Komunikaty PR

Sokołów zaprasza na wielkiego grilla!

2024-05-27  |  12:05
Biuro prasowe

Grillowanie to dla wielu z nas symbol wiosenno-letniego sezonu. I trudno się dziwić, bo ma ono naprawdę wiele zalet. Z jednej strony to prosty i szybki sposób, by przyrządzić wyśmienite dania o niepowtarzalnym aromacie i smaku. Takich kulinarnych wrażeń nie zapewni podniebieniu żaden piekarnik czy patelnia! Z drugiej strony to doskonały pretekst do spotkania z rodziną i przyjaciółmi na świeżym powietrzu – wspólne przyrządzanie potraw to fantastyczna forma spędzania wolnego czasu. A po trzecie – grillowanie jest naprawdę proste! Dania z rusztu nie wymagają pracochłonnych przygotowań, nie trzeba także mieć specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy wybrać wysokiej jakości produkty, by szybko i łatwo przygotować wyśmienity posiłek.

Grillowa klasyka gatunku

Co Polacy najczęściej kładą na ruszcie? Oczywiście klasyczne kiełbasy, jak sokołowska Brocka i Śląska. Unikalny smak kiełbasy Brockiej uwydatnia specjalna kompozycja przypraw na czele z gorczycą, pieprzem i nutą czosnku. Natomiast smak Śląskiej niezmiennie zaskakuje wyczuwalnym wędzeniem. Niezależnie od grillowych preferencji stopnia wypieczenia tych kiełbas, każda forma podania pozwoli docenić ich walory smakowe. A przyjemnie chrupiącą po przypieczeniu skórkę docenią i dorośli, i młodsi fani BBQ. Dla tych, dla których nie ma grilla bez karkówki, Sokołów ma wyśmienitą Karkówkę grillową, czyli soczyste wieprzowe mięso, aromatycznie przyprawione i zamarynowane, kruche i o lekko pikantnym smaku, podbitym nutami czosnku i papryki. Natomiast nawinięta na patyczek bambusowy Karkówka rolowana Sokołów sprawdzi się jako smaczna i aromatyczna grillowa przekąska, ponieważ jest niezwykle wygodna i poręczna. Na ruszt warto wrzucić także Boczek grillowy Sokołów, czyli plastry boczku wieprzowego zamarynowane w starannie dobranych przyprawach, z wiodącym akcentem pieprzu, papryki i cebuli. Po upieczeniu na chrupiąco zmienią się w naprawdę wyśmienity przysmak! Boczek ma również swoją wersję „na patyczku” – to Boczek rolowany Sokołów, przyprawiony czosnkiem, papryką i pieprzem. Idealnie wpisuje się w klimat barbecue, a jego smakiem można delektować się bez użycia sztućców. Na liście ulubionych grillowych klasyków nie może też zabraknąć kaszanki. Kaszanka grillowa Sokołów ma dodatek chrupiącego boczku, który podkreśla jej oryginalny smak. Doskonale się sprawdzi podczas biesiadowania „pod chmurką”.

Nowości 2024, czyli tego warto spróbować!

Tego lata warto też sięgnąć po ciekawe nowości z asortymentu Sokołów Grill House, które urozmaicą grillowe menu. Bekon w stylu angielskim to połączenie części schabu z boczkiem w aromatycznej marynacie pieprzowej. Sokołów przygotował także różne warianty Boczku w marynatach: słodko-pikantnej, czosnkowo-imbirowej oraz śliwkowej. To soczyste i kruche mięso w wygodnych plastrach, które wystarczy po prostu wrzucić na ruszt.

Wyjątkową propozycją Sokołowa na ten sezon są Tomahawki wieprzowe, czyli najwyższej jakości steki wieprzowe, przygotowane ze schabu z kością wieprzową. Ich smak podbijają marynaty: prowansalska, pełna aromatycznych ziół i baskijska, z nutą papryki i pieprzu.

W linii Sokołów Grill House można znaleźć też bałkański przysmak, czyli cevapcici. Cevapcici jalapeno to doskonałe, aromatyczne mięso wieprzowo-wołowe. Wiodącymi przyprawami w tej propozycji są papryczki, dobrze wyczuwalna jest także nuta czosnku. Dla fanów burgerów Sokołów przygotował zaś Burgera wołowego z warzywami i czarnuszką. To doskonały i zaskakujący burger wołowy, który łączy mięso i warzywa w proporcji 80/20. Naturalne przyprawy i wysoka zawartość białka – ten burger to ma!

Posypane, faszerowane, nadziane… - to nowe kiełbaski!

Warto sięgnąć również po nowe, oryginalne kiełbaski Sokołowa. I nie są to „zwykłe” kiełbaski! Pierwszą propozycją są Kiełbaski posypane – czyli wieprzowe kiełbaski w kruchej osłonce, do szybkiego opieczenia na grillu, posypane przyprawami, które znajdują się pod osłonką, dzięki czemu nie spadają z produktu. Do wyboru są dwa warianty – Kiełbaski posypane paprykowe, z aromatyczną przyprawą na bazie papryki oraz Kiełbaski posypane przyprawą winzer steak, na bazie intensywnego czosnku i cebuli. Kolejnym nowym grillowym pomysłem Sokołowa są Kiełbaski faszerowane – czyli kiełbaski wieprzowe nacinane i wypełnione smakowitym farszem, w dwóch wariantach: ser cheddar i papryka jalapeno (przyjemnie pikantne, z idealnie zestawionym bukietem przypraw) oraz szarpana wołowina i ser cheddar (z kruchą, soczystą, gotowaną wołowiną i wyrazistym serem). Natomiast Kiełbaski z nadzieniem 1000 wysp to kiełbaski wieprzowo-drobiowe, nadziane sosem „tysiąca wysp”. Świetnie sprawdzą się także zaserwowane w bułce jako nowy pomysł na hot-doga.

Kabanosy na grilla? Jak najbardziej!

Kolejna zaskakująca nowość Sokołowa to Kabanosy grillowe, czyli wyśmienite wieprzowo-wołowe kabanosy z grilla, w delikatnych i kruchych osłonkach, z wyczuwalnymi nutami czosnku i pieprzu. Bardzo szybko się grillują, więc mogą stanowić formę przystawki przed głównym menu. Są dostępne w dwóch wariantach: łagodne oraz z boczkiem.

Tegoroczne grillowanie z Sokołowem zapowiada się wyjątkowo pysznie!

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu Biuro prasowe
2024-07-23 | 01:00

Grillowanie z VEGETA Natur: niezwykłe smaki na Twoim talerzu

Słoneczne i ciepłe dni zachęcają do spędzenia wolnego czasu poza domem. To dobry moment, aby przenieść rodzinny obiad lub spotkanie z przyjaciółmi na świeże powietrze i
Żywienie Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo
2024-07-22 | 16:50

Celebruj Światowy Dzień Sernika i nie tylko z letnią ofertą ciast w Tchibo

Czy jest coś lepszego niż rozkoszowanie się letnimi smakami z filiżanką ulubionej kawy w ręku? Dzięki nowościom dostępnym w coffee barach Tchibo sprawienie sobie tej przyjemności
Żywienie Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku
2024-07-22 | 12:00

Oliwki drylowane czarne OLE! Śródziemnomorski smak zamknięty w słoiczku

Aromatyczne Oliwki drylowane czarne OLE!  to przekąska, która porywa w kulinarną podróż. Wyśmienite jako klasyczny dodatek do pizzy, oczarują smakoszy również

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Podatki od żywności wysokoprzetworzonej mogą pomóc walczyć z otyłością. Wpływy z nich można przeznaczyć na dopłaty do zdrowego jedzenia

Nie tylko napoje słodzone, jak ma to miejsce w Polsce, ale i cała niezdrowa żywność powinna być objęta dodatkowym opodatkowaniem – przekonują badacze z Centrum Ekonomiki Zdrowia i Polityki Innowacji w Imperial College Business School, którzy przyjrzeli się wynikom badań w tym zakresie z całego świata. Pieniądze z podatku od żywności wysokoprzetworzonej, z dużą zawartością soli czy cukru, powinny ich zdaniem zostać spożytkowane na dopłaty do zdrowego jedzenia. Okazuje się, że zwłaszcza w krajach o niskich i średnich dochodach to czynnik ekonomiczny decyduje o wyborze niezdrowego jedzenia, które jest mocno reklamowane i często tańsze.

Gwiazdy

Aleksandra Popławska: Pomysł na trenowanie boksu zrodził się u mnie z fascynacji Sashą Sidorenko. Dyscyplina ta wymaga skupienia, a właśnie tego mi na co dzień brakuje

Aktorka zaznacza, że trenuje boks, bo pozwala jej nauczyć się trzeźwo myśleć, analizować i szybko podejmować decyzje. Z uprawiania tej dyscypliny czerpie sporą przyjemność, zwłaszcza że robi to pod okiem mistrzyni – Sashy Sidorenko. Aleksandra Popławska podkreśla, że dla niej nie tyle liczy się zwycięstwo na ringu, ile taktyka gry, jaką przyjmuje się wobec przeciwnika.