Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu. Aby przygotowywania przebiegały sprawnie warto zawczasu zakupić produkty ułatwiające i przyspieszające prace w kuchni. Skład bakalii tartych i mielonych z linii BackMit jest w 100% z naturalny i pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków. Można ich użyć zaraz po wyjęciu z opakowania, unikając długotrwałej obróbki.
Mak idealny: mielony i 100% naturalny
Boże Narodzenie to czas testowania nowych przepisów, tak, aby klasycznych dań posmakować w nowej odsłonie. Kluczem do wyjątkowego smaku kutii, makowca czy makiełków jest oczywiście dobrej jakości mak. Kiedyś jego przygotowanie wymagało namaczania i mielenia, co zajmowało wiele czasu. Dziś, dzięki mielonemu makowi od BackMit, ulubione przysmaki można przygotować szybko i bez wysiłku. Wystarczy zalać go gorącą wodą lub mlekiem, by był gotowy do użycia. Produkt jest w 100% naturalny – bez cukru, sztucznych dodatków czy konserwantów, dzięki czemu zachowuje swój autentyczny smak.
Orzechy i migdały – idealne do świątecznych wypieków
Nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych przepisów są orzechy włoskie, laskowe oraz migdały. BackMit oferuje je w wygodnej, tartej formie, co eliminuje konieczność żmudnego mielenia. Tarte orzechy i migdały to idealna baza do farszów, kremów i ciast, które zachwycą swoim smakiem zarówno domowników, jak i gości.
Praktyczność i świeżość na dłużej
Produkty BackMit wyróżniają się również praktycznym opakowaniem, które skutecznie chroni zawartość przed światłem i zapewnia długotrwałą świeżość. Dzięki temu nadwyżki składników można wykorzystać także po świętach – do porannych owsianek, deserów czy innych wypieków. Z produktami BackMit przygotowanie świątecznych potraw staje się prostsze i przyjemniejsze. Wybierz naturalne składniki i ciesz się smakiem pełnym tradycji!
Ceny:
BACKMIT MAK MIELONY:
Dostępna gramatura: 200 g, 500 g, 1 kg
Sugerowana cena detaliczna 200 g: 8,79 zł, 500g: 20,99 zł, 1kg: 40,29 zł
BACKMIT TARTE ORZECHY WŁOSKIE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł
BACKMIT TARTE ORZECHY LASKOWE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł
BACKMIT TARTE MIGDAŁY:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 13,59 zł

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Edyta Herbuś: Kiedyś niepotrzebnie uwierzyłam, że nie umiem śpiewać. Teraz już wiem, że to była nieprawda
Tancerka cieszy się, że wreszcie dała się namówić do udziału w programie „Twoja Twarz Brzmi Znajomo”, bo podczas nagrań przekonała się, że stać ją na więcej, niż myślała. Znalazła w sobie odwagę do tego, by przełamać pewne swoje wewnętrzne blokady, i teraz jest dumna z tego, co udało jej się osiągnąć. Wcześniej Edyta Herbuś bała się przede wszystkim tego, że nie poradzi sobie wokalnie. Teraz dzięki odpowiednim warsztatom staje już na scenie dużo pewniejsza siebie.
Handel
Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.
Podróże
Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.