Komunikaty PR

Smak i pasja ocenione na pięć gwiazdek

2024-12-04  |  01:00
Biuro prasowe

Tegoroczna edycja warsztatów w Akademii Kulinarnej Amica to czas pełen kulinarnych wyzwań, nowych smaków i inspiracji, które przyciągnęły zarówno początkujących pasjonatów gotowania, jak i bardziej doświadczonych uczestników. Wszystkie miejsca na warsztaty zostały wyprzedane, a opinie uczestników wskazują na ich wyjątkową jakość – Akademia może pochwalić się oceną 5 gwiazdek w Google. Co więcej, wielu uczestników wraca regularnie, co świadczy o tym, że formuła zajęć trafia i spełnia ich oczekiwania.

W ofercie warsztatów znalazły się różnorodne tematy, pozwalające na podróż przez kulinarne tradycje z różnych stron świata. Kuchnia hiszpańska, meksykańska, gruzińska czy wegańska to tylko niektóre z propozycji, które czekały na uczestników. Dzięki pracy w małych grupach uczestnicy mogli liczyć na indywidualne wsparcie doświadczonych szefów i pasjonatów kuchni. Trzygodzinne spotkania pozwalały nie tylko poznać nowe techniki kulinarne, ale także zgłębić tajniki przygotowywania regionalnych potraw, takich jak aromatyczna paella, idealne tacos czy wegańskie dania na bazie sezonowych składników.

– Powracający uczestnicy to dla nas motywacja do dalszej pracy. Cieszymy się, że nasze warsztaty stają się miejscem, gdzie można nie tylko nauczyć się gotowania, poznać najnowsze urządzenia, ale także spotkać ludzi o podobnych pasjach i zainteresowaniach – podkreśla zespół Akademii Kulinarnej Amica. – Wyjątkowe jest także miejsce, w którym odbywają się spotkania. Showroom Amica tworzy unikalną atmosferę, która sprzyja kulinarnym podróżom.

Warsztaty Akademii to także przestrzeń wspólnych doświadczeń i wymiany doświadczeń w przyjaznej, kameralnej atmosferze. W czasie degustacji przygotowanych dań (często zaraz po ich przygotowaniu) można podzielić się spostrzeżeniami dotyczącymi przygotowywania dania. Dla osób, które chcą kontynuować kulinarne przygody w domu, dostępne są ebooki z przepisami, które pozwalają kontynuować eksperymenty kulinarne.

Przyszły rok zapowiada się równie interesująco. Akademia już teraz pracuje nad ofertą kolejnych warsztatów, które ponownie umożliwią uczestnikom odkrywanie nowych smaków i technik kulinarnych. Szczegóły dotyczące terminów i rezerwacji będą dostępne na stronie internetowej Akademii.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.