Komunikaty PR

Szybkie śniadanie nie musi być niezdrowe

2020-01-20  |  14:40

Każda minuta rano jest na wagę złota. Dlatego też poranne czynności przed wyjściem do pracy czy na uczelnie, ograniczamy do minimum. Często śniadanie (o ile w ogóle) jemy w biegu, łapiąc słodką bułkę czy batona. A wystarczy poświęcić chwilę, by zdrowo rozpocząć dzień – i to nawet w słodkim wydaniu!

 

Zacznij od śniadania

Każdy z nas żyje coraz szybciej, wciąż się dokądś spieszymy. Na spotkanie służbowe, do lekarza, po dzieci do szkoły. Niestety wpływa to głównie na jakość naszego odżywiania się. Nie mamy czasu, by poświęcić chwilę na to, by przygotowywać sobie wartościowe potrawy.

Już nasze babcie mówiły, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia – i miały rację. Wciąż jednak bagatelizujemy jego znaczenie – i często pomijając je - wybiegamy z domu. Wolimy „zapchać się” kubkiem kawy, a pierwszy posiłek zjeść dopiero koło południa.

Dlaczego właściwie śniadanie jest tak ważne? Daje siłę na cały dzień oraz reguluje układ trawienny. Powinno składać się z bogatych w błonnik produktów pełnoziarnistych (pieczywo, płatki) oraz białka (jajka, mleko). Taki wybór pierwszego posiłku pozwoli uniknąć w ciągu dnia zachcianek na niezdrowe produkty i przekąski.

Sposób na szybkie (smaczne!) i zdrowe śniadanie

Dobrym sposobem na to, by nie wychodzić z domu na czczo, jest wybór płatków z dodatkiem ulubionego mleka czy jogurtu. To najszybsze śniadanie jakie możemy sobie sprawić – a przy wyborze odpowiednich płatków - może dostarczyć nam niezbędnych składników dających siłę do działania. Hi5! beeCrunchy to w 100% naturalna oraz odpowiednio zbilansowana mieszanka owoców, warzyw i dobroczynnych, pełnych ziaren bez dodatku cukru. Stanowi wysokie źródło błonnika i nasion, które dostarczają cennych dla zdrowia składników. Swoją słodycz płatki te zawdzięczają naturalnym cukrom pochodzącym jedynie z owoców i miodu. W beeCrunchy nie znajdziemy żadnych substancji dodatkowych – są w 100% naturalne.

Skład bogaty w odżywcze składniki i superfoods zapewniają zdrowy początek każdego dnia.
W poręcznym opakowaniu znajdziemy m.in. jagody goji, zaliczane do superfoods, które są źródłem przeciwutleniaczy, pestki dyni, orzechy włoskie czy słonecznik, który wspomaga proces obniżania poziomu cholesterolu. Dodatek bogatej w błonnik śliwki, wspomaga trawienie i proces obniżania poziomu glukozy we krwi.

Jeśli mamy wybór – powinniśmy decydować się na produkty, które nie tylko zaspokoją podstawowe potrzeby naszego organizmu, ale będą przy tym smaczne i zdrowe. Śniadaniu, jako najważniejszemu posiłkowi dnia, należy poświęcić szczególną uwagę. Zatem łyżki w dłoń!

 

myduolife.com

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Żywienie

Wiktor Dyduła: Praca w charakterze kelnera jest bardzo ciężka fizycznie i psychicznie. Dlatego trzeba dawać napiwki, bo nawet 5 zł może zrobić komuś dzień

Zanim usłyszała o nim cała Polska, Wiktor Dyduła zarabiał między innymi jako animator zabaw dla dzieci, kelner i uliczny grajek. Każde zajęcie miało swoje plusy i minusy, ale jego najbardziej cieszyło to, że dzięki nim może poznawać ciekawych ludzi. Wokalista podkreśla, że ma duży szacunek do pieniądza i prawie zawsze daje też napiwki, bo wie, że to najlepsza forma docenienia pracy tych, którzy nas obsługują w kawiarni czy restauracji.

Ochrona środowiska

Wokół utylizacji odpadów medycznych narosło wiele mitów. Nowoczesne instalacje pozwalają wykorzystać ten proces do produkcji ciepła i energii

Według różnych szacunków w Polsce powstaje od 60 do nawet 200 tys. t odpadów medycznych. Wymagają one specjalnego trybu postępowania, innego niż dla odpadów komunalnych – jedyną dopuszczalną i obowiązującą w świetle polskiego prawa metodą jest ich spalanie. Obecnie zakłady przetwarzania odpadów to nowoczesne instalacje połączone z odzyskiem energii. Termiczne przekształcenie odpadów może też być elementem gospodarki o obiegu zamkniętym.

Moda

Piotr Zelt: Nie latam po sklepach i nie zawalam sobie szafy jakimiś niepotrzebnymi ciuchami. Mam sporo ubrań, które mają po 20 lat, i cały czas je noszę

Aktor zaznacza, że jego garderoba jest skromna, ale zawiera dobre jakościowo ubrania, które choć były kupione nawet dwie dekady temu, wciąż wyglądają jak nowe. Jego zdaniem nie warto ulegać sezonowym trendom i gromadzić w szafie wielu rzeczy, które modne są zaledwie kilka miesięcy. Zamiast tego lepiej zainwestować w ponadczasowe kurtki, marynarki czy buty z dobrych materiałów i dbać o nie tak, by posłużyły jak najdłużej.