Komunikaty PR

Truskawkowo-migdałowe orzeźwienie

2020-06-24  |  13:00
Biuro prasowe

Przygotowując koktajl często sięgamy po mleko, jogurt czy lód. Warto pamiętać, że w tej roli doskonale sprawdzają się też napoje roślinne. To świetne rozwiązanie dla osób, które nie spożywają nabiału, ale też dla wszystkich, którzy poszukują pomysłów na urozmaicenie codziennej diety. Napoje roślinne znakomicie łączą się z owocami, tworząc pełną smaku i aromatu kompozycję.

Jednym z najpopularniejszych składników koktajli są oczywiście truskawki – soczyste, słodko orzeźwiające i kusząco czerwone. Prawdziwa kwintesencja lata! Sante proponuje, by połączyć je z mango i kiwi, dzięki czemu koktajl stanie się wyjątkowo pyszny, a owocowe, kolorowe warstwy nadadzą mu efektowny wygląd. Nieodzownym składnikiem, który wzbogaci smak koktajlu oraz nada mu przyjemną konsystencję, jest napój migdałowy Sante Organic. To produkt w 100% pochodzenia roślinnego, wyprodukowany z najwyższej jakości ekologicznych migdałów. Napój posiada certyfikat BIO i ma krótką listę składników – bez cukru dodanego.

A oto prosty patent, jak wzbogacić koktajl o jeszcze więcej wartościowych składników. Można dodać do niego inne produkty z asortymentu Sante: Siemię lniane, Nasiona chia czy Otręby owsiane.

Koktajl truskawkowy z mango i kiwi

na bazie napoju migdałowego Sante Organic

4 porcje

Czas przygotowania – 15 minut

Składniki:

Sante Organic napój migdałowy bez dodatku cukru 450 ml

Truskawki świeże lub mrożone 400 g

Mango 300 g

Kiwi 300 g

Miód lub ksylitol (opcjonalnie) - do smaku

Płatki migdałów i listki mięty - do dekoracji

Przygotowanie

  1. Truskawki miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy do 4 schłodzonych szklanek, do 1/3 wysokości.
  2. Mango obieramy, usuwamy pestkę i miksujemy miąższ ze 150 ml napoju migdałowego. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek przykrywając warstwę koktajlu truskawkowego. Nie mieszamy.
  3. Kiwi obieramy i miksujemy ze 150 ml napoju migdałowego Sante. Dosładzamy do smaku, jeśli to konieczne. Przelewamy po grzbiecie łyżki do szklanek, tworząc trzecią warstwę koktajlu.
  4. Dekorujemy płatkami migdałów i listkami mięty. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Media

Handel

Polski e-commerce rośnie w siłę. Konsumentów przyciągają przede wszystkim promocje

Rynek e-commerce w Polsce jest już wart ok. 152 mld zł. Rośnie zarówno częstotliwość zakupów, jak i średnia wartość koszyka – wynika z raportu Strategy&. Polacy doceniają wygodę zakupów przez internet, szybką dostawę i łatwy zwrot. Coraz częściej zwracają też uwagę na cenę i chętnie korzystają z promocji. To właśnie ten trend wykorzystuje Amazon.pl, organizując co roku festiwal z okazji Prime Day. W tym roku zaplanowano go po raz pierwszy aż na cztery dni: 8–11 lipca, a nie dwa jak w poprzednich latach.

Problemy społeczne

Do 2029 roku rynek pracy skurczy się o milion pracowników. Przedsiębiorcy wskazują, jak zaktywizować cztery wykluczone dotąd zawodowo grupy [DEPESZA]

W latach 2020–2029 zmiana struktury społecznej doprowadzi do skurczenia się rynku pracy aż o milion pracowników. Trend ten wymusi na pracodawcach konieczność podejmowania konkretnych działań zmierzających do aktywizacji pomijanych dotąd grup społecznych. – Inkluzywność to nie tylko kwestia etyczna, to strategiczna odpowiedź na kryzys demograficzny i niedobór siły roboczej – wskazuje Związek Przedsiębiorców i Pracodawców.