Komunikaty PR

Stawiamy na zielone! - Rukola marki Eisberg

2020-01-20  |  12:20
Biuro prasowe
Kontakt
Sylwia Makowska
Orchidea Creative Group

ul. Ruska 51B
50-079 Wrocław
s.makowska|grupaorchidea.pl| |s.makowska|grupaorchidea.pl
517 412 466
https://grupaorchidea.pl/

Poszukując lekkostrawnego, bogatego w wartości odżywcze składnika, który najprostszej potrawie nada wyrazistego smaku i koloru, warto zaopatrzyć się w Rukolę marki Eisberg. Produkt daje naprawdę duże pole do popisu w kuchni, zawiera szereg wartości odżywczych i co ważne – jest umyty, gotowy do spożycia od zaraz.

 

Wraz z nowym rokiem wielu z nas rozpoczyna realizację noworocznych postanowień. Niejednokrotnie są one związane ze zmianami nawyków żywieniowych, które bezpośrednio przekładają się na jakość i komfort życia. Popularnością cieszą się dieta wegeteriańska i wegańska, nie brakuje też zwolenników fleksitarianizmu, polegającego na ograniczeniu spożywania posiłków mięsnych. Pozostaje jednak pytanie – jakie produkty wybierać, aby roślinne menu nie wiało nudą, a było urozmaicone i smaczne? Obok produktów na bazie zbóż, strączków i owoców, warto postawić na sałaty, z których wyczarujemy różnorodne dania.

W naszym kraju niezmiennie jedną z najpopularniejszych sałat pozostaje rukola. Dlaczego korzystnie jest włączyć ją do codziennego menu? Argumenty są mocne i niepodważalne. Rukola marki Eisberg ma specyficzny, lekko orzechowy smak, dlatego wzorowo zda egzamin jako dodatek do kanapek, baza orientalnych sałatek oraz dodatek do popularnych włoskich przysmaków: pizzy czy pesto. Idealnie sprawdzi się też w połączeniu z serami, bądź bardziej odważnie – w kompozycji z niecodziennymi owocami: karambolą, pomelo lub rambutanem. Rukola odporna jest na wysokie temperatury, dzięki czemu możemy swobodnie dodać ją do zup-kremów, frittaty czy past. Na tym jednak lista jej zalet się nie kończy. Warto jeść Rukolę, gdy borykamy się z przeziębieniem - zawiera bowiem sporo witaminy C. Dodatkowo jest sprzymierzeńcem w walce z nadprogramowymi kilogramami – wszystko dzięki błonnikowi, który wspomaga pracę jelit. W Rukoli znajdziemy też dużo witaminy K, A oraz minerałów - takich jak żelazo czy potas.

Zwłaszcza teraz - w okresie zimowym, gdy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony, warto przychylnym okiem spojrzeć na Rukolę i wykorzystać jej liczne właściwości podczas codziennych, kulinarnych eksperymentów.


Rukola marki Eisberg

Gramatura: 100 g

Sugerowana cena: ok. 4,50 zł

 

___________________________________________________________________________________

Grupa Eisberg z siedzibą w Zurychu w Szwajcarii to jeden z liderów w Europie i numer jeden w Szwajcarii i Europie Wschodniej w zakresie produkcji świeżych sałatek typu convenience, warzyw i owoców. Firma posiada cztery zakłady produkcyjne w Szwajcarii, po jednym w Polsce, Austrii, Rumunii i na Węgrzech. Zakład zlokalizowany w Legnicy zaopatruje partnerów handlowych w kraju, ale także w Niemczech, Czechach i na Słowacji. Klientami Eisberg Polska są największe sieci handlowe oraz gastronomiczne.

www.eisberg.pl/ 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Źródło informacji: Orchidea Creative Group
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Muzyka

Handel

Rynek nieprzygotowany do wdrożenia systemu kaucyjnego. Może się opóźnić nawet o kilka miesięcy

Zdaniem przedstawicieli Polskiej Federacji Producentów Żywności Polska nie jest jeszcze przygotowana na wprowadzenie systemu kaucyjnego 1 października br. Za główny powód opóźnień podają brak licencji, które mogą powodować potężne straty finansowe. Eksperci wskazują, że system może ruszyć z kilkumiesięcznym opóźnieniem, co spowoduje chaos zarówno wśród konsumentów, jak i w handlu.

Media

Maciej Pertkiewicz: Kasia Dowbor na planie programu interesowała się remontami i była dociekliwa. Niczego nie udawała tylko na potrzeby zdjęć

Architekt niezwykle miło wspomina współpracę z Katarzyną Dowbor przy realizacji programu „Nasz nowy dom”. I mimo że nie jest już ona gospodynią tego formatu, to nadal utrzymują ze sobą kontakt, wymieniają się doświadczeniami i mają wiele wspólnych tematów do rozmów. Maciej Pertkiewicz zaznacza, że na planie zdjęciowym prezenterka nie przyglądała się kolejnym etapom remontów z założonymi rękami, ale brała w nich czynny udział, by jak najwięcej się nauczyć. Nie bała się żadnej pracy, pomagała zrywać tynki, malować ściany czy też montować poszczególne elementy wyposażenia.