów pinii, to smaczna alternatywa dla słodyczy. Może być ona podawana w formie lekkiej przegryzki między posiłkami jako dodatek do sałatek lub składnik świątecznych ciasteczek. To idealna propozycja dla tych, którzy w świątecznym okresie pragną połączyć tradycję z troską o dobre samopoczucie i zdrowe nawyki.
Do jedzenia i… ozdoby
Bakalie mogą pełnić również funkcję dekoracyjną. Migdały w płatkach czy słupkach KRESTO doskonale nadają się do ozdabiania wypieków, a wiórki kokosowe KRESTO to idealny dodatek do świątecznych ciasteczek lub jako posypka do deserów z egzotyczną nutą. Wykorzystanie chrupiących orzechów i suszonych owoców KRESTO w świątecznych potrawach to doskonały sposób na podkreślenie ich wyjątkowego charakteru i smaku.
CENY:
Mak marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 6,49 zł; 500g – 15,72 zł
Rodzynki marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g, 500g
Sugerowana ceny detaliczne: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,89 zł, 500g – 13,99 zł/szt.
Orzechy włoskie marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 7,89 zł; 200g – 15,19 zł; 300g – 22,69 zł
Morele suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 6,09 zł, 200g – 11,69 zł, 400g – 23,19 zł
Figi suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 200g
Sugerowane ceny detaliczne: 200g – 13,59 zł
Orzechy nerkowca marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 9,09 zł; 200 g – 17,49 zł; 400g – 34,79 zł, 500g – 43,29 zł
Pestki dyni marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 500g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 5,89 zł; 200g – 11,69 zł; 500g – 28,59 zł
Śliwki suszone marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 200g, 400g
Sugerowane ceny detaliczne: 100g – 4,79 zł, 200g – 9,09 zł, 400g – 17,99 zł/szt.
KRESTO SŁONECZNIK/DYNIA/ORZ.PINII
Dostępne gramatury: 50 g, 300g
Sugerowane ceny detaliczne: 50g – 3,59 zł, 300g – 18,19 zł
Migdały Słupki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g
Sugerowane ceny detaliczne: 7,99 zł/szt.
Migdały Płatki marki KRESTO
Dostępne gramatury: 100g, 150g
Sugerowane ceny detaliczne: 100 g – 7,99 zł, 150g – 11,39 zł/szt.
Wiórki kokosowe marki KRESTO
Dostępna gramatura: 100g, 200g
Sugerowana cena detaliczna: 100g – 3,19 zł, 200g – 5,99 zł
![Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd! Biuro prasowe](/files/_uploaded/glownekonf_46495063,w_169,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
![Ciasta na sylwestrowy stół](/files/_uploaded/glownekonf_1223549995,w_300,wo_300,ho_169,_small.jpg)
Ciasta na sylwestrowy stół
![Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]](/files/_uploaded/glownekonf_974598057,w_300,wo_300,ho_169,r_png,_small.png)
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-innowacje_1.png)
Jedynka Newserii
![](/files/1922771799/n-biznes_1.png)
Teatr
![](/files/1922771799/olbrychski-urodziny-foto-ram,w_274,_small.jpg)
Daniel Olbrychski: Praca mnie konserwuje, gdybym nie grał, tobym się błyskawicznie zestarzał. Walczę, żeby widzowie nie dostrzegali na scenie mojej osiemdziesiątki
Daniel Olbrychski uznawany jest za jednego z najwybitniejszych aktorów filmowych i teatralnych swojego pokolenia. W dorobku ma wiele znakomitych ról i już od dawna mógłby odcinać kupony od sławy, ale jak podkreśla – nie zamierza rezygnować z pracy. Z przyjemnością przyjmuje kolejne propozycje zawodowe i mierzy się z nowymi rolami, bo dzięki takiej aktywności nie czuje upływającego czasu. Za trzy tygodnie artysta będzie świętował okrągłe urodziny.
Edukacja
Idea STEM zmienia podejście do edukacji dzieci na całym świecie. Doświadczanie i współpraca zamiast wykładów
![](/files/1922771799/edukacja-stem-foto,w_133,_small.jpg)
Odejście od wykładowej metody prowadzenia zajęć na rzecz doświadczeń, współpracy i partnerskich relacji z nauczycielem to podstawowe założenia idei edukacyjnej STEM. Ma ona wspierać rozwój dzieci i młodzieży w kierunkach, jakie wytycza zmieniająca się rzeczywistość i na jakie nastawiony będzie rynek pracy za kilka lat. Globalnie rynek edukacji STEM do końca dekady podwoi swoje przychody. Ten światowy trend jest obserwowany i rozwijany również w Polsce, m.in. poprzez projekt STEM Kindloteka.
Handel
Finansowanie, technologia i wola polityczna sprzyjają walce o klimat. Dołączają do niej także konsumenci
![](/files/1922771799/spoleczenstwo-goz-foto-4,w_133,_small.jpg)
Eksperci apelują o intensyfikację wysiłków na rzecz ochrony klimatu. Tym bardziej że teraz są ku temu sprzyjające warunki: finansowanie, wola polityczna i zaawansowane technologie. Coraz częściej idzie za tym także gotowość społeczeństwa do zmian. Choć w kontekście zielonej rewolucji mówi się przede wszystkim o transformacji energetycznej i ograniczaniu emisji CO2, dbanie o zmiany zaczyna się również na poziomie decyzji konsumenckich. Polacy mają tego świadomość i wdrażają proekologiczne nawyki w codzienną rutynę i zakupy.