Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z zioł
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.
Kiedy nadchodzą pierwsze październikowe dni, chętnie wracamy do kuchni, by przyrządzać rozgrzewające potrawy. Wśród jesiennych specjałów szczególną popularnością cieszą się zupy. Pełne sezonowych warzyw, intensywne w smaku i sycące, stanowią idealny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie na kolację. Aby je wzbogacić, nadać dodatkowej tekstury, warto sięgnąć po chrupiące pestki dyni, prażone ziarna czy aromatyczne zioła, które doskonale dopełniają ich jesiennego charakteru.
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! to produkt, który idealnie wpisuje się w sezonowe gotowanie. Soczyste i aromatyczne suszone pomidory dodają potrawie wyrazistego smaku, a pestki dyni chrupkości i jesiennego charakteru. Olej wzbogacony mieszanką aromatycznych ziół można wykorzystać do podsmażenia warzyw przed ich ugotowaniem, by każda łyżka zupy nabrała niepowtarzalnego aromatu.
Wykorzystaj w kuchni Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!. i przygotuj pełną jesiennych aromatów Gęstą zupę z soczewicy >> https://wole-ole.pl/recipes/gesta-zupa-z-soczewicy-i-suszonych-pomidorow/
Więcej pysznych propozycji na dania z warzywnymi przekąskami OLE! znajdziesz w PRZEPIŚNIKU OLE! na: www.wole-ole.pl
__________________________
Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 305 ml
Cena: ok. 16 zł

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Żywienie

Sylwia Bomba: Stosuję zasadę żywieniową 80/20. Raz w tygodniu jem z córką kebaba i organizm wybacza mi to
Influencerka przekonuje, że są takie momenty czy okoliczności, kiedy w swoim jadłospisie pozwala sobie na więcej. Jej zdaniem każdy powinien robić sobie taki „oszukany dzień” i spełniać wtedy swoje zachcianki żywieniowe. Oczywiście nie po to, żeby się najeść do syta, ale zaspokoić apetyt chociażby na coś słodkiego. Sylwia Bomba przyznaje, że do jej dietetycznych grzeszków należą: kebab, popcorn i cola.
Problemy społeczne
Duża zmiana w organizacji pracy w firmach. Elastyczność wśród najważniejszych oczekiwań pracowników

Dotychczasowe modele organizacji pracy w firmach nie zawsze odpowiadają na wyzwania przyszłości. Ostatnie lata zmieniły zasady gry na rynku pracy i teraz elastyczność liczy się na nim bardziej niż kiedykolwiek wcześniej. Elastyczny model pracy staje się jednym z bardziej oczekiwanych benefitów, a dla firm jest to sposób na przyciągnięcie talentów. Kolejnym jest wykorzystanie innowacyjnych narzędzi technologicznych. To jednak wymaga zarówno od pracowników, jak i od pracodawców zaangażowania w ciągłe podnoszenie kompetencji.
Gwiazdy
Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj

Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.