Komunikaty PR

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit

2024-12-18  |  16:00
Biuro prasowe

Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu. Aby przygotowywania przebiegały sprawnie warto zawczasu zakupić produkty ułatwiające i przyspieszające prace w kuchni. Skład bakalii tartych i mielonych z linii BackMit jest w 100% z naturalny i pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków. Można ich użyć zaraz po wyjęciu z opakowania, unikając długotrwałej obróbki.

Mak idealny: mielony i 100% naturalny

 

Boże Narodzenie to czas testowania nowych przepisów, tak, aby klasycznych dań posmakować w nowej odsłonie. Kluczem do wyjątkowego smaku kutii, makowca czy makiełków jest oczywiście dobrej jakości mak. Kiedyś jego przygotowanie wymagało namaczania i mielenia, co zajmowało wiele czasu. Dziś, dzięki mielonemu makowi od BackMit, ulubione przysmaki można przygotować szybko i bez wysiłku. Wystarczy zalać go gorącą wodą lub mlekiem, by był gotowy do użycia. Produkt jest w 100% naturalny – bez cukru, sztucznych dodatków czy konserwantów, dzięki czemu zachowuje swój autentyczny smak.

 

Orzechy i migdały – idealne do świątecznych wypieków

 

Nieodłącznym elementem bożonarodzeniowych przepisów są orzechy włoskie, laskowe oraz migdały. BackMit oferuje je w wygodnej, tartej formie, co eliminuje konieczność żmudnego mielenia. Tarte orzechy i migdały to idealna baza do farszów, kremów i ciast, które zachwycą swoim smakiem zarówno domowników, jak i gości.

 

Praktyczność i świeżość na dłużej

 

Produkty BackMit wyróżniają się również praktycznym opakowaniem, które skutecznie chroni zawartość przed światłem i zapewnia długotrwałą świeżość. Dzięki temu nadwyżki składników można wykorzystać także po świętach – do porannych owsianek, deserów czy innych wypieków. Z produktami BackMit przygotowanie świątecznych potraw staje się prostsze i przyjemniejsze. Wybierz naturalne składniki i ciesz się smakiem pełnym tradycji!

 

Ceny:

 

BACKMIT MAK MIELONY:
Dostępna gramatura: 200 g, 500 g, 1 kg
Sugerowana cena detaliczna 200 g: 8,79 zł, 500g: 20,99 zł, 1kg: 40,29 zł

 

BACKMIT TARTE ORZECHY WŁOSKIE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł

 

BACKMIT TARTE ORZECHY LASKOWE:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 14,89 zł

 

BACKMIT TARTE MIGDAŁY:
Dostępna gramatura: 200 g
Sugerowana cena detaliczna: 200 g: 13,59 zł

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Unsplash
2025-07-31 | 06:00

NDP i brak wzajemności standardów –pięta Achillesa unijnej polityki handlowej

W raporcie Równi i równiejsi? Czas na środki lustrzane w handlu produktami rolnymi pisano o podwójnych standardach w polityce UE dotyczącej
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polscy naukowcy pracują nad materiałami budowlanymi z roślin. Szerokie zastosowanie mogą mieć przede wszystkim konopie

W związku ze zmianami klimatycznymi i kurczącymi się zasobami naturalnymi naukowcy szukają nowoczesnych, odnawialnych materiałów budowlanych. Przyszłość budownictwa może należeć do roślin jednorocznych – przede wszystkim słomy i konopi. Naukowcy z Wydziału Leśnego i Technologii Drewna z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu pracują nad materiałami roślinnymi, które mogą zastąpić tradycyjne surowce.

Podróże

Tomasz Jacyków: Nie lubię uczestniczyć w wakacyjnym obłędzie migracji ludzi. Unikam jak ognia tego, na co inni czekają cały rok

Stylista zaznacza, że nieco na przekór w wakacje dużo pracuje, a po nich, kiedy kurorty świecą już pustkami, on odpoczywa. W tym roku jednak ze względu na nadmiar obowiązków zawodowych i nawiązanie współpracy z branżą filmową pod znakiem zapytania staje jego urlop, który planował na przełomie września i października.