Tarczyński rozbudowuje bestsellerową linię kabanosów Exclusive
Firma Tarczyński poszerza swoją bestsellerową linię Exclusive. Do oferty właśnie dołączyła nowa propozycja – kabanosy o smaku chilli & ser. To jednak niejedyne nowości od popularnego producenta przekąsek białkowych. Wśród unikatowych produktów z linii Exclusive Paluszki konsumenci znajdą teraz dwa nowe warianty – chilli oraz indyk. Wybór nie jest przypadkowy, ponieważ to 3. i 4. – zaraz po drobiowym i wieprzowym – najlepiej sprzedający się smak kabanosów branżowego lidera.
Tarczyński jest największą marką w kategorii kabanosów z dwucyfrową dynamiką wzrostu, posiadającą według Nielsena aż 66 proc. udziałów w rynku. Widząc zainteresowanie tą kategorią produktów, producent nieustannie rozwija swoją ofertę.
- Stale szukamy innowacji między innymi dla rozwoju bestsellerowej linii Tarczyński Exclusive. Jest ona regularnie obecna w naszych kampaniach reklamowych – również w najnowszej odsłonie z Muszkieterami w roli głównej. Jej sukces tkwi w wyjątkowym smaku, sprawdzonej formule, ale też praktycznym i wygodnym sposobie pakowania kabanosów. Nasze nowe warianty smakowe to propozycje z myślą o tych, którzy szukają nowości i nowych doznań smaków swoich ulubionych przekąsek – mówi Tomasz Tarczyński, Dyrektor Marketingu i Eksportu w Tarczyński S.A.
Nowe smaki linii Exclusive i Exclusive Paluszki
W maju do bestsellerowej oferty linii Exclusive dołączyły kabanosy Tarczyński Exclusive chilli & ser – wytrawna przekąska powstała z unikalnego połączenia obu tych smaków, jakiego na rynku jeszcze nie było. To kolejny przykład innowacyjnego podejścia marki i propozycja, która sprawdzi się idealnie zarówno w czasie letnich podróży, jak również podczas filmowego wieczoru w domu.
Nowością dostępną w sprzedaży od 23 maja, są również kabanosy Tarczyński Exclusive Paluszki chilli i Tarczyński Exclusive Paluszki z indyka. Te wyjątkowo cienkie i aromatyczne produkty są sprzedawane w innowacyjnych, stojących opakowaniach, posiadających strunowe zamknięcie, które marka Tarczyński oferuje jako jedyna na rynku. Możliwość otwarcia i ponownego zamknięcia zapewnia konsumentom wygodę przechowywania i transportu, dzięki czemu kabanosy-paluszki idealnie sprawdzą się chociażby podczas wakacyjnych wyjazdów.

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Gwiazdy

Maciej Dowbor: Ostatnio kupiłem zdalnie sterowane motorówki dla córki. Ten wspólnie spędzony czas pozwala oderwać dzieci od smartfonów
Zdaniem prezentera nawet niepozorny gadżet może pomóc w budowaniu relacji ze swoimi pociechami i tworzeniu pięknych wspomnień. On sam przekonał się o tym, kiedy jego siedmioletnia córka chętnie zaczęła się bawić małymi, zdalnie sterowanymi motorówkami. Teraz kolekcja systematycznie się powiększa, a w zabawie bierze udział cała rodzina.
Problemy społeczne
Od lipca ułatwienia w dostępie do terapii dla osób z przewlekłą chorobą nerek. Eksperci apelują o włączenie dietetyków w proces leczenia

Na przewlekłą chorobę nerek cierpi nawet ponad 4,7 mln osób. Według prognoz WHO liczba pacjentów wymagających dializ będzie szybko rosnąć. Niskobiałkowa dieta w połączeniu z leczeniem farmakologicznym obejmującym ketoanalogi aminokwasów może znacząco opóźnić konieczność rozpoczęcia dializoterapii. Od 1 lipca Ministerstwo Zdrowia ułatwia dostęp do terapii. Zmiany mają odciążyć specjalistów, dostosować program do codziennej praktyki lekarskiej i uprościć dostęp do terapii.
Żywienie
Dorota Szelągowska: W moim rodzinnym domu się nie przelewało. Od mamy i babci się nauczyłam, jak ugotować coś z niczego

Prezenterka zaznacza, że dużo czasu spędza w kuchni i jak przekonuje, zawsze da się przyrządzić coś smacznego, nawet gdy pod ręką nie ma zbyt wielu produktów. Tego nauczyła się w rodzinnym domu. Dorota Szelągowska uwielbia kulinarne eksperymenty, dlatego też chętnie podgląda, jak gotują inni i z ich pomysłów również czerpie inspiracje.