Szuflady 4.0 w kuchniach ZAJC
Organizery zaprojektował Patryk Zajc, natomiast wykonują je doświadczeni rzemieślnicy w sposób nieosiągalny dla najlepszych maszyn. Firma ZAJC oferuje kilka modeli organizerów, wszystkie w całości lub w większości powstają z drewna.
Całkowitą swobodę kształtowania podziałów daje model składający się z dębowej podstawy z długimi żłobieniami lub okrągłymi otworami. W tych miejscach wsuwamy różnej długości stalowe przegródki lub drewniane kołki. Dzięki nim możemy dopasowywać podziały do aktualnie przechowywanych naczyń i akcesoriów.
Inną propozycją są indywidualnie zamawiane i konfigurowane modele z drewna dębowego lub sklejki w kolorze naturalnym (jasnym lub ciemnym) oraz w kolorze orzecha.
Ustalony na etapie projektowym układ przestrzeni organizerów gwarantuje, że wszystkie przybory kuchenne znajdą w nich swoje miejsce. I to nie tylko te typowe, jak sztućce, otwieracze do wina, łyżki wazowe, noże do pizzy czy do serów. Przewidzieć tu można także miejsce na niewielką wagę kuchenną lub toster. Wyposażenie szuflad staje się coraz bardziej sprytne i spersonalizowane. Co ciekawe, powiększa się również lista urządzeń chowanych w szufladzie, do których niedawno dołączył blender.
Wszystkie nowatorskie pomysły zastosowane w funkcjonalnych i eleganckich organizerach zmieniają wnętrza szuflad. W nowej odsłonie stają się one wielofunkcyjnymi schowkami kuchennymi. Szufladami 4.0. www.zajc.p

Wąskie regały metalowe do garażu. Praktyczne rozwiązania

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Nie żyje Jadwiga Jankowska-Cieślak

Jadwiga Jankowska-Cieślak: Zwykle Złota Palma otwiera ścieżkę do kariery, a mi zamknęła. W Polsce trwał wtedy stan wojenny i musiałam szybko wracać do kraju
Gwiazdy

Wiktor Dyduła: W domu rodzinnym zawsze podtrzymywaliśmy tradycję śmigusa-dyngusa. Teraz widzę, że w miastach już zanika ten zwyczaj
Zdaniem wokalisty śmigus-dyngus może dostarczyć sporo radości, ale też być powodem kłótni, chociażby w momencie, kiedy nie wszyscy godzą się na taką zabawę. Nie ukrywa też, że w dzieciństwie najbardziej czekał właśnie na lany poniedziałek i bitwę na wiadra. Zauważa jednak, że z roku na rok ta tradycja powoli zanika, a za oblanie wodą osób, które sobie tego nie życzą, można nawet dostać mandat.
Handel
Konsumpcja jaj w Polsce rośnie. Przy zakupie Polacy zwracają uwagę na to, z jakiego chowu pochodzą

Zarówno spożycie, jak i produkcja jaj w Polsce notują wzrosty. Znacząca większość konsumentów przy zakupie jajek zwraca uwagę na to, czy pochodzą one z chowu klatkowego. Polska jest jednym z liderów w produkcji i eksporcie jajek w UE, ale ma też wśród nich największy udział kur w chowie klatkowym. Oczekiwania konsumentów przyczyniają się powoli do zmiany tych statystyk.
Infrastruktura
Mazowsze ze specjalną ofertą na Wielkanoc i majówkę. Rośnie zainteresowanie podróżami po regionie

Okres wielkanocny i majówkowy, które w tym roku wypadają bardzo blisko siebie, to czas wzmożonego ruchu turystycznego na Mazowszu. Region, który w ubiegłym roku odwiedziła rekordowa liczba turystów, przyciąga m.in. bogactwem kulturowym, różnorodną ofertą atrakcji i nadwiślańskimi krajobrazami. W okresie Wielkiej Nocy w wielu miejscach odbywają się wydarzenia, które mają przybliżyć świąteczne tradycje pielęgnowane od pokoleń.