Komunikaty PR

VEGE NOW - nowa tabliczka z Wawelu dla wegan i… nie tylko!

2023-11-27  |  15:00
Biuro prasowe
Do pobrania Wawel ( 0.32 MB )

Delikatny aksamitny smak i receptura oparta jedynie na składnikach roślinnych - to wszystko znajduje się w nowej wegańskiej tabliczce VEGE NOW marki Wawel z międzynarodowym certyfikatem V-Label. To pierwsza tego typu tabliczka w asortymencie Wawel i kolejny produkt przyjazny weganom, który marka proponuje konsumentom.

 

Wegańskie słodycze z Wawelu

Nowa tabliczka VEGE NOW 90 g z Wawelu to odpowiedź na dynamiczny wzrost popularności produktów roślinnych wśród konsumentów. Wawel jako doświadczony producent podjął wyzwanie przygotowania tabliczki opartej jedynie na składnikach roślinnych, o delikatnej, rozpływającej się w ustach teksturze. Wymagało to specjalnego przygotowania technologicznego, tak aby powstające słodycze spełniały wszystkie wymogi produktów przyjaznych weganom, zgodnych z wymogami międzynarodowego certyfikatu V-Label.

Od 2017 roku Wawel jako świadomy i odpowiedzialny producent realizuje program Dobre Składniki. W ramach tej inicjatywy zmieniono skład słodkości z Wawelu na jeszcze krótszy i prostszy, bez sztucznych barwników i sztucznych aromatów. Niedawno wprowadzona na rynek tabliczka dla wegan VEGE NOW 90 g z Wawelu również powstała w myśl idei Dobrych Składników, dzięki czemu jej skład jest maksymalnie prosty. Jest także odpowiedzią na duże zainteresowanie konsumentów nieoczywistymi smakami i ciekawymi teksturami.

 

Tabliczka bez dodatku mleka

Receptura nowej tabliczki dla wegan VEGE NOW 90 g została oparta tylko na składnikach roślinnych. Swój wyjątkowy aksamitny smak zawdzięcza wyłącznie paście z orzecha laskowego, który dodatkowo nadaje jej delikatną i przyjemnie rozpuszczającą się  konsystencję. Tabliczka otrzymała międzynarodowy certyfikat V-Label. Jest to znak, który przyznaje się wyłącznie towarom i usługom wegańskim i wegetariańskim, pozwala w łatwy sposób zidentyfikować konsumentom wybór produktów roślinnych. 

Tabliczka dla wegan VEGE NOW 90 g to także świetna propozycja dla osób poszukujących ciekawych smaków i tekstur, pragnących spróbować zupełnie nowej odsłony słodyczy.

 

Produkty przyjazne weganom w Wawelu

Tabliczka VEGE NOW 90 g to nie pierwszy produkt przyjazny weganom z Wawelu. Od kilku lat na rynku dostępne są owocowe galaretki Fresh & Fruity i Fresh & Fruity kwaśne. Stworzone na bazie naturalnych składników i aromatów, bez sztucznych barwników i konserwantów, dostępne  w opakowaniach 160 g, 245 g oraz w sprzedaży luzowej.

To nie wszystko! W tym roku do asortymentu Wawelu dołączyła linia produktów o słodko - słonym smaku peanut butter. Konsumenci mogą delektować się nim w formie MINIczekolady Peanut Butter 37 g z delikatnym kremem z masła orzechowego i warstwą drobinek orzechów , tabliczki czekolady Peanut Butter 100 g o smaku delikatnie gorzkiej czekolady połączonej z masłem orzechowym i orzeszkami arachidowymi. Całość linii domykają pyszne czekoladki nadziewane Peanut Butter, dostępne w dowolnej ilości na wagę. 

Ostatnim w tym zestawieniu produktem przyjaznym weganom, który podobnie jak tabliczka VEGE NOW 90 g otrzymał międzynarodowy certyfikat V-Label są ŻELKI TRAVELKI wegańskie 80 g. Jest to tegoroczna nowość, wprowadzona w ramach linii ŻELKI TRAVELKI, która poprzez egzotyczne oryginalne smaki owoców zabiera nas w różne kierunki świata (Azja, Afryka, Ameryka, Smaki Świata).

Wawel nie powiedział jeszcze ostatniego słowa w kwestii słodkości przyjaznym weganom. Już wkrótce na rynek trafią kolejne pyszne nowości, oparte niezmiennie na idei programu Dobre Składniki, których smak z pewnością pozytywnie zaskoczy!


Tabliczka VEGE NOW 90 g - tabliczka dla wegan o smaku mlecznym, która swoją aksamitną strukturę i delikatny smak zawdzięcza paście z orzecha laskowego. Oparta tylko na roślinnych składnikach, bez sztucznych barwników i aromatów. Znakowana certyfikatem V-Label, przyznawanym  towarom i usługom wegańskim i wegetariańskim.

Sugerowana cena detaliczna: ok. 8,99 zł

Więcej informacji
Newseria nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz inne materiały (np. infografiki, zdjęcia) przekazywane w „Biurze Prasowym”, których autorami są zarejestrowani użytkownicy tacy jak agencje PR, firmy czy instytucje państwowe.
Ostatnio dodane
komunikaty PR z wybranej przez Ciebie kategorii
Żywienie Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE Biuro prasowe
2025-06-30 | 06:00

Jak pestycydy trafiają na nasze stoły? - nowy raport ujawnia niespójności w polityce UE

Czy pestycydy wracają na nasze stoły? Najnowszy raport rzuca światło na poważne niespójności w polityce rolnej i handlowej Unii Europejskiej. Analiza wskazuje, że mimo
Żywienie Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?
2025-06-26 | 15:00

Czy dzieci mogą jeść pieczarki i od jakiego wieku jest to bezpieczne?

Pieczarki to jedne z najczęściej wybieranych grzybów w polskich domach – są delikatne w smaku, łatwe w przygotowaniu i dostępne przez cały rok. Ale
Żywienie Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów
2025-04-29 | 06:00

Polacy mylą piwo alkoholowe i bezalkoholowe - połowa z nich chce zakazu reklamy dla obu wariantów

Problem z odróżnieniem piw alkoholowych i bezalkoholowych, potrzeba wyraźnego zróżnicowania opakowań dla obu wariantów oraz całkowity zakaz reklamy

Więcej ważnych informacji

Jedynka Newserii

Jedynka Newserii

Motoryzacja

Qczaj: Na drogach szybkiego ruchu lubię mocniej wcisnąć pedał gazu. Niebawem planuję też zrobić prawo jazdy na motocykl

Trener podkreśla, że decyzja o zrobieniu prawa jazdy była jedną z najlepszych w jego życiu. Teraz, kiedy odpowiedni dokument ma już w kieszeni, z ogromną przyjemnością wsiada za kierownicę i mknie przed siebie. Najbardziej lubi drogi szybkiego ruchu, bo tam może mocniej wcisnąć pedał gazu. W innych okolicznościach jednak jeździ z dużą rozwagą, dostosowując prędkość do warunków panujących na jezdni. Qczaj zdradza też, że kolejnym krokiem będzie kurs na prawo jazdy na motocykl.

Edukacja

Uczelnie zaczynają wspólnie walczyć ze zjawiskiem mobbingu i dyskryminacji. Ruszają badania nad skalą problemu

Szkoły wyższe chcą aktywniej walczyć ze zjawiskiem mobbingu i dyskryminacji zarówno wobec pracowników, jak i studentów. W ramach projektu Bezpieczna Uczelnia będą się wymieniać dobrymi praktykami w zakresie polityki antymobbingowej. Zostaną przeprowadzone także badania na temat obecnej sytuacji w środowisku akademickim. Dotychczasowe badania prowadzone przez Fundację Science Watch Polska wskazują, że mobbing to dość powszechne zjawisko na uczelniach, które przybiera charakterystyczne dla środowiska formy.

Edukacja

Polki coraz bardziej świadomie podchodzą do profilaktyki nowotworów piersi. Wciąż jednak blisko połowa się nie bada

Profilaktyka raka piersi przestaje być dla Polek źródłem lęku i tematem tabu. Coraz częściej motywacją do wykonania badań jest odpowiedzialność za siebie i bliskich – wynika z najnowszego badania Maison & Partners dla Henkel Polska. 36 proc. kobiet jako motywację wskazało rekomendacje lekarskie, a 30 proc. – potrzebę dbania o swój organizm. Mimo że około 40 proc. kobiet w wieku 20–60 lat bada się regularnie, wykonując badania palpacyjne czy USG, podobny odsetek nie bada się wcale, a co piąta deklaruje, że w ogóle nie interesuje się tym tematem.