Komunikaty PR

Smakowity pomysł na wiosenną przekąskę

2022-04-21  |  11:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Przed nami coraz cieplejsze i dłuższe dni. Nie dziwi więc, że coraz częściej mamy ochotę na urozmaicenie i wzbogacenie smaku codziennych potraw np. poprzez wykorzystanie sezonowych, kolorowych warzyw. Idealnym rozwiązaniem jest zastosowanie ich w prostej i pysznej wiosennej przekąsce.

Wiosna to także czas kiedy częściej sięgamy po nowe, urozmaicone smaki w kuchni. Przedstawiamy pomysł na apetyczną i nowoczesną przekąskę z… tradycyjną, aromatyczną Musztardą Kielecką. Co ciekawe – jest to jeden z najbardziej cenionych  sosów w polskiej kuchni, który pojawił się po raz pierwszy na naszych stołach już 90 lat temu i do dzisiaj cieszy się dużą popularnością. Pomimo to - a może właśnie dzięki temu - to  wciąć doskonały i niezastąpiony dodatek do dressingów, wszelkiego typu sałatek oraz przekąsek na zimno, jak i na ciepło.

Banalne i niebanalne jednocześnie

Kanapki to przekąski nie tylko szybkie w przygotowaniu, ale także bardzo uniwersalne. Można tworzyć je na wiele różnych sposobów, dzięki czemu doskonale sprawdzają się praktycznie przy każdej okazji. Na lunch w trakcie pracy, na dłuższą nieobecność w domu czy na…  wiosenne wyprawy. O tej porze roku warto wzbogacić je o świeże, kolorowe i niezwykle apetyczne warzywne dodatki. Do przygotowania „wiosennych” kanapek będziemy potrzebowali:

  • 150 g ulubionej szynki
  • parę liści zielonej sałaty
  • 3 bułki
  • czerwona cebula
  • pomidor
  • awokado
  • pół łyżki soku z limonki
  • 1 mały ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki Musztardy Kieleckiej delikatesowej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny

Bułki przekrajamy na pół. Jako dodatki warto wykorzystać sałatę, pokrojoną szynkę, pomidora i czerwoną cebulę. Kanapki smakują wyśmienicie jeśli przygotujemy do nich guacamole. Na początek dokładnie myjemy awokado, kroimy na pół, wyjmujemy pestkę a miąższ wydrążamy łyżką i przekładamy na płaski talerz. Dokładnie rozgniatamy awokado za pomocą widelca aż powstanie gładka maska. Dodajemy sok z limonki, ząbek czosnku, jogurt naturalny i przyprawiamy solą i pieprzem dla smaku. Całość dokładnie mieszamy i nakładamy na pokrojone bułki. Następnie sięgamy po wcześniej przygotowaną szynkę i warzywa. Na koniec czas przyrządzić sos musztardowo-miodowy. Do małej miseczki dodajemy Musztardę Kielecką delikatesową, miód i sok z cytryny. Mieszamy i polewamy górną warstwę bułki po czym „zamykamy” drugą połówką pieczywa.

Sugerowana cena Musztarda Kielecka delikatesowa: ok. 3 zł brutto / 190 g

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polski e-commerce rośnie w siłę. Konsumentów przyciągają przede wszystkim promocje

Rynek e-commerce w Polsce jest już wart ok. 152 mld zł. Rośnie zarówno częstotliwość zakupów, jak i średnia wartość koszyka – wynika z raportu Strategy&. Polacy doceniają wygodę zakupów przez internet, szybką dostawę i łatwy zwrot. Coraz częściej zwracają też uwagę na cenę i chętnie korzystają z promocji. To właśnie ten trend wykorzystuje Amazon.pl, organizując co roku festiwal z okazji Prime Day. W tym roku zaplanowano go po raz pierwszy aż na cztery dni: 8–11 lipca, a nie dwa jak w poprzednich latach.

Problemy społeczne

Do 2029 roku rynek pracy skurczy się o milion pracowników. Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone dotąd zawodowo grupy [DEPESZA]

W latach 2020–2029 zmiana struktury społecznej doprowadzi do skurczenia się rynku pracy aż o milion pracowników. Trend ten wymusi na pracodawcach konieczność podejmowania konkretnych działań zmierzających do aktywizacji pomijanych dotąd grup społecznych. – Inkluzywność to nie tylko kwestia etyczna, to strategiczna odpowiedź na kryzys demograficzny i niedobór siły roboczej – wskazuje Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.