Smaki lata w jesiennej kuchni. Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze s
Jesień to czas, kiedy poszukujemy rozgrzewających i aromatycznych dań, które doskonale wpisują się w klimat chłodniejszych dni. Warto jednak na chwilę przywołać smaki lata, które mogą urozmaicić sezonowe potrawy. Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to produkt, który idealnie połączy słoneczną esencję lata z głębokimi smakami jesieni.
W listopadzie, kiedy często sięgamy po kremy z dyni, pieczone warzywa czy zapiekanki, suszone pomidory stają się niezastąpionym dodatkiem. Ich intensywny smak, wzbogacony aromatycznymi ziołami i chrupiącymi pestkami słonecznika, doskonale współgra z jesiennymi przepisami. Dzięki tej kombinacji potrawy zyskują nie tylko dodatkowy smak, ale również teksturę, która sprawia, że każdy kęs jest wyjątkowy. Forma cienkich paseczków, dodatkowo ułatwia i przyspiesza przygotowanie posiłków.
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE! to produkt, który pozwala cieszyć się smakami lata przez cały rok, a jednocześnie stanowi doskonałą bazę do kreowania wykwintnych jesiennych dań. Idealnie sprawdza się w sałatkach, makaronach, czy jako dodatek do pieczonych mięs i warzyw. Szukając inspiracji na szybki, sycący obiad wypróbuj przepis na Makaron z grzybami i suszonymi pomidorami - https://wole-ole.pl/recipes/makaron-z-grzybami-i-suszonymi-pomidorami-w-paskach-w-oleju-ziolami-ze-sloneczkiem-ole/, propozycję, która zachwyci Ciebie i domowników.
Po więcej inspiracji zapraszamy na www.wole-ole.pl. Odkryj pyszny smak śródziemnomorskich przekąsek z Przepiśnikiem OLE!
__________________________
Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami ze słonecznikiem OLE!
Pojemność: 305 ml Cena: ok. 16 zł

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.