Komunikaty PR

Superokazje i nowości w ofercie Strefy Vege Lidla!

2022-07-18  |  10:00

Jak wynika z badania SW Research dla Fundacji ProVeg, już połowa Polaków deklaruje, że ograniczyła w swoim menu ilość spożywanych produktów pochodzenia zwierzęcego. Lidl Polska nie tylko sukcesywnie poszerza ofertę dla wegan i wegetarian, ale też prowadzi akcję „Powiedz TAK! roślinnym produktom”, w ramach której zachęca klientów do urozmaicenia diety o produkty bezmięsne. Od  poniedziałku 18 lipca w ofercie pojawi się wiele superokazji i nowości, w tym produkty marki VEMONDO: hummus, wegańskie tortelloni i krem owsiany. Na ich upolowanie klienci będą mieli czas do środy 20 lipca.

Już od dłuższego czasu w sklepach sieci Lidl Polska klienci mogą szukać swoich ulubionych produktów wegańskich i wegetariańskich w specjalnej Vege Strefie. Jest ona dostępna we wszystkich sklepach w Polsce, a jej oferta – m.in. alternatywy dla nabiału, mięsa i roślinne dania gotowe – cały czas się zwiększa. Tym bardziej, że zmieniają się nawyki żywieniowe Polaków, którzy coraz chętniej sięgają po produkty bezmięsne – zarówno ze względów zdrowotnych, jak i smakowych. Z myślą o pozostałych, Lidl Polska prowadzi akcję „Powiedz TAK! roślinnym produktom”.

W tygodniu od poniedziałku 18 lipca do środy 20 lipca miłośnicy oferty roślinnej Lidl Polska będą mieli okazję zakupić pyszne produkty VEMONDO w lepszych cenach. W tych dniach przy zakupie jednego napoju roślinnego marki Vemondo, drugi kosztować będzie tylko 1 zł. Taniej można również zaopatrzyć się w lody wegańskie z asortymentu Lidl Polska – idealne na gorące lipcowe popołudnia. Z kolei klienci, którzy szukają pomysłu na obiad, mogą poeksperymentować z tofu, które jest w promocji przy zakupie 3 sztuk – 2+1 gratis.

 


Nowość goni nowość

Nie ma jednak, co zamykać się na już przetestowane produkty. W ofercie roślinnej sieci pojawią się w tym tygodniu także ciekawe nowości. Wśród nich, m.in. ekologiczny produkt BIO Tempah z ziaren soi, czyli produkt o wysokiej zawartości białka wytwarzany ze sfermentowanych ziaren soi. Można go przyrządzać podobnie do tofu. Na kanapkach doskonale sprawdzą się plastry wegańskie lub wegański krem owsiany. A jeśli nie mamy czasu na gotowanie, sięgnijmy po szybkie w przygotowaniu wegańskie tortelloni!

Pomysłów na potrawy wegańskie i wegetariańskie można szukać na oficjanej stronie Lidl.pl, np. w specjalnym e-booku VEMONDO (do pobrania tutaj).

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.