Tradycja z nowoczesnym twistem, czyli pomysły Decoroom na wielkanocny stół
OKK! PR
ul. Świętojesrska5/7
00-236 Warszawa
biuro|okkpr.pl| |biuro|okkpr.pl
882444811
www.okkpr.pl
Rozpoczynające Wielkanoc uroczyste niedzielne śniadanie to wyjątkowy czas w większości domów. Warto więc zadbać o estetyczną oprawę stołu, niezależnie od tego, czy w tym roku zgromadzi się wokół niego cała rodzina, czy też siądziecie do niego we dwójkę, lub sami. Jeśli wciąż zastanawiacie się, jak udekorować stół na zbliżające się święta, weźcie pod uwagę sprawdzone pomysły pracowni architektonicznej Decoroom, mistrzów od kreowania niebanalnych aranżacji wnętrz.
Baza kolorystyczna
Aby uniknąć kolorowego chaosu na wielkanocnym stole, wybierzmy dwa lub trzy kolory, które w zupełności wystarczą, by stworzyć piękny wystrój. Może być to np. niebieski i żółty. Oczywiście możliwości jest wiele, najważniejsze będzie tu odpowiednie połączenie kolorów. Jeżeli macie z tym problem, warto poszukać inspiracji w Internecie W prasie i na kanałach społecznościowych Decoroom można znaleźć wiele informacji na ten temat, a poznanie pewnych schematów zdecydowanie ułatwi „pracę z kolorami”, nie tylko podczas komponowania świątecznych aranżacji.
W stronę natury
Jeżeli mamy już ogólny zamysł, jak będzie wyglądał nasz stół tzn. wybraliśmy bazowy kolor, naczynia i sztućce, to kropką nad „i” będą odpowiednio dobrane dekoracje. Mamy wiele rzeczy, którymi możemy ozdobić stół, zaczynając od nakrapianych jajek, baranków i innych ozdób dostępnych w domu, po własnoręcznie wykonane dekoracje. Naturalne ozdoby w stylu eko z gałązek wierzbowych i białych piór, w towarzystwie ręcznie malowanych jajek, będą jednymi z najpiękniejszych dekoracji jakie można sobie wyobrazić i w dodatku do ich wykonania nie potrzeba wcale wielkich talentów manualnych.
Wiosenne kwiaty
Niezastąpione na wielkanocnym stole będą także kwiaty. Wprowadzą do naszego domu świeżość, zapach i piękno. Świetnie prezentować się będą wiosenne tulipany, hiacynty czy krokusy. Pamiętajmy też o klasycznych baziach, czy pierwszych gałązkach owocowych drzew, które równie dobrze mogą zastąpić nam cięte kwiaty. Niech na stole nie zabraknie zieleni. Możemy wykorzystać rzeżuchę, bukszpan czy mech.
Zdjęcia: Marta Behling, Pion Poziom
Więcej na: https://www.decoroom.eu/

Światło dzienne – naturalny energetyk, który zmieni Twoje życie

Łóżka kontynentalne - przegląd najpopularniejszych modeli

Proste przyjemności na zimowe wieczory
Kalendarium
Więcej ważnych informacji
Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Patricia Kazadi: Maciek Rock jest dla mnie ogromną inspiracją. Uczę się od mistrza
Prowadząca „Must Be the Music” jest przekonana, że nowa odsłona programu zrobi wśród widzów prawdziwą furorę. Ona sama, mimo że zna kulisy, to i tak z dużym zaciekawieniem obejrzała pierwszy odcinek i to, co zobaczyła na ekranie, zrobiło na niej ogromne wrażenie. Patricia Kazadi chwali uczestników, jurorów, a także współprowadzących nową edycję. Nie ukrywa, że dużą inspiracją jest dla niej Maciej Rock, pracowity, utalentowany, a zarazem niezwykle skromny człowiek.
Handel
Ekonomiczna dostępność alkoholu rośnie. To zwiększa jego konsumpcję i prowadzi do uzależnień

Spożycie alkoholu w Polsce systematycznie wzrasta, co pociąga za sobą dziesiątki tysięcy przedwczesnych zgonów i koszty społeczno-ekonomiczne liczone w miliardach złotych rocznie. – W Polsce alkohol tanieje w stosunku do naszych zarobków, jego cena nie nadąża za wzrostem gospodarczym. A im wyższa dostępność ekonomiczna, tym wyższa konsumpcja. Alkohol jest według mnie absurdalnie tani – mówi dr hab. n. med. Łukasz Balwicki, krajowy konsultant ds. zdrowia publicznego. Jak ocenia, konieczna jest kompleksowa zmiana polityki podatkowej, dzięki której alkohol stałby się mniej dostępną ekonomicznie używką.
Transport
Co trzeci wypadek na kolei powoduje kierowca samochodu. Wciąż za mało skrzyżowań bezkolizyjnych

Ze statystyk Urzędu Transportu Kolejowego wynika, że w systemie kolejowym w Polsce co trzeci wypadek powodują kierowcy samochodów. Zdaniem eksperta najsłabszymi punktami w bezpieczeństwie na kolei są miejsca, w których tory przecinają się z drogami. Kierowcy zapominają, że droga hamowania pociągu jest bardzo długa, a samochód w starciu z lokomotywą jest bez szans.