Komunikaty PR

Topowi komicy w warszawskim Koneserze. Polski Festiwal Stand-upu już niebawem

2022-08-09  |  12:48
Biuro prasowe

Daniel Midas, Antoni Syrek-Dąbrowski czy Mieszko Minkiewicz – w dniach 11-14 sierpnia do Centrum Praskiego Koneser zawitają największe gwiazdy rodzimej sceny stand-upowej. Podczas czterech dni Polskiego Festiwalu Stand-upu na fanów ciętego, ostrego humoru czeka między innymi Roast Battle, Wieczór Storytellingu, Plenerowa Scena „Koneser Stand-upu” czy spektakl improwizowany. Wstęp na plenerowe występy jest bezpłatny.

Polski Festiwal Stand-upu to kolejne, gorące wydarzenie trwającego Festiwalowego Lata Konesera. I jeden z najbardziej wyczekiwanych eventów wakacyjnego cyklu Centrum Praskiego Koneser. Na dwóch scenach – plenerowej na ogólnodostępnym placu Konesera (występy bezpłatne, od 19.00 do 20.40) i w nowoczesnej przestrzeni Butelkowni (wstęp biletowany) – zaprezentują się najlepsi komicy w kraju. Ich repertuar to humor na najwyższym poziomie, o który zadbają Daniel Midas, znany z niezwykle popularnej w mediach społecznościowych „Szopki dla reportera”, obecny już od kilkunastu lat w głównym nurcie rodzimego stand-upu Antoni Syrek-Dąbrowski czy Piotrek Szumowski, który występował w ponad 30 krajach na całym świecie.

Harmonogram występów stand-uperów wygląda bardzo obiecująco. Każdego dnia na obu scenach wydarzenia zaprezentują się najlepsi komicy.

11 sierpnia:

  • 19.00-20.40 – Cienqi Stand-up (plac Konesera, wstęp wolny), czyli Mateusz Kiedrowski i jego goście: Adrian Szostek, Filip Rombel, Kuba Wu, Mike Topolski, Łukasz Kukiełka, Marta Łojek i Marta Mucha;
  • 21.00-23.00 – Program Komediowy „Sprawa dla komika” (Butelkownia, wstęp biletowany – 40 złotych) to format prowadzony przez Daniela Midasa, w którym komicy będą dyskutowali na ważne i zupełnie nieistotne tematy. Goście: Marlena Mysza, Łukasz Kowalski, Cezary Ponttefski, Filip Puzyr, Kamil Koziel i Juliusz Sipika.

12 sierpnia:

  • 19.00-20.40 – „Koneser Stand-upu”: Podcast na Żywo – Bartosz Zalewski, Cezary Ponteffski, Martyna Cytryna i goście specjalni (plac Konesera, wstęp wolny);
  • 21.00-23.00 – Rafał Banaś prezentuje Wieczór Prawdziwych Historii – storytelling w wykonaniu: Rafała Banasia, Piotrka Szumowskiego, Bartosza Zalewskiego, Tomka Kołeckiego, Mieszka Minkiewicza, Antoniego Syrka-Dąbrowskiego i Cezarego Jurkiewicza (Butelkownia, wstęp biletowany – 40 złotych)

13 sierpnia:

  • 19.00-20.40 – „Koneser Stand-upu”: Tomasz Kwiatkowski, Dariusz Ratajczak i inni (plac Konesera, wstęp wolny);
  • 21.00-23.00 – Roast Battle: pojedynek 8 komików, którzy prezentować będą żarty, często obraźliwe w swoją stronę. Zwycięzcę wybierze Jury w którym zasiądą m. in. Sebastian Rejent i Mieszko Minkiewicz. Prowadzenie: Jasiek Borkowski (Butelkownia, wstęp biletowany – 40 złotych);

14 sierpnia:

  • 19.00-20.40 – „Koneser Stand-upu”: Adam Sobaniec i inni (plac Konesera, wstęp wolny);
  • 21.00-23.00 – Stand-up Special: Karol Modzelewski i goście (prowadzenie). Wystąpią miedzy innymi: Adam Van Bendler, Bartosz Gajda, Karol Urbaniak, Adam Gajda, Filip Van Der Brym (Butelkownia, wstęp biletowany – 40 złotych).

Podczas czterech dni Polskiego Festiwalu Stand-upu 2022 na dwóch scenach wystąpi łącznie ponad 50 komików z Polski, a także goście specjalni, którzy na co dzień mieszkają w Wielkiej Brytanii. Oprócz biletów jednodniowych na występy w Butelkowni, dostępne są również karnety na wszystkie dni wydarzenia w cenie 120 złotych.

Organizatorami wydarzenia są Agencja Stand-up Comedy i Stand-up No Limits.

Więcej informacji można znaleźć na: koneser.eu.

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Teatr Warszawska premiera „Intruza” w Teatrze Druga Strefa Biuro prasowe
2022-11-17 | 11:12

Warszawska premiera „Intruza” w Teatrze Druga Strefa

Remi Rachuba, polski aktor i twórca, 19 i 20 listopada zaprezentuje swój monodram na scenie Teatru Druga Strefa w Warszawie. Sztuka miała swoją premierę na prestiżowym szkockim
Teatr Kampania społeczna „Jestem artystą!”
2022-11-14 | 15:41

Kampania społeczna „Jestem artystą!”

Wychodzą na scenę. Mrok rozjaśnia światło reflektorów. Na twarzach widzów widać zaciekawienie, ale i obawę. Czy osoby występujące dadzą radę? Oni wiedzą, co robią. Nie
Teatr Warsaw Magic Festival 2022. Gwiazdy iluzji, akrobacji i kuglarstwa w Koneserze
2022-08-19 | 11:05

Warsaw Magic Festival 2022. Gwiazdy iluzji, akrobacji i kuglarstwa w Koneserze

Występy iluzjonistów, klaunów, akrobatów i wielu innych ulicznych artystów – to wszystko będzie można zobaczyć podczas Warsaw Magic Festival 2022. Prawdziwe

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Roche

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Partner serwisu

Instytut Monitorowania Mediów

Moda

Natalia Jakuła: Uwielbiam połączenie stylu sportowego i eleganckiego. Jest to bardzo kobiece, wygodne i nareszcie modne

Trenerka cieszy się, że zakładając teraz adidasy do sukienki czy też szpilki do legginsów, nie jest postrzegana jako ktoś, kto nie zna trendów i nie potrafi się dobrze ubrać. Wręcz przeciwnie – styl sportowy ma coraz więcej zwolenniczek i zwolenników. Ona czuje się w nim doskonale, ale to nie oznacza, że stroni od eleganckich, dopasowanych sukienek, które podkreślają jej sylwetkę. Natalia Jakuła przekonuje, że nienaganną figurę zawdzięcza regularnym ćwiczeniom i zdrowemu odżywianiu, choć jak przekonuje, nie potrafi też odmówić sobie bezy czy brownie.

Konsument

Ostatnie lata przyniosły wysyp start-upów sektora foodtech. Rozwój rynku napędza rosnąca świadomość konsumentów

Rynek foodtech może zanotować w najbliższych kilku latach ponad 50-proc. wzrost przychodów – przewidują analitycy. Innowacje w sektorze żywności kreują dziś przede wszystkim start-upy, których nie ma może na rynku dużo, ale w szybkim tempie ich przybywa. Zajmują się dziś m.in. wytwarzaniem roślinnych zamienników mięsa, po które konsumenci sięgają coraz chętniej, ale też upcyklingiem żywności i ograniczaniem marnotrawstwa. Są też obszary bardziej zaawansowane, takie jak mięso hodowane w laboratoriach czy druk 3D jedzenia. – Wiele osób myśli, że to może jakaś przemijająca moda, ja myślę, że to już zmiana, której nie da się zatrzymać – mówi Piotr Grabowski z foodtech.ac. Co istotne, podobnie podchodzą do tego inwestorzy, którzy chcą wspierać ten biznes.

IT i technologie

Znani muzycy stworzyli utwór oparty na dźwiękach natury. Specjalne urządzenia zebrały „muzykę” z Puszczy Białowieskiej

Fale elektromagnetyczne wytwarzane przez rośliny mogą stanowić akompaniament muzyczny. Dzięki specjalnemu urządzeniu impulsy zarejestrowane w Puszczy Białowieskiej zostały zamienione na dźwięki i dostarczone do studia produkcyjnego. Tam z udziałem wokalistki Pauliny Przybysz i znanego producenta muzycznego Baascha powstała piosenka, stanowiąca efekt czwartej edycji projektu Czarna Polana. – Sporym wyzwaniem było zbieranie autentycznych dźwięków, bo dużo łatwiej jednak jest te dźwięki wyprodukować w zaciszu studia czy kupić, ale dzięki temu w „Pulsie” natura faktycznie wybrzmiewa – podkreślają realizatorzy kampanii.