Komunikaty PR

Turystyka rowerowa w Türkiye (Turcji)

2023-01-31  |  12:00
Biuro prasowe
Kontakt
Emilia Potocka
Synertime

Aleja Wyścigowa
02-681 Warszawa
e.potocka|synertime.pl| |e.potocka|synertime.pl
668132416
www.synertime.pl

W duchu zrównoważonej turystyki, Türkiye (Turcja) wprowadziła „Certyfikat Obiektów Noclegowych Przyjaznych Rowerzystom”. Wniosek o uzyskanie wyróżnienia mogą składać hotele, które spełnią określone warunki. Jednym z nich jest zatrudnienie personelu, który posiada wiedzę o trasach rowerowych w okolicy oraz dostępność informacji o bogactwie kulturowym, historycznym i przyrodniczym regionu. Ponadto obiekty noclegowe muszą posiadać kryte miejsce do przechowywania rowerów wraz z wyposażeniem do ich zabezpieczenia, a także przestrzeń z urządzeniami i narzędziami do ich czyszczenia i naprawy. O certyfikat mogą ubiegać się miejsca, które zapewniają też usługi szybkiego prania i suszenia odzieży. Innym stawianym warunkiem jest możliwość udzielania informacji o aktualnym stanie pogody oraz dróg. Hotele przyjazne rowerzystom powinny się też wyróżniać odpowiednim menu z wyszczególnieniem wartości odżywczych, jak również posiadać w swojej ofercie sprzedaży żele lub batony energetyczne oraz  napoje zawierające elektrolity czy węglowodany.

Coraz więcej obiektów noclegowych może się pochwalić takim certyfikatem. Przyjazne rowerzystom hotele położone są w różnych częściach kraju. Wiele z nich znajduje się w miejscowościach nad Morzem Śródziemnym w prowincji Antalya oraz w Turcji Egejskiej.

 

Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Podróże Polskie trasy rowerowe zachwyciły Wiedeńczyków. Tłumy gości na stoisku. Biuro prasowe
2024-04-19 | 10:00

Polskie trasy rowerowe zachwyciły Wiedeńczyków. Tłumy gości na stoisku.

Właściciele miejscowych biur podróży, touroperatorzy, ale też zwykli mieszkańcy i fani dwóch kółek licznie odwiedzili polskie stoisko na ARGUS Wiener Bike Festival 2024,
Podróże W maju czekają nas aż dwa długie weekendy!
2024-04-17 | 12:00

W maju czekają nas aż dwa długie weekendy!

Przed nami dwa długie weekendy i obydwa przypadają na maj - początek i koniec miesiąca. Majówka to dla wielu rozpoczęcie sezonu podróżniczego. W przypadku pierwszego weekendu,
Podróże Prawdziwe włoskie wakacje w regionie Emilia Romania
2024-04-12 | 13:00

Prawdziwe włoskie wakacje w regionie Emilia Romania

Z Polski do Emilii Romanii bardzo łatwo można dostać się samolotem z Warszawy, Wrocławia, Katowic i Krakowa lub samochodem. Co roku region odwiedza ponad 14 milionów turystów:

Kalendarium

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Film

Gwiazdy

Jan Wieczorkowski: W ogóle nie mam wyczucia w kwestii kupowania prezentów. Sam kilka razy dostałem wody toaletowe, które po prostu do mnie nie pasowały

Aktor grający jedną z głównych ról w spektaklu „Wyjątkowy prezent” w reżyserii Tomasza Sapryka przyznaje, że w życiu prywatnym również zdarzyły mu się nietrafione prezenty, które szybko wylądowały w koszu. Zwykle były to perfumy czy wody kolońskie, których kompozycja zapachowa w ogóle mu nie odpowiadała. Jeśli natomiast chodzi o wybór okolicznościowych upominków dla innych, to Jan Wieczorkowski zdradza, że zawsze zdaje się w tej kwestii na gust i intuicję żony. Sam zupełnie nie ma do tego głowy.

Handel

Rynek makaronów w Polsce wart jest około 800 mln zł. Producenci pracują nad nowymi funkcjami tych produktów w diecie

Makarony stają się coraz nowocześniejszą kategorią na rynku spożywczym. Konsumenci mają do wyboru m.in. szereg makaronów warzywnych, bezglutenowych, a także funkcjonalnych, których regularne spożywanie ma pomagać w walce z chorobami cywilizacyjnymi, jak cukrzyca, otyłość czy miażdżyca. To m.in. w ten segment rynku chce w najbliższych latach inwestować notowany na warszawskiej giełdzie producent Makarony Polskie. Spółka podkreśla, że wyzwaniem dla dalszego rozwoju firm z branży spożywczej pozostają rosnące koszty działalności, braki kadrowe, a także niestabilność cenowa.