Komunikaty PR

Sos Kielecki chrzanowy – wyrazisty dodatek

2023-01-27  |  01:00
Biuro prasowe
Kontakt
Best Brands PR
Best Brands PR

Słomińskiego
00-195 Warszawa
bestbrandspr|bestbrandspr.pl| |bestbrandspr|bestbrandspr.pl
0-22 251 66 86
www.bestbrandspr.pl

Czasami szukamy oryginalnych, nowych dodatków, aby podkreślić smak potraw. Okazuje się jednak, że najlepsze rozwiązania są obecne w polskiej kuchni od wielu lat. Właśnie tak jest z chrzanem. Jego charakterystyczny smak i niezwykły aromat został zamknięty przez  Wytwórczą Spółdzielnię Pracy „Społem” w małym słoiczku Sosu  Kieleckiego chrzanowego.

Nie jest jednoznacznie dowiedzione skąd chrzan znalazł się na polskich ziemiach. Przypuszcza się, że mógł trafić do Polski ze wschodnich terenów bądź z obszaru Morza Śródziemnego. Wiadomo, że szerzej w naszym kraju został poznany i doceniony prawdopodobnie w okresie średniowiecza. Wykorzystywany był wówczas nie tylko jako przyprawa, ale również jako środek leczniczy – zewnętrznie m.in. w bólach różnego pochodzenia (w formie okładów) oraz wewnętrznie jako lek na dolegliwości trawienne.

Obecnie kojarzy nam się przede wszystkim z kuchnią. W naszej kulinarnej tradycji dominują potrawy, które w większości bazują na różnego rodzaju mięsach – pieczonych, gotowanych czy smażonych. Często potrzebują one „wzmocnienia”. Soczysty schab ze śliwką czy też pasztet smakują zdecydowanie ciekawiej w towarzystwie Sosu Kieleckiego chrzanowego. Doskonale sprawdzi się także jako sos do sałatek, znakomicie podkreśli smak ryb i jajek czy idealnie skomponuje się z deską serów i wędlin.

Sos Kielecki chrzanowy WSP „Społem” dzięki dużej (8,5%) zawartości chrzanu wyróżnia się charakterystycznym smakiem i bogatym aromatem. Jest wyrazisty, ale nie ostry. Wyróżnia go także jednolita konsystencja i jasna, apetyczna barwa. Sos Kielecki chrzanowy to niezwykle interesująca propozycja na naszym rynku.

Sugerowana cena Sosu Kieleckiego chrzanowego: 4,20 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Best Brands PR
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Edukacja

Poznanie osobowości kota kluczem do prawidłowej opieki nad nim. Wsparciem może być spotkanie z behawiorystą

Z ogólnopolskiego badania „Zachowanie, osobowość i codzienność kotów” przeprowadzonego przez WHISKAS wynika, że aż 85 proc. opiekunów traktuje koty jako pełnoprawnych członków rodziny, 65 proc. uważa je za swoich najlepszych przyjaciół, a 61 proc. – za powierników codziennych myśli i emocji. Koty potrzebują jednak odpowiedzialnej opieki. Podobnie jak ludzie, mają różne typy osobowości i potrzeby behawioralne, których zaspokajanie jest kluczem do osiągnięcia kociego dobrostanu. W przypadku zauważenia niepokojących objawów u swojego pupila pomocna może być rozmowa z behawiorystą.

Media

Hubert Urbański: Teraz uczestnicy „Milionerów” przejdą wieloetapowe castingi. Chcemy mieć osoby z największą wiedzą

Gospodarz teleturnieju zdradza, że teraz format nagrywany jest w bardziej nowoczesnym studio. Zmieniły się także zasady castingu. Zanim bowiem dany uczestnik zostanie zaproszony do studia i stanie do walki o nagrodę główną, musi przejść wnikliwą weryfikację online. Hubert Urbański uważa, że pozwala to na dokładniejszą ocenę potencjału każdego kandydata i w ten sposób udaje się wybrać najlepszych z najlepszych, więc poziom będzie niezwykle wysoki.