Komunikaty PR

Tawerna Pepe Verde w Manufakturze obchodzi swoje 18. urodziny!

2024-09-17  |  16:25
Biuro prasowe
Do pobrania docx ( 0.57 MB )

Już w środę, 18 września, przeniesiemy się w czasie! Z okazji 18. urodzin Tawerna Pepe Verde zaserwuje Gościom dania cieszące się popularnością w 2006 roku i przywróci ceny sprzed 18 lat!  

Na ten jeden dzień powrócimy do przeszłości, by spróbować jak smakowały i ile kosztowały ulubione dania Gości Tawerny Pepe Verde 18 lat temu. Jedna z pierwszych restauracji powstałych w Manufakturze, jest efektem  zamiłowania właścicieli do dobrego jedzenia i żeglarstwa. W menu króluje kuchnia śródziemnomorska. Specjalnością restauracji jest pizza na cienkim cieście wypiekana w piecu opalanym drewnem.  

W urodzinowym menu znajdzie się:   
– Sałatka boczek z rukolą 15,90 zł  
– Tagliatelle z serem brie 16,90 zł  
– Penne z krewetkami 17,90 zł  
– Kurczak w sosie szafranowym 13,90 zł  
– Uczta kapitańska – 1 kg ryb i dodatków 49,90 zł  
– Pizza kapitańska (2006) 18,50 zł  
– Pizza tuńczykowa 16,50 zł.    

Promocja obowiązywać będzie tylko w środę (18.09) do wyczerpania zapasów. Na ten dzień restauracja nie przyjmuje rezerwacji.   

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów Biuro prasowe
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy
Żywienie Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów
2025-04-09 | 10:45

Wzrasta rynek świeżej żywności online – w Markecie Świeżości DPD już ponad 70 partnerów

Jeszcze dekadę temu zakupy spożywcze online wydawały się rozwiązaniem dla nielicznych. Zmieniające się nawyki konsumentów i rosnące oczekiwania wobec jakości
Żywienie Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?
2025-03-19 | 23:00

Międzynarodowy Dzień Szczęścia i tiramisu – przypadek czy przeznaczenie?

Tiramisu, comfort food i szczęście na zamówienie. Jak jedzenie poprawia nastrój w Międzynarodowy Dzień Szczęścia. Szczęście ma wiele smaków, ale jeden

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Psychologia

Konsument

Otyłość i niedożywienie u seniorów często idą w parze. Źródłem problemu często tańsza, wysokoprzetworzona żywność

Niemal 64 proc. osób między 65. a 74. rokiem życia ma nadmierną masę ciała. Co piąty senior cierpi z powodu niedożywienia. Szczególną sytuacją jest taka, w której osoba starsza jest otyła, ale jednocześnie niedożywiona jakościowo. U źródeł problemów żywieniowych leżą z jednej strony mechanizmy związane z fizjologią starzenia się oraz różne choroby towarzyszące, a z drugiej – czynniki ekonomiczne i psychologiczne, takie jak samotność czy brak wystarczających środków. Eksperci zwracają uwagę na to, że ważne jest edukowanie i aktywizowanie seniorów, ponieważ zarówno otyłość, jak i niedożywienie prowadzą do poważnych konsekwencji zdrowotnych.

Gwiazdy

Anna Powierza: Mimo wyniku wyborów prezydenckich z czasem będzie mniej podziałów w społeczeństwie. Chciałabym pierwszej damy, która stoi po stronie kobiet

Aktorka nie dziwi się, że wynik wyborów prezydenckich budzi tak ogromne emocje, bo przecież niemal równej połowie głosujących niezwykle trudno pogodzić się z tym, że nie wygrał właśnie ich faworyt. Eksperci zastanawiają się, jak będzie teraz wyglądał polityczny krajobraz, rządzący już podejmują pewne kroki, a Anna Powierza chce wierzyć, że nowy lokator Pałacu Prezydenckiego sprosta wyzwaniu i udowodni, że głos oddany na niego nie został zmarnowany. Na wysokości zadania powinna także stanąć jego żona.