Świąteczna oferta Diamant
Soul&Mind
ul. Grudzieniec 102b
60-621 POZNAŃ
ewa.kawiecka|soulandmind.pl| |ewa.kawiecka|soulandmind.pl
+ 48 664979170
https://www.soulandmind.pl/
Marka Diamant, znana z wysokiej jakości cukru, wprowadza udoskonalone rozwiązanie do świątecznych wypieków – Cukier Puder 250 g w tubie. Nowe opakowanie w 100% nadaje się do recyklingu, co wpisuje się w strategię zrównoważonego rozwoju marki. Dzięki zastosowaniu monomateriału z polipropylenu, tuba jest nie tylko funkcjonalna, ale także lepsza dla środowiska.
Praktyczne wsparcie w kuchni
Cukier Puder 250 g. w tubie to praktyczne rozwiązanie, które ułatwia przygotowywanie deserów i dekoracji. Opakowanie z wygodnym dozownikiem pozwala równomiernie ozdabiać pierniki, ciastka czy desery, bez konieczności używania sitka. Szczelna konstrukcja chroni produkt przed wilgocią, dzięki czemu cukier pozostaje dłużej świeży. Tuba wykonana jest z monomateriału i nadaje się w 100% do recyklingu, co czyni ją wygodnym i bardziej ekologicznym wyborem na święta.
Pozostałe produkty Diamant do świątecznych wypieków
Oprócz Cukru Pudru w nowym opakowaniu, w ofercie Diamant znajdziemy produkty doskonale sprawdzające się podczas przedświątecznych przygotowań. Cukier Puder 400 g to niezastąpiony wybór do lukrów, kremów i delikatnych mas, dzięki drobno zmielonej strukturze gwarantujący idealne efekty zarówno przy pieczeniu, jak i dekorowaniu. Klasyczny Cukier Biały świetnie sprawdzi się przy wypiekach i deserach, zapewniając najwyższą jakość. Z kolei Cukier Dekoracyjny pozwala ozdobić pierniki, ciasteczka i inne świąteczne słodkości, nadając im wyjątkowy wygląd. Dla miłośników lekkich ciast, takich jak biszkopty czy bezy, idealnym rozwiązaniem będzie Cukier Drobny, którego delikatna struktura zapewnia szybkie rozpuszczanie się i perfekcyjną konsystencję.
Boże Narodzenie w duchu zero waste
Świąteczne przygotowania to dobra okazja, by zadbać o środowisko. Marka Diamant od lat wspiera zrównoważony rozwój, oferując produkty łączące wysoką jakość z dbałością o naturę. Nowe opakowanie Cukru Pudru, wykonane z monomateriału, w pełni nadaje się do recyklingu, co pomaga świadomie zarządzać odpadami. Warto też zajrzeć na stronę www.diamant.pl, gdzie znajdziemy pomysły, jak nie marnować jedzenia i wykorzystywać resztki w kuchni, by święta były bardziej świadome i przyjazne dla środowiska.
Skyry – codzienna dawka mocy, z Piątnicy, no bo skąd!
Ciasta na sylwestrowy stół
Marnowanie żywności w święta: wyrzucamy 1,6 kg jedzenia na osobę [BADANIE]
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii
Jedynka Newserii
Muzyka
Krystian Ochman: Uwielbiam musicale i bardzo chciałbym wrócić na taką scenę. Nigdy nie grałem w polskim musicalu, ale mógłbym spróbować
Zwycięzca 11. edycji programu „The Voice of Poland” podkreśla, że ma duży sentyment do amerykańskich musicali. W kilku muzycznych spektaklach już zagrał i nie wyklucza powrotu na scenę właśnie w takiej roli. Krystian Ochman zaznacza, że wolałby się zmierzyć z jakimś testem w języku angielskim, ale polski projekt też byłby dla niego ciekawym wyzwaniem.
Regionalne – Mazowieckie
Większe bezpieczeństwo przechowywanych w magazynach dzieł sztuki. Muzeum Narodowe w Warszawie przeniesie je do nowego budynku
Kupiony ze wsparciem Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego budynek przy ulicy Puławskiej będzie służył Muzeum Narodowemu w Warszawie jako magazyn wielkogabarytowych dzieł sztuki. To tu jeszcze w tym roku mają trafić zbiory z magazynu w Tarczynie, który według opinii NIK nie spełnia niezbędnych norm technicznych. W ciągu dwóch–trzech lat w nowym budynku powstanie także przestrzeń wystawiennicza dla kolekcji mebli i wzornictwa należących do MNW.
Problemy społeczne
Czas oczekiwania na usługi opieki długoterminowej jest zbyt długi. Pacjenci i ich rodziny gubią się w skomplikowanym systemie
Zarządzanie opieką długoterminową w Polsce funkcjonuje w rozbiciu na dwa sektory: ochrony zdrowia i pomocy społecznej. Brak koordynacji między nimi powoduje, że opieka jest udzielana fragmentarycznie i nie zawsze efektywnie – wynika z raportu Banku Światowego. Co roku tego typu usług potrzebuje co najmniej pół miliona osób, a czas oczekiwania na nie jest zbyt długi. To efekt m.in. niedofinansowania sektora i braku kadr.