Stawiamy na zielone! - Rukola marki Eisberg
Orchidea Creative Group
ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/
Poszukując lekkostrawnego, bogatego w wartości odżywcze składnika, który najprostszej potrawie nada wyrazistego smaku i koloru, warto zaopatrzyć się w Rukolę marki Eisberg. Produkt daje naprawdę duże pole do popisu w kuchni, zawiera szereg wartości odżywczych i co ważne – jest umyty, gotowy do spożycia od zaraz.
Wraz z nowym rokiem wielu z nas rozpoczyna realizację noworocznych postanowień. Niejednokrotnie są one związane ze zmianami nawyków żywieniowych, które bezpośrednio przekładają się na jakość i komfort życia. Popularnością cieszą się dieta wegeteriańska i wegańska, nie brakuje też zwolenników fleksitarianizmu, polegającego na ograniczeniu spożywania posiłków mięsnych. Pozostaje jednak pytanie – jakie produkty wybierać, aby roślinne menu nie wiało nudą, a było urozmaicone i smaczne? Obok produktów na bazie zbóż, strączków i owoców, warto postawić na sałaty, z których wyczarujemy różnorodne dania.
W naszym kraju niezmiennie jedną z najpopularniejszych sałat pozostaje rukola. Dlaczego korzystnie jest włączyć ją do codziennego menu? Argumenty są mocne i niepodważalne. Rukola marki Eisberg ma specyficzny, lekko orzechowy smak, dlatego wzorowo zda egzamin jako dodatek do kanapek, baza orientalnych sałatek oraz dodatek do popularnych włoskich przysmaków: pizzy czy pesto. Idealnie sprawdzi się też w połączeniu z serami, bądź bardziej odważnie – w kompozycji z niecodziennymi owocami: karambolą, pomelo lub rambutanem. Rukola odporna jest na wysokie temperatury, dzięki czemu możemy swobodnie dodać ją do zup-kremów, frittaty czy past. Na tym jednak lista jej zalet się nie kończy. Warto jeść Rukolę, gdy borykamy się z przeziębieniem - zawiera bowiem sporo witaminy C. Dodatkowo jest sprzymierzeńcem w walce z nadprogramowymi kilogramami – wszystko dzięki błonnikowi, który wspomaga pracę jelit. W Rukoli znajdziemy też dużo witaminy K, A oraz minerałów - takich jak żelazo czy potas.
Zwłaszcza teraz - w okresie zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony, warto przychylnym okiem spojrzeć na Rukolę i wykorzystać jej liczne właściwości podczas codziennych, kulinarnych eksperymentów.
Rukola marki Eisberg
Gramatura: 100 g
Sugerowana cena: ok. 4,50 zł
___________________________________________________________________________________
Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.
www.eisberg.pl/

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień
Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.
Ochrona środowiska
Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.
Moda
Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.